Van Basten: ‘We waren er snel uit’

By
Updated: april 18, 2014

Van Basten zal vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer zijn bij AZ. Een mooie stap voor de 49-jarige wereldspits. “AZ is een goede club, met een stevige organisatie die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een stabiele factor in de top zes in Nederland”, zegt Van Basten in een vraaggesprek met de NOS. De 49-jarige Van Basten, nu nog in dienst van SC Heerenveen, tekent over enkele dagen een contract bij de Alkmaarders als opvolger van Dick Advocaat.

“Nadat ik had aangegeven bij Heerenveen te stoppen aan het eind van het seizoen, bleef het lang stil. Maar toen AZ deze week belde, waren we er redelijk snel uit. Het ziet er goed uit, het gevoel is goed bij mij.”

Van Basten gaf eind januari sc Heerenveen al te kennen dat hij niet zou bijtekenen. De Friese club wilde best verder met hem, maar de geboren Utrechter miste het “juiste gevoel” om zijn contract te verlengen. Bron: Telegraaf.nl

5 Comments

 1. brandon

  18 april 2014 at 16:27

  Daar ben ik heel blij mee want dan komen er ook versterkingen.

 2. De echte supporter

  18 april 2014 at 16:43

  Ik ben er ook blij mee, mooi vlaggenschip voor az

 3. I.pjotr3

  18 april 2014 at 17:18

  Lekker zeg plee offs tegen hoereveen.
  Zou Marco volgend seizoen daaraan mee willen doen????

 4. Knudde

  19 april 2014 at 15:45

  “Toen AZ deze week belde….” Yeah right, je ontslaat een spitsentrainer en de hulptrainer geef je een andere functie en dat terwijl je nog geen vervanger voor hen 2 en de hoofdtrainer hebt…. Toen AZ deze week belde was dat om hem te zeggen dat zij het deze week nog via de media bekend zouden maken. Dat v. Basten zou komen was al geregeld vlak nadat Dick Advocaat bekend maakte te vertrekken. En dat het snel geregeld was wil ik nog wel geloven. Kan San Marco eigenlijk wel met Co Adriaanse door 1 deur? Want dat zou de opvolger van Gerbrands nog wel eens kunnen worden.

  • I.pjotr3

   19 april 2014 at 16:16

   Co is geen algemeen manager, Co is voetbaleersteklasser/trainert.
   Ik zou voor Marc Lammers gaan…….. Die weten hoe je topsport moet managen……..voetbalaspect moet je aan andere overlaten.
   Co op de plaats van Stewart zou n betere optie zijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *