De Zeeuw: ‘Overgang naar Ajax heeft mij goed gedaan’

By
Updated: september 10, 2009
De Zeeuw: 'Overgang naar Ajax heeft mij goed gedaan'

Demy de Zeeuw toonde zich woensdagavond na afloop van het met 0-1 gewonnen duel van het Nederlands elftal tegen Schotland zeer tevreden. “Deze kwalificatiereeks is historisch, omdat we geen enkel punt hebben verloren,” aldus De Zeeuw tegenover Sportweek. De Ajacied toonde zich trots op Oranje na afloop in Hampden Park. “Dit resultaat helpt ons ook om groepshoofd te worden tijdens het WK.”

“Deze basisplek is een beloning voor mijn invalbeurt tegen Japan,” vervolgt de 25-jarige in Apeldoorn geboren middenvelder. “Vorig jaar was ik nog vijfde of zesde keus in de pikorde. Mijn overgang naar Ajax heeft mij goed gedaan.”

Ook de wisselwerking met Manchester City-middenvelder Nigel de Jong was de voormalig AZ’er goed bevallen. “De samenwerking met De Jong verliep uitstekend. Hij zorgde voor de controle en ik voor de diepgang. Dat werkte uitstekend.”

Tenslotte had De Zeeuw ook voor de vervanger van doelman Maarten Stekelenburg lovende woorden. “In de eerste helft heeft Michel Vorm ons gered.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>