Co Adriaanse: ‘Kwartfinale Champions League is mogelijk’

By
Updated: september 8, 2009
'Kwartfinale Champions League is mogelijk'

Co Adriaanse laat in een interview met Sportweek weten hoe hij tegenover de kansen staat van AZ in de Champions League poule H. In deze poule neemt landskampioen AZ het op tegen Arsenal, Olympiakos Piraeus en Standard Luik.

Co Adriaanse sluit zeker niet uit dat zijn oude werkgever overwintert in de Champions League: “AZ maakt een heel grote kans om door te gaan. Arsenal lijkt me een maatje te groot, maar als Ronald Koeman zegt dat AZ een goede kans maakt op de tweede plaats, ben ik dat helemaal met hem eens. AZ moet gewoon z’n eigen spel spelen,” vindt Adriaanse. “Ze spelen al een stuk realistischer dan een jaar of twee geleden, wat compacter bij balverlies. Zoals AZ nu speelt, hoeven ze zich tegen niemand aan te passen. En als AZ na de groepsfase gunstig loot, geef ik ze best kans om ook de kwartfinale te bereiken. Koeman kent de weg naar boven. Hij is internationaal gelauwerd, heeft voldoende ervaring en heeft bewezen dat hij een team kan neerzetten.”

Dat de selectie van AZ amper CL-ervaring heeft, hoeft volgens Adriaanse geen nadeel te zijn. “Het Ajax van 1995, dat met een relatief onervaren Louis van Gaal de CL won, miste die ervaring ook. Oké, Ajax had toen wel Frank Rijkaard en zo’n type heeft het huidige AZ niet. Maar ik denk dat AZ daar ook geen behoefte aan heeft, met jongens als Schaars en David Mendes da Silva in de selectie.”

Volgens Van Gaal kan een Nederlandse club ooit nog eens de CL winnen. Hoe denkt zijn voorganger bij AZ daarover? “Dat wordt steeds moeilijker. Het overleven van de poule behoort tot de mogelijkheden. De tussenronde kan ook nog, maar daarna komen de sterke ploegen. En van clubs als Manchester United, FC Barcelona, Liverpool, Bayern München, Real Madrid en Internazionale is het moeilijk winnen. Helemaal in de knock-outfase. Tegen zo’n club kun je heel misschien één keer voor een sensatie zorgen, maar twee keer achter elkaar acht ik vrijwel uitgesloten.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>