Voorbeschouwing ADO Den Haag – AZ

By
Updated: april 25, 2014

In een ontspannen sfeer blikte Dick Advocaat vrijdagmiddag vooruit op het competitieduel van zondag, uit tegen ADO Den Haag. Verder sprak hij over de fitheid van zijn selectie en ‘het gerucht Marokko.’

“We waren er wel aan toe”, zei Advocaat over de paar vrije dagen die de selectie rond Pasen had. “Het is een zwaar seizoen. Het aantal wedstrijden hakte er toch wel in. We hebben nu één wedstrijd per week, dat scheelt. Dat zie ik ook aan de jongens, al is dat geen garantie voor succes.”

Advocaat: “Op een paar jongens na is de hele groep fit, zoals eigenlijk het hele seizoen. Fernando Lewis wordt aan zijn knie geopereerd, misschien volgende week al. En ook Yves De Winter is niet helemaal fit. We nemen geen risico met hem. Wie Yves vervangt op de bank? Hobie Verhulst.” Met een lach: “Want ik kies altijd voor de jeugd, hè?”

ADO Den Haag zette onlangs een reeks neer van negen ongeslagen duels en is daardoor zo goed als veilig. Advocaat: “Ik maak me dan ook geen zorgen om ADO, die blijven er echt wel in. Henk Fräser doet het goed. In vergelijking met hun vorige, meer aanvallend ingestelde trainer Maurice Steijn. Fräser speelt meer georganiseerd, zet het eerst dicht. Dat levert resultaat op en waarschijnlijk past dat beter bij dit ADO. Naast hun hechte defensie hebben ze voorin een paar jongens lopen die niet opgeven.”

Na de twee resterende reguliere competitieduels begint AZ aan de play-offs om een Europees ticket. “Maar daarvoor ga ik nu nog geen jongens sparen”, zei Advocaat. “Ik speel zoveel mogelijk met hetzelfde elftal. Alleen als er volgende week tegen Feyenoord jongens niet helemaal fit zijn, kan ik ze sparen.”

Tot slot reageerde Advocaat op het gerucht dat hij bondscoach van Marokko kan worden. “Er is contact geweest. Ze zijn geïnteresseerd. Maar er is nog niets definitief. Daarom ga ik er nog niet op vooruitlopen, want misschien word ik het niet.”

ADO Den Haag – AZ begint zondag om 14:30 uur. Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. Jay

  25 april 2014 at 16:17

  Dit leek mij toch de wedstrijd om de aankomende talenten te laten wennen aan het spelen in de Eredivisie. Maar blijkbaar wil Advocaat de spelers in het ritme houden voor de play-offs. Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen. Zolang hij spelers met kleine pijntjes of vermoeidheid maar wel genoeg rust geeft.

 2. I.pjotr3

  25 april 2014 at 16:58

  Volgende week jong AZ opstellen tegen feyenooit.
  Hebben nog wat doelpunten nodig voor 020 voorbij te gaan

 3. Jay

  25 april 2014 at 17:08

  Als Ajax dit weekend verliest en Feyenoord wint, dan kan dat inderdaad nog een hele belangrijke wedstrijd worden. Moeten we Feyenoord dan laten winnen of toch onze sportieve plicht doen?

 4. klaudio

  25 april 2014 at 18:12

  Laat Feyenoord maar wiinnen

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  25 april 2014 at 18:35

  Kom op zeg! Lijkt me dat AZ zijn sportieve plicht doet en zijn laatste twee wedstrijden probeert te winnen om de zevende plaats te behouden. Als AZ aan competitievervalsing moet gaan doen dan zou dat wel heel triest zijn.

  • Gerrit Vooijs

   25 april 2014 at 19:23

   Stel nu dat de 7e plaats betekent dat AZ de slag aan moet gaan met Heerenveen – 2-4, 1-5, 2-2 – dan kan AZ beter 8e worden !
   Dus het geluk een beetje helpen kan geen kwaad….. 😉

  • De echte supporter

   27 april 2014 at 12:04

   Ben ik met ze eens. We hadden veel comentaar op de knvb rond de top, dat az wel moest spelen. Niet zeuren gewoon je sprotieve plicht doen. Als dat leidt tot een kampioenschap in 010 dan is dat maar zo..
   Az gewoon zijn punten pakken in mooie wedstrijden. Az staat toch voor altijd zichzelf, doe dat dan ook….

 6. jelle

  25 april 2014 at 18:37

  Feyenoord met hele grote cijfers laten winnen! Maar 020 heeft een punt nodig maat denken jullie nou echt dat 020 verliest in eigen huis van nec volgende week.

 7. woonwagenpower

  26 april 2014 at 07:15

  Als 020 nog 2 wedstrijden speelt zoals tegen pec,
  gaan ze gigantisch op hun grote arrogante bek.
  Als Feyenoord de goeie vorm heeft,
  wordt er nog eens wat beleefd.
  Het kan zomaar gebeuren,
  dat ze in de hoofdstad gaan treuren.
  Ik gun het Feyenoord helemaal,
  020 geen Beker en geen schaal.
  Dat zou voor ons een heerlijk toetje zijn,
  Oh, wat is voetbal toch fijn.
  Ik hoop dat, dat gebeuren gaat,
  zodat 020 met lege handen staat.
  Ik hoop dat 020 nog eens degradeert,
  en dat ze inzien , onze houding is totaal verkeerd.
  Nog beter is hun faillissement,
  dan ben ik nog meer een tevreden vent.

  • I.pjotr3

   26 april 2014 at 16:34

   Faillisement……….. Hebben wij niets meer te zeiken over t arrogante cluppie in de bijlmer.

 8. gerard

  26 april 2014 at 17:14

  Marokko tja, blijft een kleine jongen t.o.v. van Gaal, net zoals Hiddink van die B landjes of clubjes.

  Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United das andere koek!

 9. AZ4Altijd

  26 april 2014 at 18:54

  Iemand enig idee of de wedstrijd uitgezonden wordt in ons Supporters home?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *