Gerbrands vertrekt na dit seizoen bij AZ

By
Updated: april 14, 2014

Directeur Toon Gerbrands vertrekt aan het eind van dit seizoen bij AZ. Hij gaat mogelijk aan de slag bij PSV, waar hij de beoogde opvolger is van scheidend algemeen directeur Tiny Sanders.

Gerbrands was twaalf jaar in dienst van de Alkmaarse club en loodste AZ door een moeilijke periode tijdens de affaire rond voorzitter Dirk Scheringa en het faillissement van de DSB Bank. AZ is inmiddels financieel weer kerngezond en Gerbrands vindt het voor AZ en zichzelf beter dat er een nieuwe directeur aantreedt.

AZ zal het vertrek van zijn algemeen directeur later deze maandag bekend maken. Gerbrands heeft nog geen nieuwe baan, al ligt het in de lijn der verwachtingen dat Gerbrands de opvolger wordt van Tiny Sanders bij PSV. Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat de Eindhovense club de voormalige volleybal-coach bovenaan de verlanglijst heeft staan. Bron: VI

18 Comments

 1. Jeroen

  14 april 2014 at 11:57

  Oef dit had ik toch niet verwacht. Heel jammer. Is toch wel een boegbeeld van de AZ geworden. In ieder geval heel veel succes en ik hoop dat AZ een goede vervanger kan vinden.

 2. Harry

  14 april 2014 at 12:03

  Jammer,maar niemand is groter als de club,dus zal wel weer goedkomen

 3. AZ4Altijd

  14 april 2014 at 12:08

  Zolang Stewart maar niet die plek inneemt vind ik het ok. Hoop eigenlijk dat opvolger inziet dat Stewart onze club kappot maakt en hem dus ontslaat.

 4. oldfan

  14 april 2014 at 12:35

  Ontzettend jammer. Ik hoopte dat hij met AZ in zijn hart in lengte van jaren bij de club wilde blijven. Een gedreven directeur die het allerbeste met de club voorhad en rustig bleef toen het moest.

 5. de echte supporter

  14 april 2014 at 12:35

  Heel jammer, Ben het met Harry eens. Het zal wel goedkomen maar aub niet als steward algemeen directeur gaat worden

 6. woonwagenpower

  14 april 2014 at 12:46

  JAMMER met hoofd letters, Toon bedankt voor de goede inzet.
  Alleen zegt Toon dat hij nog geen aanbieding heeft, nou Toon ik geloof niet in sprookjes.

 7. AZ WOMAN

  14 april 2014 at 12:53

  Met pijn in mijn hart lees ik het slechte nieuws dat Toon Gerbrands toch zijn AZ gaat verlaten. Meneer Gerbrands bedankt voor de mooie jaren , u bleef rustig wanneer het moest en was strijdvaardig als de situatie er om vroeg, het ga u goed. Even een paar keer slikken. Ik moet het even een plekje geven. Wat u ook gaat doen, kunt u niet Nick van Aart en Dennis Haar meenemen? Eventueel ook Stewart.
  Toon Bedankt!

 8. gerard

  14 april 2014 at 12:53

  Om 13.00 persconferentie.
  Iemand een link hiervan?

  • woonwagenpower

   14 april 2014 at 13:00

   Waar persconferentie?

 9. woonwagenpower

  14 april 2014 at 13:00

  Clubliefde, wat is Clubliefde?
  Bestaat dat alleen nog bij meneer Dirk Scheringa, sommige sponsors en supporters?
  Het is onrustig geworden bij AZ sinds het vertrek van Gert-Jan Verbeek, dat kwam toen als donderslag bij heldere hemel. Nu ook een hoeksteen als Toon Gerbrands AZ gaat verlaten, vraag ik mij af , wat er aan de hand is binnen AZ?

 10. jelle

  14 april 2014 at 13:05

  Zo n man krijg je nooit meer!
  Stewart ook weg en dan is het weer helaas onrustig in alkmaar. Hoop dat az niet verkeerde beslissingen gaat nemen

 11. Jay

  14 april 2014 at 16:36

  Volgens mij is er bij AZ nog genoeg uitdaging, zoals het zorgen dat de club weer aansluiting vindt bij de top 4. Ik denk dat Toon vergeten is het argument geld te noemen.

  Maar het blijft jammer dat hij vertrekt. Het is natuurlijk even afwachten wie zijn vervanger wordt, maar ik denk dat AZ hier niet op vooruit gaat.

 12. I.pjotr3

  14 april 2014 at 17:52

  Toontje heeft t goed gedaan in zware tijden…….maar blijkt dus gewoon een passant zonder clubliefde, daarom zal ik er geen traan om laten.
  Als hij Pisvee een uitdaging vindt, zegt dat iets over zijn niveau………
  Het Wordt pas kritiek als René Neelissen vertrekt, maar dat zie ik niet gauw gebeuren want die heeft pas een echt AZ- hart.

  • AZ4Altijd

   14 april 2014 at 18:20

   Sommige mensen hebben ambitie.
   Dus ik begrijp Toon heel erg goed. Mensen die in dat soort functies werkzaam zijn hebben bepaalde taken te volbrengen. Een bedrijf op rit zetten en draaiende te houden. Na verloop van tijd gaat dat goed en is er geen uitdaging meer. Dan ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat hij er 12 jaar zat mag al een wonder heten. Meeste top mannen en vrouwen zitten hooguit 5 jaar op die plek binnen een bedrijf. Daarna hoppen ze weer door naar nieuw bedrijf. En dat is niet anders bij dhr. Gerbrands.

   Clubliefde heeft hier dus niets mee te maken. Dhr. Gebrands heeft het duidelijk goed naar zijn zin gehad, maar nu is het tijd voor hem om in een nieuwe wereld te belanden.

   Zelf moet ik er ook niet aan denken om de komende 35 jaar dezelfde functie te bekleden bij 1 bedrijf.

   Het gaat u goed 😀 .

 13. kaazie1987

  14 april 2014 at 19:09

  ik hoorde dat jaap stam waarschijnlijk de nieuwe trainer zal zijn weet iemand daar meer van???

 14. Gerrit Vooijs

  14 april 2014 at 20:35

  Na 12 jaar trouwe dienst gaat Toon naar een nieuwe club. Hij mag trots zijn op wat hij bij AZ heeft neergezet. Het was zijn visie om grote trainers binnen te halen ipv grote spelers.
  Die visie heeft AZ geen windeieren gelegd. Maar zoals dat gaat, aan alle goede dingen komt een einde. Toon Gerbrands kan met opgeheven hoofd de voordeur uitlopen en ik hoop dat hij een waardig afscheid krijgt.

  Meneer Gerbrands : dank voor uw inzet en veel succes in de toekomst.

 15. Peejee

  14 april 2014 at 23:04

  Wat een kritiekloos commentaar allemaal. Stroman van de fa. Driessen gaat voor een nieuwe job. Niet spannend.

 16. brandon

  16 april 2014 at 09:55

  In de Jungle die de voetbalwereld is gelden andere wetten. Daar mag je LIEGEN met hoofdletters. Toon hoop dat je helemaal door het ijs zakt bij Pisvee. Bedankt voor de mooie jaren bij AZ en dat je de club zo goed geholpen hebt. Met een staalhard gezicht zeggen op AZ tv er speelt nog niets……..vieze leugenaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *