CL: ‘AZ ontvangt 7.1 miljoen euro aan startgeld

By
Updated: september 14, 2009
CL: 'AZ ontvangt 7.1 miljoen euro aan startgeld

Een nieuwe editie van de Champions League begint dinsdag. De UEFA verwacht dat het lucratieve kampioenenbal een recordomzet van 1,09 miljard euro krijgt.

De 32 deelnemers ontvangen allen een startgeld van 7,1 miljoen euro. Een zege in de groepsfase levert 800.000 euro op, terwijl een remise altijd nog goed is voor de helft daarvan. Plaatsing voor de achtste finales is goed voor een bonus van 3 miljoen euro. De acht kwartfinalisten mogen zelfs het bedrag van 264 miljoen euro met elkaar verdelen, zo meldt de Telegraaf.

Wanneer de halve finales bereikt worden mag een club 4 miljoen euro aan premie op de rekening bijschrijven. De winnaar van de finale in Madrid op 22 mei is nog eens 9 miljoen euro rijker en ook de verliezer wordt met een bedrag van 5,2 miljoen euro niet vergeten.

Naast genoemde premies kent de Champions League ook nog een marktpool, waarin de 32 deelnemers nog eens 337,8 miljoen euro te verdelen hebben.

Deze astronomische bedragen maken duidelijk waarom het voor de topclubs van levensbelang is om zich jaarlijks te plaatsen voor het meest prestigieuze voetbaltoernooi van Europa. Bron: Sportweek.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *