Johansson boos op fluitende supporters

By
Updated: april 14, 2014

Mattias Johansson is even niet blij met de fans van AZ. De verdediger van de ploeg uit Alkmaar stuurde een boze tweet de wereld in.

’55 wedstrijden dit seizoen. We hebben de supporters veel goede momenten bezorgd om van te genieten. En toch fluiten ze ons uit. Hebben jullie nooit een slechte dag op je werk?’, vroeg de Zweedse rechtsback zich af.

AZ speelde thuis met 1-1 gelijk tegen degradatiekandidaat NEC.

De betreffende tweets:

55 games this season. We have given u  supporters many good games to enjoy and still you whistle at us. Have u never had a bad day at work?

Yeah and why are people leaving 5 min before the game is finished sometimes.. Probably cause they don’t care that much?

16 Comments

 1. Jay

  14 april 2014 at 09:48

  Dus omdat de resultaten in de EL en beker dit jaar goed waren, mogen we de rest van het seizoen niet meer klagen als het spel slecht is? Johansson moet blij zijn met het AZ publiek. Bij elke andere club zou het commentaar op al het onnodige puntverlies in de competitie waarschijnlijk nog veel erger geweest zijn.

  Ik ben dolblij met de resultaten dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat ik nu maar ga klappen voor al die gemiste kansen en verkeerd gespeelde ballen.

 2. Mike

  14 april 2014 at 09:53

  Ik geef hem groot gelijk . Wat is dat voor bull shit om je eigen club uit te fluiten ga er achter staan en BLIJF ZITTEN TOT DE WEDSTRIJD VOOR BIJ IS .

 3. Anthony Wijman

  14 april 2014 at 09:57

  Tuurlijk resprwt voor de 55 wedstrijden. Maar hoevaak geen inzet en geen passie. Tuurlijk je mag slecht spelen. Maar niet tevaak. En helemaal niet in de latste 5 min al 16 pubten weg gooien. Als het tevaak gebeurt mag je wel een beetje fluiten. Maar het belangrijkste is AZ staat boven alles. FORZA AZ

 4. AZ WOMAN

  14 april 2014 at 10:03

  Mattias, als je net zoveel uren arbeid levert als ik, tegen het zelfde uurloon.
  Dan mag je ook wat zeggen.

 5. Jeroen

  14 april 2014 at 10:12

  Johansson heeft voor een deel gelijk. Ik irriteer me sowieso aan de mensen die vroegtijdig vertrekken. Blijf dan lekker thuis. Het ziet er echt niet uit als mensen vertrekken voordat de wedstrijd afgelopen is. Ik vraag mij wel eens af of AZ hier iets aan kan doen?

  Wat betreft het fluiten… tja… ze hebben 55 duels in de benen en dat is gewoon veel. Dat ze dan niet altijd even scherp zijn kan ik mij ook wel voorstellen, maar het gebeurd wel te vaak. Het publiek betaald een hoop geld, en we verliezen de wedstrijd gewoon te vaak in de slotminuten. Dat is geen incident meer, maar iets structureels. Dat irriteert ons, en dat laten we horen door te fluiten.

  • de echte supporter

   14 april 2014 at 12:39

   Jeroen ben het met je eens. Supporters zijn geen kudde makke schapen, dat zou wel heel makkelijk voor ze zijn.

 6. NHN

  14 april 2014 at 11:59

  Dat je kritiek hebt op mensen die voortijdig het stadion verlaten, is terecht. Daar ergert iedere “normale” supporter zich ook aan.
  Neemt niet weg dat Mattias Johansson voor de rest z’n waffel moet houden. Zijn loon is ongeveer 6,7,8x dat van de stadionbezoeker. Die zullen een speler niet uitfluiten die zich de longen uit het lijf loopt. En dat is nu net waar het bij AZ aan scheelt, in de selectie. Teveel showboys met een trendy kapsel en mooi schoeisel. Maar goed kunnen voetballen en inzet tonen, ho maar.
  Mattias Johansson is daar zo’n voorbeeld van. Zo’n net niet voetballertje, dat weinig extra’s levert, en bovendien niet eens kan verdedigen. Leuk z’n goaltjes meepikt tegen RKC e.d. maar daarbij houdt het op.
  Ik zou zeggen , stuur die doelpunten gauw de media in, als reclame, en dan gauw verkopen zo’n tiener-idool. Weg ermee

 7. oldfan

  14 april 2014 at 12:54

  Het fluiten geeft aan dat de supprters graag willen dat er punten gehaald worden. Dat je gelijk speelt tot daar aan toe maar de zoveelste verkeerde en slordige inspeelpass en de zoveelste gemiste kans waardoor je wel eens ontevreden kan zijn.
  Bij AZ kan het lang duren voordat je eens een keer weg kan gaan. Het kost vaak een uur om de andere kant van de stad te bereiken. Dus als je in de gelegenheid bent en fit genoeg pak dan de fiets het scheelt een heleboel tijd waardoor je sneller thuis bent en is het goed voor je conditie. Boverdien kan je dan de mannen huldigen als ze eens een keer gewonnen hebben!

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 april 2014 at 14:20

  Als je maar vaak genoeg slecht presteert op je werk dan begint je baas op een gegeven moment ook te mopperen. Dit soort uitspraken van een ongetwijfeld hardwerkende geluksvogel die van zijn hobby en talent zijn werk heeft gemaakt beseft niet dat zijn fans niet allemaal hobbyisten op werk zijn, voor normaal gesproken een stuk minder beloning. Dat deze ‘ster’ die nog nooit in een gewone baan heeft gewerkt deze uitspraken doet zegt iets over hemzelf en zijn onvermogen zich in te leven in de echte supporter die toch wel behoorlijk wat ergernis voor de kiezen heeft gekregen. Dat die het zat is en begint te fluiten of zelfs eerder weggaat is een ‘sneer van de baas’ die geen sneer terug verdient van dit soort jongens die te vaak het werk niet afmaken terwijl de echte supporter zich ’s maandags weer meldt voor vijf dagen arbeid om zijn hobby en afleiding te kunnen bekostigen waarvan o.a. het luxe leven van ene Johansson wordt betaald.

 9. Mike

  14 april 2014 at 17:46

  Ik ben het eens met Matthias !!!!! Hij was ook trouwens de enigste die goed speelde.

  Wat doen die supporters bij AZ eigenlijk, Ze willen toch zo graag die Ben Side maak dan ook een beetje sfeer in het stadion, nu staan die supporters alleen maar (als Go Ahead het kan moet het toch ook bij AZ kunnen?????). Het is elke wedstrijd 0,00 sfeer in het stadion (alleen tegen Heerenveen in de beker misschien mis ik er nog een maar dat is het dan ook wel).

  Het fluiten kan ik begrijpen, weer in de laatste minuut er zit geen pit in. Tegen NEC en Roda hebben ze 9 punten laten liggen.

  KOM OP AZ !!!!!!!!!! Spelers, speel met passie en strijdt. Wij moeten er een feestje van maken ( en aan de bestuur laten zien dat we een staantribune verdienen)!!!!! FORZA AZ !!!!!!!

  Tweet van Matthias

  A lot of response yesterday, positive as negative. It’s good! That means that u care, and we will fight for U supporters. Deal? #playoff

 10. Keps

  14 april 2014 at 20:35

  Volledig met Johansson eens. Die gasten die lopen te fluiten hebben echt geen greintje respect. Wordt dan fan van Barca of München. En anders ga dan lekker zelf proberen bij de eerste 16 van dit super AZ te komen.

  Maar ach de beste stuurjongentjes en vrouwtjes staan weer op de tribune met een light biertje in de handen!!!!!!

 11. Gerrit Vooijs

  14 april 2014 at 20:54

  Natuurlijk is dit niet leuk maar de trouwe supporters hebben een hoop frustratie. Want wij zien de bui hangen dat AZ naast alle prijzen grijpt en volgend seizoen geen Europees mag spelen.
  Want Groningen, Heerenveen en PSV zijn alle drie zeer lastige ploegen voor een zeer vermoeid AZ.
  Advocaat lijkt dit niet te kunnen managen en de spelers gaan niet voor de vertrekkende trainer door het vuur.

  Als ik AZ een advies mag geven : Stel de nieuwe trainer aan voor dat de Playoffs gaan beginnen !
  De spelers zullen weten dat hij hun bekijkt en zullen zich waar willen maken.

 12. AZ4Altijd

  14 april 2014 at 22:37

  Wij zijn boos, omdat wij al zo vaak dit seizoen een slap AZ hebben gezien in vooral de laatste 5 minuten. 16 punten verklooid. Dat is een hoop. Kijk waar je dan had kunnen staan. En dat zelfs met matig scorende spitsen. Dan had je gewoon zeker geweest van Europees. Nu moet je maar hopen dat je de Play Offs wint. We moeten nu duimen dat Vitesse 5e wordt, want wij zijn Angstgegner van Chelsea aan de Rijn.Maar tegen Subsidie gaan we uiteindelijk niet winnen. Als we al winnen tegen Grun.

  • Gerrit Vooijs

   14 april 2014 at 22:43

   Zes tegen zeven en vijf tegen acht. Dus als AZ niet tegen Heerenveen wil, seizoencijfers 5-11, dan moet het Groningen voorbij laten.
   Ik denk dat AZ meer kans heeft tegen PSV/Vitesse als tegen Heerenveen.

 13. vak j

  15 april 2014 at 10:16

  Ik vind je ploeg uitfluiten ook zeker verkeerd. Al kan ik mij de frustratie voorstellen. Voor je neus zie je een niet te missen kans door Avdic missen en een schot onderkant lat door Beerens weer uit het doel vliegen. AZ had zijn zaakjes voor det al moeten klaren. Als je met 2-0 de rust ingaat dan is de wedstrijd gespeeld en kun je nog wat jonge spelers in de 2e helft inbrengen want die hebben we nu voor de na competitie hard nodig. En of nu tegen Heerenveen, PSV/Vitesse of Groningen moeten spelen maakt niet uit. Je moet gewoon winnen!!

 14. harm

  16 april 2014 at 12:50

  Fluiten mag als je en je een ajax fan ben, niet hier aub

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *