‘Feyenoord wil Beerens overnemen van AZ’

By
Updated: april 28, 2014

Ruben Schaken heeft zijn laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord hoogstwaarschijnlijk al achter de rug. De Rotterdammers gunnen hem een nieuwe stap in zijn carrière en hopen in Roy Beerens een opvolger te strikken.

Schaken ligt nog een jaar vast in Rotterdam-Zuid, maar zal eventueel medewerking krijgen om zijn heil elders te zoeken. Verschillende clubs uit Dubai zijn volgens weekblad Voetbal International geïnteresseerd in de snelle buitenspeler. Feyenoord gunt hem zo’n stap en kan op deze wijze ruimte creëren in het salarisbudget.

In Wesley Verhoek heeft Feyenoord een interne vervanger in huis, maar trainer Fred Rutten wil graag een extra rechtsbuiten in de selectie opnemen. Voor die mogelijke vacature is Beerens een geschikte kandidaat. De aanvaller heeft nog een éénjarige verbintenis bij AZ en zal zodoende niet de hoofdprijs kosten.

Beerens zelf staat volgens VI welwillend tegenover een transfer naar De Kuip. De oud-speler van PSV, NEC en sc Heerenveen mag zich eveneens verheugen op buitenlandse interesse. Bron: Voetbalprimeur.nl

16 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  28 april 2014 at 23:37

  Nou, hij hoeft de hoofdprijs niet te kosten maar een aanbiedinkje zal het ook niet zijn.
  2-3 miljoen schat ik zo in en dat is voor Feyenoord al een heel bedrag.
  Feyenoord kan slechts 25% van de transferinkomsten herinvesteren, dus ik moet het nog maar zien.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 april 2014 at 04:24

  Beerens blinkt in veel eigenschappen uit maar helaas ontbeert hij de kwaliteit in twee nogal heel essentiële voor een vleugelaanvaller, scherpe voorzetten en een bal tussen de palen mikken (het liefst buiten bereik van de verdediging, maar binnen de palen is al heel wat voor hem). Dus als een van zijn vroegste criticasters hoop ik dat hij Feyenoord of een andere club naar zijn gading vindt en AZ nog een paar knaken opbrengt. SC Heerenveen heeft hem na zijn vertrek niet gemist, aangezien zij wel goede vleugelaanvallers kunnen voortbrengen, en ik betwijfel of Alkmaar hem wel echt zal missen na het opdrogen van de krokodillentranen voor de prijsopdrijving. Bankzitter in Friesland en we wisten na een tijdje wel waarom. Maar hij is zóóów ontzettend goed nu bij AZ! Snif… Even afrekenen graag. Bedankt hè? (Maar niet voor het missen van zoveel kansen). Ciao Roy!

 3. woonwagenpower

  29 april 2014 at 04:56

  Misschien dat Roy onder Fred Rutte wonderen gaat verrichten?
  Als ik Roy was zou ik niet zo snel een besluit nemen, misschien komt er uit het buitenland nog een club, die het niveau van Feyenoord heeft, maar waar hij zijn pensioen kan veilig stellen?
  Anders zou ik zeggen Roy bedankt voor je tomeloze inzet, en als je vertrekt maak je weer ruimte voor anderen .

 4. Timon

  29 april 2014 at 08:03

  Fantastisch nieuws! Grote strik erom en snel opsturen! Helemaal niets deze man! Onbegrijpelijk dat. Feijenoord hiervoor gaat. Nou maar hopen dat die. Berendsen net als. Viergever niet gaat denken dat zij echt goed zijn!

  • woonwagenpower

   29 april 2014 at 09:58

   Hey Timon, als Roy Beerens vertrekt, wie zou in jou ogen de ideale opvolger zijn?

 5. oldfan

  29 april 2014 at 08:05

  Hij heeft dit seizoen heel veel inzet getoond en een grote drive. Wat hem parten speelt is dat hij maar moeilijk tot scoren kan komen. De media stuurt allerlei berichten de ruimte in. Ook AZ heeft nog steeds gesprekken met het management van Roy. Zou hij blijven dan hebben we nog steeds een goede buitenspeler zou hij gaan dan hoop ik dat az een buitensppeler haalt die wat meer kan scoren en dat zal geen moeite kosten. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

  • woonwagenpower

   29 april 2014 at 09:57

   AZ wil Roy wel verkopen ivm zijn aflopende contract, vandaar dat AZ in de winterstop al bezig was om Guus Hupperts binnen te halen.
   Guus is ook snel, en pakt regelmatig zijn doelpuntje mee, heeft diepgang, goede voorzet.

   • Jeroen

    29 april 2014 at 10:04

    En zeer goedkoop mocht Roda degraderen. Dus dat is wel een mooie optie voor AZ.

 6. Wesley

  29 april 2014 at 12:36

  Ik denk dat AZ Roy niet supererg zal missen, wel z’n acties. Maar wat heb je aan den vleugelaanvaller die niet tot weinig scoort. Door zijn acties is hij vaak te moe om een mooiballetje te plaatsen, of gewoon keihard te poeieren. Dus als AZ nog van hem wil profiteren zou ik hem cker verkopen voor hoger dan 800.000. Dus veel plezier bij Feyenoord Roy.

 7. PaddyK

  29 april 2014 at 13:15

  Rosheuvel komt terug naar AZ, dus daar hebben we al een vervanger is.
  Berghuis op links.

  • Mozes

   29 april 2014 at 15:07

   Berghuis komt juist op rechts of op het middenveld uit de verf. Dat is de reden dat Beerens na de winterstop vanaf links speelt en gudmundsson op de bank zit. Beerens is tweebenig en kon makkelijk verschoven worden.

   Met een Lewis die niet echt doorbreekt, het vertrek van Gudmundsson en Beerens hou je weinig over bij AZ. Hupperts moet ik nog maar is zien of hij kan aanhaken bij AZ. Afgelopen jaren hebben we wel gezien hoe groot die stap is. Alleen Gudelj heeft zich makkelijk in het elftal weten te spelen.

   AZ moet dus gaan winkelen komende zomer. Ik hoop dat ze zo verstandig zijn om Basacikoglu op te halen bij Heerenveen. Is een jongen uit de zaanstreek. Geboren en getogen in Noord-Holland en is pas 19 jaar. Contract loopt tot 2016 maar Heerenveen zal geld nodig hebben komende zomer.

   Kostic zie ik maar al te graag als linksbuiten komen. Heeft nog maar een contract tot 2015. Hupperts maakt ook aardig wat doelpunten.

   Henrikssen – Ziyech – Ortiz
   Berghuis – Johansson – Kostic

   Nu nog hopen op een flinke transfer van Gudelj want Henrikssen is beter voor het AZ middenved. Meer loopvermogen en een veel slimmere voetballer. Gudelj is een pure krachtsmens

   • oma

    29 april 2014 at 16:00

    als ik het goed heb.
    heeft Lewis een knie operatie gehad,dan is het ook moeilijk om door tebreken.
    daarom zullen ze ook bij Heerenveen de hoofdprijs voor Kostic vragen,net als voor ziyech ze het onderste uit de kan willen.
    dat heeft Heerenveen nog altijd gedaan.

 8. gerard

  29 april 2014 at 16:28

  Je kunt zeggen wat je wilt maar is toch de speler voorin die het spel moet maken.
  Johannsson wacht af en Berghuis wordt steeds beter maar is nog vaak te weinig afwezig. Beerens met zijn gezwerf (wellicht dan niet zo effectief) zorgt toch voor het meeste gevaar.

 9. Jeroen

  29 april 2014 at 16:37

  Beerens kan terugkijken op een mooi jaar. Natuurlijk te weinig gescoord, maar ik heb wel genoten van zijn inzet en dreiging. Iedereen had het lastig tegen hem. Zelfs spelers van Benfica. Een veel scorende vleugelspits, met dergelijke dreiging en inzet, speelt niet bij AZ. Dat mogen we gewoon niet verwachten.

  Ik gun Beerens het beste en er zal vast wel weer een nieuwe speler opstaan in Alkmaar.

  • de echte supporter

   30 april 2014 at 13:57

   Jeroen ik ben het helemaal met je eens. Weinig gescoort, maar wel dreigend en dat vond ik ook mooi om te zien

 10. Gerrit Vooijs

  29 april 2014 at 19:16

  Beerens zal niet altijd gemist gaan worden.

  Met de komst van Van Basten gaat AZ meerdere varianten spelen want Marco denkt in resultaat en niet in systeem.
  Advocaat heeft dat 1x gedaan uit tegen Anzhi en dat leverde direct resultaat op.

  Verbeek en Advocaat hielden vast aan 14-15 spelers in 1 systeem, ook als dat al weken niet werkte.

  Ik zie dus gebeuren dat AZ met een ruit gaat spelen waarvan Henriksen de voorste speler is en Berghuis en Aron als zwervende spitsen. Ik denk dat Berghuis dan nog gevaarlijker wordt.

  Rosheuvel komt terug, Lewis is op de weg terug en Berghuis. Voor de rechterkant heeft AZ opties genoeg. Voor de linkerkant heeft AZ alleen Haye en dat is te weinig.

  Nu zie ik weer dat AZ interesse heeft in Overgoor. Dat heeft imo alleen zin als er minstens 1 middenvelder vertrekt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *