Advocaat baalt van nederlaag tegen ADO

By
Updated: april 27, 2014

Dick Advocaat stak zijn ontevredenheid direct na de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-1) niet onder stoelen of banken. De trainer van AZ had naar zijn zeggen slechts één team zien spelen dat vol wenste te gaan voor de overwinning en dat was niet zijn formatie.

“Ik had de indruk dat ADO Den Haag meer wilde winnen dan AZ. Wij speelden de bal veel naar elkaar, maar we zorgden voor te weinig dreiging naar de goal. ADO vocht voor behoud in de Eredivisie, dat was te zien in de persoonlijke duels en de dreiging voor het doel”, aldus de trainer van AZ op de officiële website van de club.

Advocaat hoopt dat de wedstrijd in Den Haag slechts een incident betreft en dat zijn team tijdens de play-offs weer alles zal geven om tot een goed resultaat te komen. “Natuurlijk heb ik me daaraan gestoord. Maar ik ga mijn elftal niets verwijten, want ze hebben een seizoen lang alles gegeven. Vandaag viel er voor ons weinig meer te behalen. Dat zag je terug. Hopelijk kunnen de spelers straks wel de motivatie opbrengen om in de play-offs nog een keer alles te geven.” Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Jeroen

  27 april 2014 at 19:46

  Advocaat baalt van nederlaag… Advocaat die zegt ‘Hopelijk kunnen de spelers straks wel de motivatie opbrengen’

  Waar gaat het fout? Hij is toch degene die ervoor moet zorgen dat iedereen de juiste motivatie heeft. Belachelijk dit. AZ maar vragen om zoveel mogelijk supporters mee te nemen voor extra steun, en wat doen de mannen op het veld? Precies.. geen flikker.

 2. oma

  27 april 2014 at 20:06

  en ik baal al maanden van Advocaat.
  nog een paar wedstrijden dan zijn we van hem af.
  laat hij maar zijn holmaat Elm mee nemen.

 3. NHN

  27 april 2014 at 22:06

  “Hopelijk kunnen de spelers straks wel de motivatie opbrengen om in de play-offs nog een keer alles te geven.” Nee Dick, tegen 020 kon je er ook niet voor zorgen dat je spelers voor het juiste resultaat gingen. Zo gaat het, het hele seizoen al.
  Achteraf lullen over gebrek aan motivatie koop je als supporter weinig voor.
  Dan moet je als coach zorgen dat er wel gemotiveerde spelers op het veld staan.
  (Af en toe eens iemand anders inpassen dus, die WEL tot op het bot gaat)
  Die play offs worden een farce. Wat een kut-seizoen…

 4. Jay

  27 april 2014 at 23:03

  Advocaat is zelf ook niet gemotiveerd meer en dat straalt hij uit naar de spelers. Het seizoen is voorbij. Er moet echt een klein wonder gebeuren willen we in de play-offs winnen van Heerenveen en Vitesse/PSV.

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  27 april 2014 at 23:27

  Dick Advocaat klinkt net als een oude, overslaande grammofoonplaat.
  Ga toch eens lekker met pensioen want in een dug-out kan je blijkbaar weinig meer goed doen.
  Berghuis wil volgend seizoen weer Europees spelen zo valt er op de AZ website te lezen dus voor hem wordt dat een kwestie van snel wegwezen.
  Want de play-offs hangt niet af van een gelukkige loting maar is een strijd op leven of de dood in.
  Echter met de lamme instelling van de meesten kunnen ze een plaatsing of een transfer (laat staan een WK!) maar beter vergeten.
  Volgende week geslacht door de club uit Rotterdam, door de man waar Dick de eerste keer voor in de plaats kwam.
  Echt, het is tijd voor een nieuwe wind en ik ben nu al benieuwd wat iedereen na een seizoen nog van Marco van Basten vindt.
  Want in het Eredivisie voetbal kan het hard gaan, omhoog of omlaag, en veranderen meningen van fans net zo snel als trainers van baan.

  ;)

  • Gerrit Vooijs

   30 april 2014 at 18:03

   Marco is een resultaat trainer. Net als Van Gaal schroomt Marco niet om zelfs in Alkmaar 4-4-2 te spelen.
   Ik kan daar best mee leven als dat resultaat oplevert.

 6. de echte supporter

  28 april 2014 at 08:20

  Ach advocaat ik baal ook wel eens. ik schrijf niet meer op waarop….. dat is langzamerhand wel duidelijk

 7. Ruud

  28 april 2014 at 09:42

  AZ deelt cadeautjes uit wanneer de tegenstander dat nodig heeft. Ploegen met degradatiezorgen krijgen punten, ploegen met kampioensaspiraties worden op hun wenken bediend en als een ploeg voor lijfsbehoud nog wat punten nodig heeft, dan is AZ niet te beroerd om uit te delen. Ik hoop dat dat met een Ajax trainer volgend jaar over is en moeten winnen de toon wordt! Sinds de tijd van Van Gaal is dat niet meer aan de orde.

 8. Keps

  28 april 2014 at 10:03

  Ja Dick,

  als je dat wil zul je er wel een stuk of 6 rust moeten geven tot aan de play-offs. Als je ze volgende week weer opstelt dan maak je ze extra vermoeid en dus kapot.

  Volgens mij snap je de logica daar niet echt van aangezien je steeds dezelfde 11 opstelt.

  Hopelijk moeten we tegen Vitesse en niet PSV, Vitesse is de laatste tijd ook niet veel. Heerenveen oogt momenteel het sterkste van de teams die in de play-offs kunnen komen!

 9. Timon

  30 april 2014 at 18:48

  Ik baal al sinds je hier trainer bent: ouderwets,klassiek zoals je ooit on Den. Haag op het pleintje leerde voetballen. Tijden veranderen.Al lang geen garantie enig succes. Nu ook bij AZ cijfermatig en volgens de statistieken volledig door de mand gevallen.Waarom. Marokko voor jou moet kiezen is volledig onduidelijk.Elk normaal bedrijf zou je op jouw leeftijd niet meer aannemen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>