Swerts: ‘Ik heb wel eergevoel’

By
Updated: september 8, 2009
Swerts: 'Ik heb wel eergevoel'

Gill Swerts heeft de spanningen in de Belgische nationale ploeg nog maar eens verder opgevoerd. De vleugelverdediger, die zaterdag ontbrak maar bij de selectie zit voor het treffen met Armenië, zegt met schaamte naar het duel met Spanje te hebben gekeken. “Ik heb wél eergevoel om de nationale kleuren te verdedigen en dat hoop ik woensdag te tonen”, sprak de back van AZ gevoelige taal in Het Nieuwsblad.

België kreeg afgelopen weekend met 5-0 klop van Europees kampioen Spanje en verspeelde daarmee haar laatste hoop op een WK-ticket. “Ik heb de wedstrijd op televisie gezien én uitgekeken”, zei Swerts, die duidelijk niet had genoten. “Het was duidelijk een kwestie van vertrouwen na de 2-0. Nu zijn we gemotiveerd en op training straalt de vreugde er alvast van af. Ik heb wél eergevoel om de nationale kleuren te verdedigen.”

Met de laatste uitspraak deelde hij een sneer uit naar enkele ploeggenoten, die ook in de Belgische pers al de nodige kritiek te verwerken kregen. De Belgen spelen woensdagavond tegen Armenië en naast Swerts zijn ook Sébastien Pocognoli, Roland Lamah en Tom de Sutter nieuw bij de selectie. Het viertal vervangt Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini (beide geschorst), Jan Vertonghen (geblesseerd) en Ritchie de Laet. Bron: voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *