Gouweleeuw: ‘In de play-offs moet het beter’

By
Updated: mei 4, 2014

Na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord kan AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw zich gaan voorbereiden op de play-offs, waarin de Alkmaarders sc Heerenveen treffen. De verdediger hoopt dat de Alkmaarders tegen de Friezen beter voor de dag komen dan tegen de Rotterdammers.

Gouweleeuw sloot het laatste competitieduel zaterdag met een vervelend gevoel af, nadat hij met een grote fout aan de basis stond van de openingstreffer van Feyenoord. “Eén vervelend moment van mij werd direct afgestraft door Feyenoord. Ik raakte de bal niet goed en daarna gleed Esteban ook nog eens uit. Hij kon ‘m dus niet meer wegtrappen. En ja, toen scoorde Lex Immers”, aldus de verdediger op de clubwebsite van AZ.

“Het was niet zo dat ik hem over het hoofd zag, ik raakte de bal gewoon verkeerd”, vervolgde Gouweleeuw. “Als verdediger zijnde is het extra vervelende om fouten te maken, omdat ze vaak worden afgestraft met een tegengoal. Het is een kwestie van accepteren en weer doorgaan. We hebben niet heel goed gespeeld. In de play-offs zal het beter moeten. Dat is duidelijk.”

In de play-offs wacht een pikant duel tussen AZ en Heerenveen. Pikant, omdat Marco van Basten nu nog coach is van de Friezen, maar komend seizoen aan het roer staat in Alkmaar. “Dat Marco van Basten hun trainer is en volgend jaar naar AZ komt, is denk ik vooral lastig voor hemzelf. Niet zozeer voor ons. Beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd”, besluit Gouweleeuw. Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: Soccernews.nl

7 Comments

 1. oma

  4 mei 2014 at 11:08

  ik reken op niets,redden ze het wel heel goed dan.
  maar ik hoop wel dat Elm terug komt,die hebben we gisteren echt gemist.
  echt niet.

 2. Ruud

  4 mei 2014 at 12:58

  Oma ik heb op Esteban na een heel team gemist gisteren en mijn dorpsgenoot Gouweleeuw mag op mediatraining voordat Barcelona aanklopt.

  • oma

   4 mei 2014 at 15:29

   nou vriend meningen verschillen maar die vond ik gister ook niet geweldig.
   maar dat is mijn mening.

 3. Gerrit Vooijs

  4 mei 2014 at 17:08

  Esteban verdiend een ruime voldoende voor een aantal zeer goede reddingen en intercepties bij gevaarlijke hoekschoppen. Hij vertrouwde terecht niet op die koekenbakkers voor hem.

  De grootste doelkansen werden allemaal ingeschoten vanaf de rechterkant voor Esteban. Rarara wie moet daar telkens staan, dat is als keeper ook om gek van te worden.

  Het maakt volgens mij niet uit wie keeper is bij dit AZ. Zolang de verdediging uit 2-3 verdedigers bestaat speelt AZ achterin Russisch roulette en daarin kan geen enkele keeper vertrouwen opbouwen.

 4. NHN

  4 mei 2014 at 22:15

  Wat een open deur intrappen : “in de play offs moet het beter”. Met zulk voetbal bereik je nog niks in de nacompetitie. Voor de rest is Gouweleeuw z’n fout vergeven (vindt ik) Over het algemeen geen slechte voetballer. Gister was gewoon alles bagger. Voorin ook. Heel AZ stelt geen zak voor zo. Slaap-kindje-slaap voetbal.

 5. Ruud

  5 mei 2014 at 08:02

  Nou vriendin ik ben het dit keer met Gerrit eens.

 6. oldfan

  5 mei 2014 at 09:42

  Gouweleeuw speelt al een paar weken inspiratieloos. Zou hij de adem van Marco al voelen. Vorige week tegen Den Haag liet hij zich erg makkelijk uitspelen bij het 2e doelpunt en nam geen eens de moeite om er achter aan te sprinten om nog te blokken. Hij keek en zag hoe zijn man scoorde. Gisteren weer een noncelante pass. Dat is mentaliteit en heeft niets te maken met een goede of slechte voetballer. Laat zien dat je bij de betere verdedigers wil horen in Nederland. Zet er gif op verd.
  Dan maken we een kans. Nu niet met deze slappe inzet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *