‘Marco van Basten naar AZ’

By
Updated: april 18, 2014

AZ heeft Marco van Basten weten te strikken als de nieuwe trainer. Volgens de Telegraaf zijn het team en Van Basten zo goed als rond en worden alleen nog de laatste details ingevuld. Volgende week moet hij gepresenteerd worden als de opvolger van interim Dick Advocaat.

De 49-jarige Van Basten is sinds 2012 coach van SC Heerenveen, maar liet in januari weten dat hij zijn tweejarig contract niet verlengd bij de Friezen. Pikant is dat Van Basten zijn nieuwe werkgever van Europees voetbal kan afhouden, als SC Heerenveen in de play-offs uitkomt tegen AZ. De clubs staan op de zesde en zevende plek van de eredivisie en zouden daarmee inderdaad tegen elkaar moeten spelen in de eerste ronde. Mochten ze elkaar mis lopen, dan kunnen de clubs elkaar alsnog treffen als ze de eerste barrage overleven.

Met Van Basten is de derde ex-bondscoach van Oranje vastgelegd door de Club uit Alkmaar. Eerder werkten Louis van Gaal en Dick Advocaat (2 keer) in de stad.

 

Ook AZ.nl bevestigt nu dat AZ en Van Basten mondeling akkoord zijn: http://www.az.nl/nieuws/az-en-van-basten-mondeling-akkoord/1?catid=

32 Comments

 1. Jay

  18 april 2014 at 08:47

  Welkom bij AZ, de mooiste club van Nederland!

 2. woonwagenpower

  18 april 2014 at 08:50

  Met deze keuze kan ik heel goed leven.
  Marco is inderdaad een grote naam, hij neemt zijn ervaringen mee van het bondscoachschap , 020 en pompeblêden tijdperk.
  Stewart , knap werk van je.

 3. AZ WOMAN

  18 april 2014 at 09:05

  Marco van harte welkom bij de mooiste club.
  De koffie staat klaar.
  We weten dat 020 je niet leuk behandeld heeft toen je daar weggestuurd werd,Hun meelopende aanhang zong toen je daar speler was Hosanna voor je, en lieten je vallen toen je daar trainer was. Wij steunen je in alles om zoete en sportieve wraak te nemen.
  Heel goed werk van Stewart(dat mag ook gezegd worden).
  Verder denk ik dat Marco van Basten een aantrekkingskracht heeft op sponsors,want het is een grote naam, wat inhoud dat huidige sponsors waarschijnlijk blijven, als hun begroting het toelaat en dat nieuwe sponsors zich sneller aan AZ willen verbinden.
  Marco ik hoop dat AZ aan je wensen wil voldoen en dat je een meerjarig contract tekent, waarbij Marco, bestuur, sponsors, RVC, medewerkers, vrijwilligers, staf, jeugdopleiding en supporters samen een geweldige tijd tegemoet gaan.
  Samen kunnen we ten strijden gaan, hand in hand achter AZ.

  • de echte supporter

   18 april 2014 at 09:12

   AZ Woman, complimenten hoe je het beschrijft geen spelt tussen te krijgen Volledig met je eens. Ik denk dat er nu ook betere spitsen naar AZ komen. Mee eens nu mag Steward ook complimenten ontvangen van deze site

 4. Azalkmaar

  18 april 2014 at 09:14

  Ik had ook ergens gelezen dat hoe dan ook Co. Adriaanse ook komt. Hij komt misschien wel Marco van Basten te kneden tot een echte top trainert.

 5. NHN

  18 april 2014 at 10:00

  Van alle overgebleven kandidaten wel de meest zinvolle. Maar ik wacht nog ff met juichen totdat AZ hetzelf nr buiten brengt. Ik vind het wel vreemd dat dat nu zo uitkomt.
  H’veen en AZ zijn immers mekaars concurrenten in die play offs.

 6. Michiel

  18 april 2014 at 10:26

  Co Adriaanse nieuwe technische directeur, gaat Stewart dan Gerbrands opvolgen?

 7. oma

  18 april 2014 at 10:28

  eindelijk een van mijn favorieten,nu ga ik mijn nieuwe seizoenkaart bestellen.

  AZ Woman heel goed geschreven mijn complimenten!

  • I.pjotr3

   18 april 2014 at 17:14

   Eindelijk, oma weer n blij zonnetje.
   Nu Elm nog zien te verkopen en de champagne gaat open, niet waar oma!!!!

   • oma

    18 april 2014 at 18:19

    nu krijg ik weer hoop op mooi voetbal,niet dat lafbekken voetbal zo als advocaat het deed.

    elm raak je aan de straat stenen nog niet kwijt.

    • I.pjotr3

     18 april 2014 at 19:10

     Hij wil vast wel steward worden, die staan ook de hele wedstrijd stil te kijken 🙂

     • oma

      19 april 2014 at 12:11

      beste jongeman,
      je onderschat nu echt het werk van een steward.
      als je wist wat die allemaal op hun bordje krijgen,dan had je deze opmerking niet geplaatste

 8. jelle

  18 april 2014 at 10:31

  Van Basten gewoon de nieuwe trainer, ik zei het al maar niemand geloofde het.

 9. AZ WOMAN

  18 april 2014 at 10:32

  Het is vandaag met recht Goede Vrijdag!

  • woonwagenpower

   18 april 2014 at 10:48

   Ja , als ik in de kerk kom zal ik uit dankbaarheid een kaarsje opsteken.

 10. Leo

  18 april 2014 at 10:38

  De Heerenveen supporters zijn blij dat hij daar vertrekt. AZ haalt hem snel binnen. Het is een topnaam maar aantoonbaar nog geen toptrainer. Met wat bijscholing door technisch adviseur (Co Adriaanse) kan Marco van Basten alsnog uitgroeien naar een toptrainer. Hoop dat AZ de selectie voor volgend jaar goed op poten zet zodat we een beter elftal krijgen.

  • Jeroen

   18 april 2014 at 15:22

   Co Adriaanse als Algemeen Directeur??? Waarom niet.

 11. Mozes

  18 april 2014 at 10:40

  Mooi! Van Basten zal hopelijk Ziyech en Basi kunnen meenemen. Denk wel dat ze daar nu voor open staan.

  1 ding wat wij als supporters over het hofd hebben gezien. Jeffrey Gouweleeuw!!

  Die jongen is weggegaan vanwege Van Basten…hoe zal dat nu gaan? Denk dat Lam nu al een gay in de lucht heeft gesprongen want zijn kans komt er dus snel aan.

  • NHN

   18 april 2014 at 11:04

   Een gay in de lucht, die is wel goed. Een KLM-homo.
   Nee maarre, effe serieus, je hebt helemaal gelijk. Volledig over het hoofd gezien. Laten we maar hopen dat dat goed afloopt. Gouweleeuw is 1 van de weinige aankopen geweest (itt tot veel scrap), die er werkelijk meteen stond,en een aanwinst is. Hij wilde zelf ook graag naar AZ. Het zou doodzonde zijn als die 2 elkaar in de haren vliegen.
   Gouweleeuw hoort gewoon in de basis van AZ.

 12. woonwagenpower

  18 april 2014 at 10:46

  Gouweleew en Marco van Basten zijn volwassen genoeg om daar mee om te gaan.
  Marco is twee jaar verder in het trainerschap en coachen van mensen, Jeffrey is ook twee jaar verder in zijn ontwikkeling. Ik zeg altijd maar, kwaad worden is niet erg, kwaad blijven is veel erger. Jeffrey en Marco zullen er gerust op een professionele manier mee omgaan. Samen bouwen aan iets moois.

 13. Timon

  18 april 2014 at 12:38

  Van Basten kunnen wij meeleven,ik zou niet weten wie anders,AZ ook niet begrijp ik uit het feit dat hij en hooguit Bosz kandidaat waren .Maar vab Basten toch ook blij? Wilde ivm gezin in NL blijven,waar kanhij anders terecht? Zo vlak bij zijn huis? Sterk overdreven om die Stewart hiervoor te complimenteren! Nog steeds heeft deze man niet het voordeel van de twijfell!

  • AZ4Altijd

   18 april 2014 at 13:51

   Jezus. Hoe is het mogelijk. Ik ben het met jou eens Knuffelsupporter 😉 .

   Ik vertrouw die Caramel Amerikaan voor geen cent. Dat dit zo geregeld is betekend niet dat ik hem ineens mag. Want die debiel heeft meer fout dan goed gedaan voor onze club.
   Veel miskopen. Dit ook natuurlijk door de waardeloze scouting.

   Ennieweg. Ik heb vertrouwen in San Marco.
   En mensen, zit niet zo te zeuren dat hij 020 is. Ja hij heeft er gevoetbald, maar hij is Utrechter. Daarnaast is Louis van Gaal ook een 020er. Geboren en getogen. En had daar grote successen in begin jaren 90.

   Maar goed. Verder niets te klagen. Ben tevreden. Iemand die over algemeen prima met jeugd overweg kan. Kon ook niet anders, want had zeer weinig keus bij Hveen. Weinig geld, en dan met beperkte spelers goed gepresteerd. Hele team om Ziyech en Finn gebouwt.

 14. jelle

  18 april 2014 at 14:07

  ik verwacht nu wel dat er meer spelers naar az komen om het feit dat van basten trainer is ik denk dat die spits balboa ook wel naar az zal komen.

 15. jelle

  18 april 2014 at 14:13

  maar we hopen nu allemaal op zyjech!

  • AZ4Altijd

   18 april 2014 at 14:19

   Idd. Ik zie Ziyech graag komen. Kan Elm lekker op de tribune zitten. En Haye op de bank en steeds meer minuten maken. Middenveld, Gudelj, Ziyech en Ortiz.
   En eigenlijk zie ik wel graag 4-4-2 systeem. Dan kun je Haye ook neerzetten. Ortiz Punt naar achter, Ziyech naar voren, Gudelj Rechts en Haye Links.

 16. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  18 april 2014 at 14:24

  Nu de komst door AZ zelf ook officieel is bevestigd hoop ik dat Marco van Basten hard aan zijn erelijst als trainer gaat werken want die staat nog steeds in schril contrast met zijn lange lijst als voetballer. Dus een beetje knappe (voorhoede)spelers aantrekken/kneden zodat AZ weer de klassieke top nerveus kan maken als gevaarlijkste outsider zoals er verwacht wordt. Ben optimistisch benieuwd!

 17. timon

  18 april 2014 at 16:30

  Outsider ? verwacht wordt ? Temper uw verlangens en gedachten : van Basten kan als trainer niet zo toveren zoals hij als wereldspits wel kon ! Blij zijn als hij zich direct voor Europees voetbal weet te kwalificeren,plaats 1 t/m 3 voor eeuwig utopie.Mag blij zijn als wij verschoond blijven van de bijna wekelijkse kritieken : AZ doet zich te kort, AZ weer slap ed :gewoon te kort kwalitiet van elftal en staf.. Hopelijk krijgt hij ZIJN team wat aantrekkelijker aan het voetballen: mag wel eerst de bezem door dit elftal.

 18. Wesley

  18 april 2014 at 16:34

  Wat ben ik blij met de komst van Marco. Hij is de man die Finnbogason heeft gekneed tot een echte goaltjesgetter. Hij is de man die van Ziyech een van de beste middenvelders van de Eredivisie heeft gemaakt. Dus ja als je een trainer heb die zijn spelers ook daadwerkelijk beter maakt dan heb je een spitsen trainer als Piet Keur ook niet meer nodig. Hij is dan weer de man die Pelle op heeft geleid, hij schoot ze er bij AZ niet in, maar bij Feyenoord wel. Dit was inderdaad een goeie deal van Ernie. Al met al juich ik toch niet te vroeg, want ase wordt het niks, maar toch ben ik blij met de komst van Marco.

 19. Jay

  18 april 2014 at 16:46

  De eerste grote stap naar een mooi seizoen is gezet. Als er nog 2 a 3 goede aankopen bijkomen, dan heb ik er weer vertrouwen in. Hopelijk kan hij Aron ook beter maken, dan zijn we helemaal spekkoper.

 20. I.pjotr3

  18 april 2014 at 19:16

  Wat n positiviteit, ik heb met Marco te doen.
  Je zal maar met Dennis haar en showboy Nick v. Aart moeten werken.
  En met niet alle versterkingen die Stewart haalt moet je blij zijn……..dat is wel gebleken.
  Nu Co nog als TD, een man met visie, en ruiter en paard zijn bij elkaar

 21. Timon

  19 april 2014 at 10:06

  Wat Utecht niet lukte hier wel doen: Haar weg, Jan Wouters veldtrainer,van Basten erbij. Gister de weer vleesgeworden leugen op tv gezien,raad van C. Neem toch afscheid van die Stewart!!!

 22. joost

  19 april 2014 at 10:28

  combi Wouters / Van Basten had ik zelf ook aan gedacht…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *