AZ en Feyenoord in evenwicht: 1-1

By
Updated: mei 3, 2014

In een wedstrijd waarin alleen de eer nog telde, heeft Feyenoord zichzelf in Alkmaar bij AZ tekortgedaan: 1-1.

De eerste minuten waren voor AZ, maar al snel nam Feyenoord het initiatief over. Voor de rust leidde dat tot kansen voor met name Boetius. Met een schotje naast, een bal op de lat en, bij de beste kans, een slappe inzet over het doel, deed hij er veel te weinig mee.

Pelle kopte vlak na rust op de paal uit een ingestudeerde corner, waarna Immers geklungel in de AZ-defensie afstrafte. Feyenoord ging daarna door met kansen missen. Dat werd door Gudmundsson in de voorlaatste minuut afgestraft met een fraaie pegel van afstand.

11 Comments

 1. Wesley

  3 mei 2014 at 20:55

  Hatsaflats, wel weer 5 puntjes

 2. Timon

  3 mei 2014 at 21:41

  Die spits,nr 44:ik wil zijn niet eens weten…….. Maar wie in de staf/scouting systeem heeft nu werkelijk de ballen om publiek hiet te melden dat hij deze jongen heeft aangetrokken,WIE???? Dat is nog erger dan wat deze jongen presteert!

 3. azdc

  3 mei 2014 at 21:41

  Gutogut wat was avdic toch weer slecht. Ik snap dat hij graag meer wil laten zien maar hij komt enorm veel tekort…

 4. Timon

  3 mei 2014 at 21:59

  Die Simon Poulsen: goh,wat is die weggezakt! Niet mee doorgaan.

 5. Timon

  3 mei 2014 at 22:03

  Het meest trieste overigens : Koeman heeft een…., wat een niveau! Ja,jullie mogen trots zijn op het staanvolk.

 6. Ruud

  3 mei 2014 at 23:35

  Nou nou, wat een samenvatting! Ben toe aan ander voetbal komende zomer. Leuk zondagschot voor de remise maar zonder Esteban was het een walkover geworden vanavond. Als Heerenveen gevreesd wordt dan kunnen we de plat offs beter overslaan. Volgend jaar beter! Bah wat een nare afsluiting eigenlijk want ik zie het graag anders. Iemand een andere mening?

 7. oldfan

  4 mei 2014 at 01:23

  Erg saai allemaal. Tijdens de rust keken we elkaar aan en zeiden heb jij wat gezien? Helemaal niets eigenlijk. Na de rust dacht Gouweleeuw laat ik nu eens zien dat ik er vanavond helemaal niks van wil bakken. Het lukte. EN DAN DIE LAATSTE MINUTEN. Op het puntje van mn stoel beleefde ik dat een waardeloze avond toch nog een hoogtepunt kan hebben. Een enorm schot van een speler die er meer niet dan wel in stond. welliswaar een prachtig schot maar wat een knudde avond waarin verschillenden lieten zien geen eredivisiewaardege speler te zijn.

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  4 mei 2014 at 02:36

  Ajax de slechtste kampioen van de Eredivisie sinds de invoering van het driepuntensysteem. Dat zegt vooral wat over de rest waaronder ook dit AZ. In dat licht bezien was het avontuur in de EL toch eigenlijk best wel knap. Dat een matige ploeg uit zo’n belabberde competitie zich zo ver weet te worstelen terwijl de rest m.u.v. misschien Ajax de Europese competitie nauwelijks serieus nam waaronder deze CL kandidaat Feyenoord. Wat dat betreft heeft AZ ondanks de matige prestaties in de competitie misschien wel gewoon ’t meeste recht om de play-offs voor de EL te winnen. Domweg omdat ze bijna elk seizoen aantonen dat de EL er voor AZ echt toe doet en de rest van de clubs zich eigenlijk Europees onwaardig tonen. Helaas mogen de lampenfabriek, de haven en de tukkers weer hun reet gaan afvegen met de Europese competities omdat ze de reguliere competitie belangrijker vinden. Desondanks dat zijn ze toch nog steeds slechter dan Ajax! Dat AZ nog opeens vier keer boven zichzelf kunnen uitrijzen ook al ziet ’t er misschien niet naar uit, gewoon omdat de rest zo triest zijn en er helemaal geen zak te zoeken hebben.

 9. Ruud

  4 mei 2014 at 07:43

  De term “Lekker vrijuit spelen” kan in Alkmaar maar beter niet gehanteerd worden. Gewoon altijd willen winnen dus…

 10. woonwagenpower

  4 mei 2014 at 10:11

  Ze zeggen wel eens, dat een mens niet meer krijgt, dan hij hebben kan.
  Nou met de Bitterbal worden we op de proef gesteld.
  nog 2 of 4 wedstrijden met deze bitterbal aan het roer.
  De bitterbal gifbeker is bijna leeg.
  Dat we dit als supporters overleven, is al een prestatie op zich.
  Hier nog even de cijfers van de resultaten voor de cv van Bitterbal en als waarschuwing voor andere (buitenlandse) clubs.
  AZ met trainer/coach DICK ADVOCAAT!
  26 competitie wedstrijden.
  Voor een overwinning verdien je 3 punten.
  Voor een gelijkspel verdien je 1 punt.
  Voor een verloren wedstrijd krijg je 0 punten.
  AZ heeft met DICK ADVOCAAT:
  9 wedstrijden gewonnen = 27 punten
  7 wedstrijden gelijk gespeeld = 7 punten
  10 wedstrijden verloren = 0 punten.
  AZ had maximaal 26 wedstrijden x 3 punten = 78 punten kunnen verdienen.
  In procenten uitgedrukt is het rendement van Bitterbal,
  34 punten in 26 wedstrijden in plaats van 78 punten geeft een rendement van 43,6%
  rendement. Bitterbal haalt nog geen eens 50% rendement. Clubs in binnen en buitenland uw bent bij deze dus gewaarschuwd!

 11. AZ WOMAN

  4 mei 2014 at 10:28

  Volgend seizoen de Eredivisie zonder Roda JC, het voelt vreemd aan.
  Ik heb het wel te doen met hun supporters, we weten hoe het voelt.
  Maar over het hele seizoen gezien hebben ze tekort punten verzameld, Helaas.
  Misschien volgend seizoen niet meer naar Limburg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *