Gerbrands nieuw algemeen directeur PSV

By
Updated: april 28, 2014

Toon Gerbrands wordt zoals verwacht de nieuwe algemeen directeur van PSV. De huidige directeur van AZ maakte twee weken geleden zijn vertrek uit Alkmaar bekend, per 1 september. Vanaf dat moment werd hij onophoudelijk gelinkt aan PSV en nu is de overstap definitief gemaakt: AZ en PSV bevestigen het via de officiële clubwebsites.

Begin dit jaar kondigde Tiny Sanders aan dat hij zijn directeursfunctie ter beschikking stelde aan het eind van het seizoen. De Eindhovense club zette Gerbrands direct bovenaan de wensenlijst en heeft zijn topkandidaat nu gestrikt. Gerbrands, die sinds 2002 werkzaam is in Alkmaar, maakt mogelijk nog een paar maanden zijn werk af voor AZ. De clubs praten nog over de datum waarop Gerbrands naar PSV gaat.

De oud-volleybaltrainer zegt vereerd te zijn met zijn aanstelling in de lichtstad. “Na een lange periode van twaalf jaar verlaat ik immers een schitterende club, waarmee we in die periode beide kanten van de medaille hebben gezien. In deze periode heb ik daarnaast ook mezelf mogen ontwikkelen. Nu krijg ik in deze fase van mijn loopbaan een prachtige kans”, aldus Gerbrands. Hij vindt het topsportklimaat, de vele mogelijkheden en de lange termijnvisie bij PSV een uitdaging. Gerbrands komt onderen Marcel Brands tegen, met wie hij al bij AZ werkte. Bron: Voetbalzone.nl, bron foto: Soccernews.nl

12 Comments

 1. de echte supporter

  28 april 2014 at 07:42

  Natuurlijk, ik wordt moe van aldat toneelspel. Wees gewoon duidelijk i.p.v. het opvoern van een show. Neem je supporters serieus.

  • woonwagenpower

   28 april 2014 at 07:51

   Dat heb je bij het juiste eind.
   Het was al lang in kannen en kruiken.

 2. Keps

  28 april 2014 at 10:09

  Ik snap Toon wel,

  die ziet dat er bij AZ nog weinig eer is te behalen en dat het alleen maar bij mooie woorden blijft van S(ukkeltje)tewart.

  Hopelijk kan Toon er voor zorgen dat 020 voorlopig geen kampioen meer wordt, liever PSV, Feyenoord dan dat irritante Ajax!!!!

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   28 april 2014 at 15:21

   Nee, voor mij dan toch echt liever weer de Boer kampioen dan die lampenfabriek of die klazen uit de haven. In ieder geval kan Adam Maher weer een bekende begroeten. Hoe zal ‘t zijn met zijn WK aspiraties in de dug-out trouwens? Net als die dromers bij AZ die elke ochtend weer badend in ‘t zweet wakker worden door de nachtmerrie waarin ze zielig en alleen zijn achtergelaten door Ome Lowie met een lekke bal op ‘n knollenveld in de polder?

 3. gerard

  28 april 2014 at 13:59

  Toon kon geweldig saneren en de rust in de tent bewaren na het DSB debacle echter aan een opbouw heeft Gerbrands niet echt bijgedragen toen we eenmaal weer van de curatoren waren verlost (zie vorig seizoen; degradatievoetbal en nu een karige 8e plaats).
  Ik denk dat hij niet echt meer de juiste man was bij AZ die ons weer naar boven kan brengen en ik denk daarom ook dat hij dat ook niet voor PSV kan zijn.

 4. azdc

  28 april 2014 at 19:27

  Toon echt heel jammer dat je gaat maar je hebt een mooie nieuwe uitdaging zeker verdiend (jammer dat je de concurrent nu gaat helpen…)

  Vele clubs zijn financieel in de problemen, AZ gaat financieel goed dat is toch jouw verdienste. Aan Stewart de taak om het ook sportief op de rails te krijgen want 2 puntjes uit drie wedstrijen tegen laagvliegers is toch gewoon slecht. Dan geldt een excuus als druk programma toch echt niet….

 5. Gerrit Vooijs

  28 april 2014 at 23:32

  Toon bedankt voor 12 goede jaren waarin jij mede ervoor hebt gezorgd dat AZ zijn subtop positie heeft kunnen handhaven.
  Door het neer zetten van een stabiele organisatie heeft AZ de harde klappen kunnen opvangen en is het nu in staat om weer omhoog te gaan kijken.

 6. Peejee

  28 april 2014 at 23:33

  Gerbrands heeft de mentaliteit van Dirk Scheringa overgenomen in de afgelopen jaren. Echter dat werkt niet meer. Dat heeft Gerbrands beseft en het zou mij daarom niet verbazen dat hij daarom voor deze nieuwe uitdaging gaat. Of PSV hiermee kan omgaan is de vraag. Ik geef hem twee jaar maximaal.

 7. woonwagenpower

  29 april 2014 at 04:42

  Ik weet niet of dit Toon zijn loopbaan ten goede komt, de lampenkappen moeten toch gedwongen ook een toontje lager gaan zingen, wat de prestaties weer zal beinvloeden.
  Vallen de prestaties tegen, dan gaan daar sponsors en supporters eerder hun ongenoegen uiten, omdat ze bij de lampen fabriek kampioen MOETEN worden.
  Zeker al zes jaar geen kampioen meer geworden. Noodgrepen als Bryan Ruiz(60 000 per wedstrijd), Nestor Hiddink, zijn volgend jaar waarschijnlijk niet meer aanwezig.
  Er moet bezuinigt worden, maar dat mag niet ten koste van een lands kampioenschap gaan, of dat samen hand in hand gaat betwijfel ik. Marcel Brands heeft in vier jaar tijd netto 15 miljoen verdient voor die lampenkappen, dat is een gemiddelde van 3.75 miljoen per seizoen, dat is met een begroting van zestig miljoen(nog wel) per seizoen, veel en veel tekort. Conclusie Brands heeft gewoon gefaald in Eindhoven, net als de spelers Adam Maher, Stijn Schaars, zou Toon de volgende in dit rijtje worden?

 8. oldfan

  29 april 2014 at 08:10

  Ik gun Toon Gerbrands van harte deze overstap. Hij heeft zijn sporen verdiend en mag van mij zn doelen na streven. AZ zal niet stil zitten nu het weer wat beter gaat met de financieen.

 9. NHN

  29 april 2014 at 10:17

  Okee, dit zat er al heeeeeel lang aan te komen. Toon bedankt, en succes daar in Brabant. We zien het wel, wat dat gaat worden. Kan van alles worden. Als er op korte termijn geen successen geboekt worden daar in die provincie, valt alles en iedereen over je heen. Marcel Brands zit daar ook niet hoog en droog, wordt door iedereen uitgekotst. Maar wie weet..

  Maar nu de volgende vraag: wie gaat Gerbrands opvolgen bij AZ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>