Rasmus Elm opgenomen in wedstrijdselectie tegen ADO

By
Updated: september 11, 2009
Rasmus Elm opgenomen in wedstrijdselectie tegen ADO

Rasmus Elm kan zaterdagavond in het uitduel met ADO Den Haag zijn debuut maken voor AZ. De Zweed, die vrijdag voor het eerst meetrainde met de Alkmaarders, is door trainer Ronald Koeman opgenomen in de wedstrijdselectie.

Zijn landgenoot Pontus Wernbloom is er zaterdag niet bij. De aanvaller trainde vanaf maandag mee met de selectie, maar kreeg donderdag een terugslag.”Hij heeft vandaag dan ook niet
meegetraind met de groep”, meldde Koeman op de wekelijkse persconferentie. Ook Sergio Romero en Hector Moreno ontbraken. De twee waren nog niet terug van hun interlandverplichtingen in Zuid-Amerika en keren naar verwachting in de loop van vrijdagmiddag terug in Alkmaar.

Andere afwezige is Graziano Pellè. De Italiaan zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit na zijn vergrijp eerder dit seizoen in de ontmoeting met Heracles Almelo. Gill Swerts keert al wel weer terug bij AZ voor het treffen met ADO Den Haag, een tegenstander die volgens Koeman niet onderschat mag worden.

“Het is goed dat we tegen ADO spelen. We moeten goed bij de les zijn, anders raggen ze over ons heen. We moeten niet in hun spel meegaan, maar onze eigen kwaliteiten benutten. Al is het natuurlijk wel belangrijk dat je zelf je duels wint.”

In diverse media werd afgelopen weken gesproken over het zogenaamde pleintjesvoetbal van AZ. Volgens Koeman een terecht kritiekpunt. “We drijven het wel eens te ver door. Dan moeten we eerder op doel schieten in plaats van de bal nog een keer af te spelen We zijn daar ook mee bezig.” Bron: Goal.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *