Advocaat: ‘Ik miste beleving’

By
Updated: mei 4, 2014

AZ-trainer Dick Advocaat bekende zaterdag na de remise op eigen veld tegen Feyenoord (1-1) dat hij niet blij is met sc Heerenveen als tegenstander in de play-offs om Europees voetbal. “Het is een lastige en stugge ploeg”, liet hij bij FOX Sports weten.

“Ze zijn van ver gekomen en als vijfde geëindigd. Dan heb je gewoon een uitstekend seizoen.” Dat trainer Marco van Basten komend seizoen sc Heerenveen verruilt voor AZ, speelt volgens Advocaat in het komende tweeluik geen enkele rol. “Daar denken voetballers helemaal niet aan”, verzekerde hij. “Die willen winnen en volgend seizoen in de Europa League spelen. Ik geloof er niks van dat voetballers zich door zo’n situatie laten beïnvloeden.”

Advocaat was slecht te spreken over het spel van AZ tegen Feyenoord. “Ik vond het steriel, een beetje doods zelfs. Ik miste de beleving en mentaliteit die ik gewend ben bij AZ. Daar zullen we even over gaan praten met elkaar. Want we moeten de play-offs natuurlijk niet gaan verknallen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

11 Comments

 1. oma

  4 mei 2014 at 16:01

  dat mis ik al zolang jij aan het roer staat.

  • Jeroen

   4 mei 2014 at 16:14

   Helemaal mee eens. Vooral laatste duels is er 0,0 beleving bij Advocaat. Hoe kun je dan je spelers nog wel motiveren? Ga lekker met pensioen.

  • AZ WOMAN

   5 mei 2014 at 08:08

   Oma, de supporters van de lampenkappen willen technisch directeur Brands kwijt en Cocu vinden ze leuk als assistent, dan kan Bitterbal mooi terug naar Eindhoven op de plaats Cocu, en als Earnest Stewart wil mag hij daar ook Technisch Directeur worden. Dan zijn Gerbrands, Advocaat en Stewart toch weer verenigd. Als technisch directeur zou AZ Timon kunnen benaderen, ook weer opgelost. En Marco van Basten staat hier volgend jaar voor de groep, klaar als een klontje.

   • woonwagenpower

    5 mei 2014 at 08:13

    En dan krijg je volgend jaar ook een kaas markt in Eindhoven.

   • oma

    5 mei 2014 at 12:22

    ik denk zo maar dat de bitterbal niet meer bij psv welkom is,na de puinhoop die hij heeft achter gelaten.

 2. kaazie1987

  4 mei 2014 at 17:38

  niet alleen de beleving op het veld maar vooral de beleving op de tribune is ronduit bedroevend. wat een vreselijke sfeer hangt er toch bij ons op de tribune. mensen als we meer vuurwerk op het veld willen zien zal mischien beter zijn als de sfeer op de tribune beter wordt. het is echt om je dood te schamen.

  • NHN

   4 mei 2014 at 22:05

   Hier ben ik het ook volledig mee eens. Wat dat betreft mag er ook wel eens stevig ge-evalueerd worden. Maak er eens wat meer van. Wat verlang ik terug naar de Hout. Die sfeer van daarzo moet toch te copieeren zijn?? Waar is iedereen??
   We zitten nu met een uitgebluste trainer, een gladjanus 1e klas alsTD,een elftal met twitter-nichten,en bioscoop-publiek.
   Er moet wat veranderen, ik herken AZ niet meer…

 3. woonwagenpower

  5 mei 2014 at 08:00

  Beste AZ liefhebbers, nog 360 wedstrijd minuten dan is de Advocaat gifbeker leeg tot op de bodem.
  Het was voor AZ liefhebbers wederom een zwaar seizoen, het vertrek van Gert-Jan Verbeek en het aantrekken van Bitterbal heeft totaal niets toegevoegd en alleen maar centjes gekost. Net wat Oma zegt, Advocaat heeft zelf ook totaal geen beleving, dat straalt hij ook uit naar de selectie. Dick Advocaat heeft er blijkbaar nooit van gehoord: Goed voorbeeld doet goed volgen! Dick Advocaat en niemand anders is hier verantwoordelijk voor! Ik zal na het laatste fluitsignaal met bitterbal aan het roer een lekker biertje gaan drinken. Dick er komt geloof ik een vacature vrij bij Telstar.

 4. Ruud

  5 mei 2014 at 08:09

  Dat is toch de taak van een trainersstaf? Motiveren van een elftal? De pollen uit het gras eten? Sleuven door het veld trekken? De doelpalen omschieten? De lat in tweeën breken? De krijtlijnen opsnuiven? Het publiek op dreef krijgen?

  • woonwagenpower

   5 mei 2014 at 08:11

   Helemaal mee eens, dat zijn woorden naar mijn hart.

 5. oldfan

  5 mei 2014 at 09:49

  Er zijn veel vernietigende commentaren over Avdic. Zelf vind ik dat ook maar heb er eens extra op gelet. Er is werkelijk geen fatsoenlijke pass geweest naar deze man om zich te laten zien. Te veel voor hem uit dan weer te veel naar rechts of links. Lukraak werden de ballen vaak weggetrapt waardoor de rotterdammers steeds weer in balbezit waren. Wat dacht men? Er zal toch zeker wel 1 of 2 ballen bij Avdic terecht komen waardoor we in balbezit blijven. Er valt deze speler dan ook in dat opzicht niets te verwijten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *