Van Basten mag investeren van AZ

By
Updated: april 26, 2014

Marco van Basten wordt de nieuwe hoofdtrainer van AZ en hij krijgt de kans om te investeren in de spelersgroep. AZ is het drama met hoofdsponsor DSB volledig te boven en heeft weer wat ‘vet op de botten’, zo zegt technisch directeur Earnest Stewart in een interview op de website van zijn club.

Mede door de vele miljoenen die binnenkwamen door de transfers van Jozy Altidore en Adam Maher is AZ inmiddels een gezonde club. “Daardoor hebben we afgelopen jaar kunnen investeren in bijvoorbeeld Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj, maar eerder ook in Aron Jóhannsson”, zegt Stewart. “Dat soort investeringen gaan we ook in de nabije toekomst doen, om zo ons sportieve succes uit te bouwen.”

Stewart zal zich in zijn zoektocht naar nieuwe spelers niet tot Europa laten beperken: Nederland en Scandinavie blijven weliswaar de belangrijkste vijvers waar AZ uit vist, maar de club heeft volgens Stewart de middelen om wat breder te kunnen kijken. AZ heeft op het moment met Sergio Rochet een Uruguayaanse keeper op proef. Bron: Voetbalzone.nl

9 Comments

 1. I.pjotr3

  26 april 2014 at 16:32

  Hoop ik dat hij betere aankopen heeft dan bij zijn eerste jaar bij 020.
  Niet erg succesvolle keuzes waren dat, veel geld, nul kwaliteit.

 2. Bradje

  26 april 2014 at 16:37

  Je kan hem toch niet verwijten dat Sulejmani volledig instort na zijn overgang van Heerenveen?

  • I.pjotr3

   26 april 2014 at 20:17

   Oleguer, Dario Cvitanich, Evander Sno, Rob Wielaert, Miralem Sulejmani, Ismail Aissati. ……ik vind het maar een droevig rijtje van 35 miljoen.
   Laten we hopen dat de scouts goed werk hebben verricht.
   Maar doorselevteren is noodzakelijk

   • Keps

    28 april 2014 at 10:13

    zou ze er, op Wielaert na, graag bij hebben.

    Van Elm, Avdic, Overtoom, wordt je lekker vrolijk!

 3. De echte supporter

  27 april 2014 at 12:00

  Als hij mag inversteren dan maak ik me zorgen…. Ik hoop dat er mensen mee beslissen die verstand van zaken hebben.

 4. Bradje

  27 april 2014 at 12:54

  Nee, dat zijn inderdaad een hoop “gesjeesde” voetballers bij Ajax, in mijn herinnering was van Basten toen zowel trainert als technisch directeur, en in die hoedanigheid mocht hij zelf uitmaken wie er werd aangekocht, klopt dat? Nu mag hij het niet meer alleen uitmaken, gelukkig, en hoop ik dat er verantwoord word ingekocht. Overigens, een paar van die jongens hadden bij AZ niet misstaan, hoor. Maar ik heb er wel vertrouwen in, en ga nu mijn kaart verlengen.

 5. oldfan

  27 april 2014 at 13:22

  Toen was Marco nog een beginneling. Hij zat op 2 stoelen tegelijk.
  Bij AZ is de situatie totaal anders. De technisch directeur doet de onderhandelingen en de aankopen. Dit moet eerst worden goed gekeurd door de commisarissen. Die passen vooral op de centjes. Marco zal allicht mogen aangeven op welke plek hij een versterking wil hebben. Omdat hij nu veel meer ervaring mee brengt dan in het verleden zal hij dat goed kunnen aangeven.

 6. oma

  27 april 2014 at 16:24

  dan mag hij wel elf andere spelers gaan halen.
  wat een lui,lamlendig baggerzooitje vanmiddag in het veld.

 7. NHN

  27 april 2014 at 22:47

  Ik dacht dat Van Basten vooral gehaald was omdat hij jeugd weet in te passen , en spelers beter kan maken.
  Investeren kan altijd natuurlijk, al heeft van Basten nogal een ongelukkige geschiedenis wat dat aangaat. In z’n 020-tijd was hij daar zowel trainer als TD.
  Bij AZ hebben we volgend seizoen nog steeds Stewart als TD. Of je daar nu op kunt bouwen… Ik wordt er niet vrolijk van.
  Ik hoop natuurlijk ook op echte versterkingen, maar vestig ook wel m’n hoop op de mogelijkheid meer te halen uit het huidige materiaal, en ook eens wat aanpassingen doet. Niet het hele seizoen met dezelfde spelers, want dan krijg je weer het gelul over teveel wedstrijden e.d.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *