Boymans ziet kansen bij AZ

By
Updated: april 21, 2014

Boymans was dit seizoen erg belangrijk voor Willem II. Met 28 doelpunten had hij een enorm aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Of hij in Tilburg blijft is maar de vraag. De spits heeft nog een doorlopend contract bij AZ, en ziet wel mogelijkheden om terug te keren naar Alkmaar.

‘Ik voel me hier heel goed, dus wat dat betreft zou het mooi zijn. Aan de andere kant kan ik voor mijn kans gaan bij AZ, want daar is nu net een nieuwe trainer aangesteld,’ aldus Boymans. Bron foto: Willem II

Update 22-4-2014

In een interview met VI heeft Stewart aangegeven dat hij verwacht dat zowel Boymans als Heymans komende zomer terugkeren naar AZ om te vechten voor een plek bij de selectie.

25 Comments

 1. jelle

  21 april 2014 at 19:46

  Boymans terug, avdic naar willem II.

 2. Jeroen

  21 april 2014 at 19:47

  Ik zie ook wel kansen voor Boymans in dit team. Of ze moeten nog een nieuwe goaltjesdief ergens vandaan toveren… Hij heeft zich toch wel aardig bewezen bij Willem II.

 3. Leo

  21 april 2014 at 19:59

  Boymans is in Tilburg de vedette. Lekker daar laten spelen. Boymans is geen spits voor het linkerrijtje. Zijn gedrag in het verleden (volgens Verbeek) bij AZ spreekt ook niet in zijn voordeel. Het is wel aan te raden om Avdic terug naar PEC te sturen.

 4. jelle

  21 april 2014 at 20:00

  Ik ben benieuwd wie er volgend seizoen in de spits staat. Zal wel een amerikaan of een IJslander zijn denk ik maar de vraag is wie

 5. harm

  21 april 2014 at 20:05

  Ik zeg wachten tot de transfers komen, en dan ergens in Armenië of Noord Ierland een goedscorende spits halen

 6. jelle

  21 april 2014 at 20:44

  Ik moet je zeggen. Ben zelf wel fan van guyon Fernández zal onder van Basten het goed doen. Gister erg van hem genoten.

 7. Joost

  21 april 2014 at 20:52

  Een typisch geval van te groot voor het servet en te klein voor het biljartlaken volgens mij. Aan de andere kant, je weet het nooit. Wellicht kan Van Basten hem van waarde laten worden. Dat lukte ze bij Zwolle ook met Advic.

 8. Joost

  21 april 2014 at 20:52

  Biljartlaken moet tafellaken zijn natuurlijk 🙂

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  21 april 2014 at 22:02

  Persoonlijke omgang met Gertjan Verbeek was een belangrijke reden dat Boymans niet goed speelde en uiteindelijk niet meer speelde. Ik hoop dat hij zich kan revancheren onder Marco van Basten. Het kan bijna niet anders of deze positieve ervaring en berg goals bij Willem II heeft hem beter gemaakt. Wellicht dat van Basten zijn ontwikkeling in de goede richting kan voortzetten. Een andere mogelijkheid is dat AZ hem verkoopt (aan Willem II) maar wat er voor in de plaats komt is maar weer afwachten.

 10. AZformallyknownasAZ

  21 april 2014 at 22:35

  Ik schrijf in principe niet meer. Maar hier wil ik wel iets over zeggen. Boymans snel weer terughalen en inlijven.

  En er werk van maken en de houten paal Advic snel van de hand doen

  • woonwagenpower

   21 april 2014 at 23:59

   Hey welkom.

  • Gerrit Vooijs

   22 april 2014 at 19:32

   AZ formallyknow welkom terug. Avdic kan net als Boymans misschien nog beter worden maar hij moet gewoon eens 34 wedstrijden spelen. Kortom verhuren aan Willem II en kijken wat hij in de eredivisie kan als hij wekelijks speelt.

   Boymans is een goede aanvulling op Aron omdat hij een ander te speler is.

 11. hAnZ

  22 april 2014 at 00:24

  Persoonlijk vind ik dat hij best terug mag komen. hij brengt een ondefinieerbaar plezier in de ploeg.
  En voor alle mede Fans, vorige week de rest van de afgefloten wedstrijd jong AZ-jong Sparta gezien. Was (in de 2e helft) erg onder de indruk van Babalj. Die jongen was me daar een potje aan het jagen, druk geven, randje net niet buitenspel en tot slot een erg mooi ingekopt doelpunt aan het maken. Echt een spits dus.
  Daaag Aron, Welkom Eli.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   22 april 2014 at 01:13

   Hoe is die Joël Donald als jonge doelpunten makende aanvaller?

   • AZ4Altijd

    22 april 2014 at 09:07

    Ja die is dus ontzettend sterk.

 12. oma

  22 april 2014 at 07:37

  hoe is het met Ortiz gegaan,onder verbeek vergruist.
  nu een zeer gewaardeerde kracht op het middenveld.
  geef Boymans die kans.
  je weet nooit wat er uitkomt.
  maar ik verheug me ook op de terug komst van Rosheuvel.die heeft zich ook goed ontwikkeld bij Heracles.
  is een van de betere spelers daar.

 13. Joost

  22 april 2014 at 07:42

  Ook die Heymans doet het goed bij Willem 2. Heeft het heel goed gedaan en de laatste weken bijna iedere wedstrijd gescoord. Kan straks met Haps gaan vechten voor de linksbackpositie

  • oma

   22 april 2014 at 07:48

   maar Heymans wil zelf graag bij Willem 11 blijven las ik net op een site.
   die jongen doet het ook goed ja.

 14. woonwagenpower

  22 april 2014 at 08:05

  Marco van Basten mag van Stewart versterkingen halen, of Marco het zoekt in verhuurde spelers weet ik niet, maar mijn gevoel zegt dat het volgend seizoen nog wel eens een mooi seizoen kan worden. Als Marco verhuurde spelers terug haalt, geeft jeugd een kans en mag ook nieuwe gerichte versterkingen halen (want dat heeft Stewart toegezegd), gaan we met opgeheven hoofd, borst vooruit, de nieuwe competitie in. Ik hoop wel dat Stoffel en Janneke Wuytens ergens anders hun heil gaan zoeken, vrijwillig of gedwongen.

  • oma

   22 april 2014 at 08:21

   je kan er een aanbieding van maken,twee halen een betalen.

 15. AZ WOMAN

  22 april 2014 at 08:09

  Elm en Jan Wuytens hebben genoeg kansen gekregen om hun niveau te laten zien, maar allebei te trage balbehandeling, geen loopsnelheid. Dus vertrekken, misschien is het iets voor Willem 2.

 16. NHN

  22 april 2014 at 08:23

  Om een lang verhaal kort te maken: Ik hoop dat Boymans nog een kans krijgt. En stuur Avdic dan maar naar Willem II.
  Ik denk dat AZ toch ook eens wat spelers zou moeten verkopen (al is het voor een habbekrats) anders heb je er teveel op de loonlijst.
  Boymans heeft in het verleden zijn kansen niet gepakt in Alkmaar. Maar ’t was altijd nog een tikkeltje beter dan wat Avdic (helaas) nu presteert.
  Ook nu hij zelf aangeeft nog een kans te zien in Alkmaar, terughalen.

 17. Mozes

  22 april 2014 at 18:08

  Als ik jullie teksten zo lees zijn jullie overduidelijk vergeten wat deze vent heeft laten zien vorig jaar. Dat is om jullie geheugen op te frissen..helemaal niks!

  Smoesjes als dat hij niet met Verbeek kon omgaan is hier niet aan de orde. Boymans heeft bij AZ genoeg wedstrijden gespeeld waaruit bleek dat hij er helemaal niks van kan.

  We vergelijken hem met Avdic terwijl we hem moeten meten met Aron. Je 2e spits moet of een jong groot talent zijn of een man waarvan je weet dat hij oorlog gaat maken de laatste minuten. Boymans ziet er groot en sterk uit maar heeft op mij 0,0 indruk kunnen maken.

  Als jullie Elm en concorten willen beoordelen op het niveau wat AZ nastreeft moet je dat ook bij andere spelers doen. Hij is niet van het niveau AZ maar hooguit niveau ADO of NAC.

  Heymans daarin tegen is wel iemand die kan concureren om de linksback positsie. Snelle gast met goede techniek en uitstekende kopkracht.

  • Gerrit Vooijs

   22 april 2014 at 19:25

   De cijfers van Boymans zijn goed. Zeker, Boymans was op 21-22 jarige leeftijd niet goed genoeg om de concurrentie met Altidore aan te gaan. Beide waren het zelfde soort speler.
   Aron is een heel ander soort speler maar doet het in zijn eerste volle seizoen beter als Altidore.

   Boymans moet het hebben van zijn fysiek. Hij kan een bal afschermen en een persoonlijk duel op kracht beslissen, itt Aron die zijn tegenstander moet uitspelen.

   Kortom, iemand die er 28 maakt in de JL heeft duidelijk scorend vermogen. Het afgelopen seizoen is goed geweest voor het zelfvertrouwen van Boymans en wat dat doet met een speler zien we nu al 2 jaar met Pelle. Ook Pelle was niet goed genoeg voor AZ, miste kansen voor open doel.
   Nu is het een targetman pur sang. Het kan verkeren………….

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    23 april 2014 at 02:08

    Het kan verkeren…
    Inderdaad! Voor Jozy Altidore (we zeiden hier nog zo, hij doet er ’t beste aan bij AZ te blijven) is het weer de andere kant omgeslagen en hij scoort weer voor geen meter in Engeland. Nu wordt hij weer verguisd als een spits die er niks van kan… behalve zijn zakken goed vullen dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *