AZ vergeet zichzelf te belonen tegen NEC: 1-1

By
Updated: april 13, 2014

De wedstrijd leek onder controle, maar uiteindelijk gaf AZ de voorsprong in de slotminuten weer uit handen. Over de gehele wedstrijd had de Alkmaarse club wel meer verdiend, maar Avdic en Beerens vergaten de wedstrijd te beslissen.

21 Comments

 1. Jeroen

  13 april 2014 at 16:28

  Avdic hoe kan je die kans missen? Ongelooflijk!!! Als je die als spits niet kan maken, dan heb je niets te zoeken op het veld.

  Henriksen viel aardig goed in. Wordt steeds beter.

  In ieder geval weer bijzonder dat AZ een wedstrijd verspeelt in de laatste minuten. Kunnen ze daar niet op trainen?

  • thom

   14 april 2014 at 07:17

   Misschien ook een beetje krediet voor Gentenaar? Die pakt deze bal en ook die van Beerens. Gewoon goed gekeept..

   Avdic moet moet nog veel leren dat zie je wat mij betreft vooral terug in zijn loopacties zonder bal. Hij is veelal niet aanspeelbaar. Hij voetbalt geforceerd, lijkt wat dat betreft op Pelle een enorme drive om het goed te doen maar het kot er (nog) niet uit.

   Ik schrijf ‘m nog niet af.

 2. Gerrit Vooijs

  13 april 2014 at 16:50

  Tja ongelooflijk die missers van Avdic en Beerens en daarboven op de pech dat Gudelj op de paal schiet en Beerens net niet bij de rebound kan.
  Daar kun je niet op trainen.
  Wel op meer rust aan de bal. Als je toch die kolderieke actie van Viergever ziet. Hij onderschept de bal maar verliest zijn hoofd en struikelt over de bal voordat hij de 16m van NEC in kan lopen. Dat is een doldrieste actie en als de AZ spelers in dit soort situaties meer controle bewaren zal het rendement van AZ veel hoger worden.

 3. Timon

  13 april 2014 at 16:51

  Die jongen kan je het niet eens kwalijk nemen. Echter wie scout deze man,wie is daar verantwoordelijk voor ? OPZOUTEN!!!!!!

 4. oma

  13 april 2014 at 16:57

  mensen toch niet zo moeilijk doen,even N.E.C matsen,weer een puntje voor ze.
  drie op voor bij Roda.

 5. jelle

  13 april 2014 at 17:22

  Stewart rot op!
  Aankoopbeleid moet anders worden!
  En voor de mensen die zeggen dat daar geen geld voor is heeft het mis want az heeft meer geld dan iedereen denkt.

  • oma

   13 april 2014 at 17:26

   en dat zei de penningmeester.

  • oma

   13 april 2014 at 17:50

   ik vind je een beetje alles afschuiven op Stewart, een beetje makkelijk.
   wie is de trainer?
   wie maakt de opstelling?
   wie doet de wissels?
   is dat Advocaat niet?
   dat is dus de schuldige van het falen van vanmiddag.
   de eigenwijze oude man die geen lef heeft om andere spelers op testellen.

 6. azdc

  13 april 2014 at 17:23

  Wat een ontzettend slap optreden vandaag. Alleen de laatste 3 minuten echte inzet. Dit is schandalig!
  Geen excuses, als je het niet kan opbrengen om er 100%voor te gaan kun er een jonge speler worden opgesteld. Die kunnen het wel.

  Avdic staat er maar 20 minuten in en loopt nergens op. En als hij een bal aangespeeld krijgt valt hij. Lekker scherp.

  nog maar 1 punt voor op groningen….

  lekkere reclame voor een eventuele playoff. Ik weet nu even niet waarom ik zou komen kijken.

 7. Harry

  13 april 2014 at 17:23

  Wat een gepruts weer…zie het somber in met de play offs

 8. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  13 april 2014 at 17:38

  AZ altijd weer struikelend naar de finish van de competitie. Hopelijk tegen ADO nog een opleving om daarna door Feyenoord te worden afgedroogd want die willen wel tweede worden. Ik zie AZ weinig potten breken in de play-offs na zo’n seizoen.

 9. Leo

  13 april 2014 at 18:37

  AZ geeft voor de tweede week op rij punten weg. Vooral in de 1ste helft was het vaak niet om aan te gluren. Als Advocaat daarna weer de fout maakt om Avdic te laten spelen weet je wat de gevolgen zijn. Het gebrek aan scorende vermogen bij Avdic is al bij al de supporters bekend. Advocaat geeft deze houten Klaas echter weer een kans. Laat Aron gewoon staan. Hij had de voorzet van Hendriksen wel koel afgemaakt.

 10. De echte supporter

  13 april 2014 at 19:05

  ik zat in het stadion. vond dat az een vreselijke wedstrijd speelde. geen bal kwam, geen mooie aanvallen. ik had duidelijk het gevoel beide 1 punt is prima.
  voor de show nog even aanzetten, zdat het publiek misschien toch een positief gevoel over houdt aan deze wedstrijd. Nou ik niet……… zo slap en die wissels, ach laat ik maar zeggen, we werden niet beterder.
  de playoffs. misschien is het goed om een jaar geen europees te spelen, dan kunnen we ons misschien beter richten op de competitie. Hoeveel punten hebben we wel niet verloren, omdat we op een donderdag moesten spelen.
  Van mij mogen we een jaar overslaan.

 11. jelle

  13 april 2014 at 20:23

  In de ben side gingen er al spreekkoren rond: stewart rot op!

 12. I.pjotr3

  13 april 2014 at 20:46

  De geest van GJ Verbeek is nog steeds in het stadion
  Geen jeugd en rond de 65e minuut werd er gewisseld.
  Ik heb nu al respect, voor de trainer die het aandurft om onder TD Stewart te gaan werken, met dennisje en kleine showboy van Aart als hulpjes.
  HELP!!!!!!!! Mijn club is in verval

 13. azdc

  13 april 2014 at 21:28

  Ik vind de kritiek op stewart onterecht. Volgens mij moeten wij bij Dickie zijn. Hij maakt de opstelling en moet spelers scherp houden.

 14. Evert

  13 april 2014 at 22:09

  Voor allen, de kritiek op Stewart is wel degelijk terecht!!!! Hij is verantwoordelijk voor het aankoopbeleid!!! Hij verantwoordelijk voor het technisch beleid, met zoals iedereen weet hele slechte aankopen. Elke trainer zou het moeilijk hebben met dit B-garnituur, als de basisspelers het al moeilijk hebben heb je namelijk niets achter de hand dat gelijkwaardig ingebracht kan worden. We weten al jaren dat AZ moeite heeft met doelpunten maken, en wat heeft Stewart daar mee gedaan??? Elke ploeg krijgt het moeilijk als er niet gescoord word, zo hou je elke tegenstander in leven!!! Ik begrijp niet waar alle miljoenen zijn gebleven??? waarom word er goede versterking gehaald??? Waar blijft de goede mix van topspelers en toptalenten??? Het enige wat ik zie dat AZ afglijd………….Kan het niet uitstaan dat sommige supporters hier vrede mee hebben met het zogenaamde nieuwe realisme, ik ben een andere mening toebedeeld. Als AZ een volgende stap wil maken dan zou ik zeggen begin met Stewart!!!!!!

  • NHN

   14 april 2014 at 09:01

   Ik ben het in grote lijnen me je eens. Ik vindt het wel eens tijd voor wat meer uiten van ongenoegen (Laat duidelijk wezen: ik zal m’n club altijd blijven steunen, maar ik vindt dit AZ onherkenbaar met z’n koorknapen instelling).
   Verliezen mag best wel eens, maar die “komt wel goed” instelling die er vorig jaar ingeslopen is, zie ik nog steeds niet helemaal weg zijn.
   Het lijkt wel of de AZ-leiding dit het ook het liefst bij haar supporters ziet. Vooral met je klappertje op de tribune zitten,en als de tegenstander het beter doet, ach tis wel goed zo. Maar vooral niks verkeerds zeggen. Stel je voor.
   Nou, zo ben ik niet. Ik weet ook wel dat AZ geen topclub meer is. Maar een beetje meer voetbal-sfeer mag ik toch wel verwachten?

 15. NHN

  13 april 2014 at 22:29

  Ach, niemendalletje tegen NEC. Deze wedstrijd had je gewoon moeten winnen. Ik heb vorig seizoen nog slechtere wedstrijden gezien dan dergelijke potjes. Vorige week Roda een puntje geschonken, en nu NEK, dus van competitievervalsing kan AZ niet beschuldigd worden.
  Pech in de afwerking, maar nu hoop ik toch ook wel het definitieve einde van die Avdic.
  Ik vindt dat je mensen altijd de tijd moet gunnen, en iedereen verdient een 2e kans.
  Maar het is ook wel typisch AZ: 1 of ander zogenaamd talent kopen wat door kan groeien. Ik weet niet wat men in Avdic zag, ik gaf ‘m altijd het voordeel van de twijfel.
  Er waren eventueel wel verzachtende omstandigheden te bedenken in voorgaande invalbeurten, dat hij geen bruikbare ballen kreeg. Maar als je deze kansen verprutst dan ligt het toch echt aan jezelf.
  Exit dus. Ik weet wel, de trainer beslist, maar supporters mogen zich ook wel wat meer roeren.
  Die play offs waar we volgens iedereen zo blij mee moeten zijn, zijn nu bereikt,of je nu 7e of 8e wordt maakt toch geen zak uit.
  Die play offs worden helemaal niks. Als je moet rekenen op spelers van het kaliber Avdic/Mattias Johansson/Stoffel/Gudmundsson, is dat onbegonnen zaak.
  En je kunt niet alleen maar op Aron hopen. Keurig aankoopbeleid dus Ernie!. Met 1 bruikbare spits het seizoen aangaan.
  Zet desnoods een middenvelder in de spits. Stoffel had deze ballen er nog ingeknikt. Maar nee we moeten verder met die houthakker…
  Maar okee, op naar de volgende nietszeggende wedstrijd, ADO uit. Altijd leuk.
  Weer een puntje?

 16. woonwagenpower

  14 april 2014 at 05:36

  Dickie gaat weg, het maakt Dickie niet meer uit.
  Maar hoe zou Stewart zich voelen?

  • AZ4Altijd

   14 april 2014 at 09:54

   WWP, Stewart boeit het geen reet. Die krijgt zijn salaris toch wel. En die luistert verder niet naar supporters. We moeten betalen en onze mond houden.
   En ondertussen Sloopt DICTATOR Stewart onze mooie club.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *