Gerbrands over PSV: ‘Ja, ik heb interesse’

By
Updated: april 18, 2014

Toon Gerbrands is nu ook officieel benaderd om bij PSV aan de slag te gaan als algemeen directeur. De bestuurder maakte eerder deze week bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van AZ.

Gerbrands is nu nog de algemeen directeur van de Alkmaarders, maar daar stopt hij met ingang van 1 september mee. PSV ziet in de voormalig volleybalbondscoach al langere tijd de ideale opvolger van de vertrekkende Tiny Sanders. Tot een officiële benadering kwam het echter nog niet. Inmiddels hebben de Eindhovenaren dat wél gedaan, bevestigt Gerbrands.

“Ik ben de afgelopen weken van alle kanten benaderd. Door een leiderschapsinstituut, door een club uit Engeland, door PAOK, door een headhuntersbureau. En inderdaad ook door PSV”, aldus Gerbrands tegenover Voetbal International. “Ik werk nog bij AZ en ben erg trots dat ik door de voordeur weg kan. Voordat ik ga wil ik nog wel wat dingen goed afronden.”

“Maar we gaan binnenkort praten en wie mij een beetje kent, weet dat dit niet gaat over geld of de baan zelf”, vervolgt de directeur. “Ik ben benieuwd naar de analyse. Ik wil graag weten waar PSV staat, waar PSV heen wil. Hoe ze A van naar B denken te komen. Ik heb natuurlijk al wel wat begrotingen van internet getrokken en me een beetje ingelezen. Maar dat lijkt me normaal. Ja, ik heb interesse.”

“PSV is een serieuze optie voor me. PSV is een mooie club met een geweldige traditie. Als ik geen interesse had, zou ik ook niet gaan praten. Maar daarmee is nog niet gezegd dat we het ook gaan doen. Misschien volgen er wel heel veel gesprekken. Zodra er nieuws is, laat ik dat wel weer horen. We gaan eerst praten en hoe dan ook wordt dat weer leerzaam. Dus ik heb er veel zin in.” Bron: Voetbalprimeur.nl

14 Comments

 1. timon

  18 april 2014 at 16:35

  kom op man , ga je niet doen voor miniem jeugdloon ook niet voor 1 a 2 x modaal : niet lullen : zakken vullen ! PSV wil jou toch ? wat een hypocriet gedoe .

 2. Jay

  18 april 2014 at 16:42

  Ik heb het idee dat dit een groot toneelstuk is en dat PSV en Gerbrands er allang uit zijn.

  • De echte supporter

   18 april 2014 at 16:45

   Dat idee heb ik ook

   • I.pjotr3

    18 april 2014 at 17:11

    Datzelfde is ook met van Basten.
    Die heeft in winterstop al getekend.
    Zolang je de aandacht verlegd met andere zaken blijft het mooi geheim.

  • woonwagenpower

   19 april 2014 at 06:27

   Dit zat allang in kannen en kruiken. En zo gaat het in de hele voetballerij, gelukkig niet alleen bij AZ, maar wereld wijd.

 3. Timon

  18 april 2014 at 17:33

  Gelukkig,men wordt wakker!

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   18 april 2014 at 17:46

   Timon, misschien gloort er toch een beetje zon door het wolkendek boven je hoofd! Ik weet ‘t, in NL is het geen garantie maar tóch. Nieuwe bezems vegen schoon. Welke troep in jouw ogen mag er nog meer de deur uit? Bezem Marco van Basten is misschien niet de beste die er te koop is misschien maar AZ is dan ook weer niet de grootste club. Alvast één nieuwe bezem en er komt er minstens nog eentje. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

 4. klaudio

  19 april 2014 at 11:28

  Hij wordt beschreven als èèn van de toptrainers, daar ben ik het niet mee eens laat hij het eerst maar eens waar maken bij AZ .

 5. oldfan

  20 april 2014 at 08:22

  Als er bij Marco een goede veldtrainer komt kan dat een perfecte combinatie zijn. Pastoor zou een goede zijn als veldtrainer maar nog niet rijp de hoofdcoach te zijn.
  Gerbrands had al een aantal aanbiedingen op zak en denkt nu na. Zijn gesprekken met PSV zijn nog niet van dien aard dat ze al een huwelijk hebben. Het is daar al jaren een zootje en ergens kan ik het me wel voorstellen dat Toon het als uitdaging ziet om er weer wat knaps van te maken net zo als hij dat ook bij onze club heeft gedaan. Je zou hem nog beter crisismanager kunnen noemen.
  Joop Alberda zou een zeer goede zijn want die heeft zijn sporen al jaren op hoge bestuurlijke posities bewezen. Wat dacht je van Co als boegbeeld van AZ met zijn kennis.

  • oma

   20 april 2014 at 09:44

   wat zien jullie toch in Pastoor?
   omdat hij bij A.Z gespeeld heeft?

 6. oma

  20 april 2014 at 09:43

  toon veel succes in de slangenkuil van P.S.V.
  nu kan je onderhandelen met de e.g over leningen.
  fijn hoor!!!!
  .

 7. oldfan

  21 april 2014 at 17:44

  oma ik begrijp je scepsis. Pastoor heeft nog geen aansprekende resultaten kunnen boeken. Waar mijn mening meer naar is gericht is dat de clubs waar hij werkte altijd positief waren over zijn inbreng als veldtrainer. Omdat Marco de hoofdtrainer is zal hij het beleid bepalen en de eindverantwoording dragen en tevens de tactiek en coaching regelen.

  • oma

   22 april 2014 at 07:46

   Pastoor heeft een fout gemaakt,hij is tegauw bij Excelsior vertrokken en naar N.E.C gegaan.
   dat is zijn blunder geweest.

 8. oma

  22 april 2014 at 07:43

  er zijn bij Heerenveen drie trainers ontslag die onder van basten gewerkt hebben.
  zou die daar niet een van mee willen nemen?
  van basten heeft al met twee trainers temaken die niets gepresteerd hebben.
  zou die dan niet een eigen keus,iemand die hij ken en kan vertrouwen mee willen nemen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *