Pikant duel voor nieuwe coach Van Basten

By
Updated: mei 4, 2014

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten wacht in de play-offs een wel heel pikante ontmoeting. Zijn toekomstige club AZ is dan namelijk de opponent in strijd om Europees voetbal.

Na de zomer gaat Van Basten direct aan de slag bij AZ. De 49-jarige oud-topspits is sinds 2012 trainer van Heerenveen. Hij besloot eerder dit seizoen zijn verbintenis in Friesland niet te verlengen.

Nummer vijf Heerenveen sloot de reguliere competitie zondagavond af met een 0-3 op RKC Waalwijk. Nummer acht AZ pakte in de slotfase een punt tegen Feyenoord. Bron: Telegraaf.nl

AZ en Heerenveen treffen elkaar woensdagavondom 20.45 uur in Alkmaar. Zaterdagavond volgt op dezelfde tijd het terugduel in Heerenveen.

2 Comments

 1. woonwagenpower

  5 mei 2014 at 07:45

  Tsja, dat is een lastige voor Marco van Basten.
  Heerenveen gaat de selectie afslanken en moet bezuinigen volgend seizoen.
  Het staat wel leuk op de cv van Marco als hij Europees voetbal haalt met Heerenveen.
  Zijn directe toekomst ligt in Alkmaar, daar is ruimte voor versterkingen, dus AZ kan misschien meer potten breken in Europa als Heerenveen.
  Hoeveel invloed heeft deze situatie op Marco zelf?
  Marco wil zelf graag met AZ Europa in.
  Misschien doet Marco er goed aan om de wedstrijden tegen zijn toekomstige werkgever(in overleg met het Heerenveen bestuur) te laten coachen door zijn assistenten. Marco zit namelijk in een spagaat, zijn belangen zijn tegenstrijdig met elkaar. Marco ik wens je veel wijsheid toe.

  • oma

   5 mei 2014 at 12:24

   heel goed opgemerkt,daar zat ik ook aan tedenken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>