Gouweleeuw: “We mogen trots zijn”

By
Updated: april 11, 2014

Het geniepige doelpuntje waar Dick Advocaat van tevoren op hoopte, bleef donderdagavond uit in Lissabon. De oefenmeester van AZ moest zich daarom neerleggen bij de uitschakeling door Benfica in de kwartfinale van de Europa League. Na de 0-1 nederlaag in Alkmaar gingen de Noord-Hollanders ook in het Estádio da Luz onderuit: 2-0. Een resultaat waar Advocaat mee kan leven. “Het gaat allemaal wat makkelijker bij Benfica, het is ook gewoon een Europese topploeg.”

De 1-0 van Benfica vlak voor rust was funest voor de ambities van AZ, dat in de tweede helft nog wel een goede fase had. “Maar het zat er nooit echt in”, citeerde het ANP. “De jongens hebben gestreden, daar heb ik ze ook een compliment voor gegeven, maar we zijn kwalitatief gewoon minder.” Uiteindelijk overheerst bij Advocaat tevredenheid over het Europese avontuur van AZ. “Het is eigenlijk ondenkbaar dat we met deze jongens de laatste acht hebben gehaald. We hebben een fantastisch toernooi gespeeld”, benadrukte de vertrekkende hoofdtrainer van AZ.

”We zijn als enige Nederlandse club ver gekomen, daar mogen we trots op zijn”, zei ook Jeffrey Gouweleeuw. ”Het is geen schande om van zo’n ploeg te verliezen. Natuurlijk weten we dat het verschil groot is, maar thuis hebben we het goed gedaan tegen ze. ‘We probeerden uit de counter een goal te maken, maar dat zat er helaas niet in. Benfica heeft gewoon een heel goede ploeg.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. woonwagenpower

  11 april 2014 at 08:58

  Trots op AZ in het Europese avontuur!

 2. Jay

  11 april 2014 at 09:00

  We hebben het gewoon heel goed gedaan en dit was het maximaal haalbare. De naam van AZ is weer wat bekender geworden in Europa.

 3. woonwagenpower

  11 april 2014 at 09:02

  Iets anders, weet iemand of AZ al serieus een nieuwe trainer/coach benaderd heeft, ik ben benieuwd, als we straks maar niet met een derde rangs trainer zitten, die zelf niet hoger als de eerste divisie heeft gespeeld.

  • Keps

   11 april 2014 at 09:41

   Weet nog niks,

   maar een goede speler, maakt nog geen goede trainer en andersom.

   Hoop nog steeds op v/d Brom!

 4. Jay

  11 april 2014 at 11:30

  Het is erg stil rondom een nieuwe trainer. Dat kan duiden op dat het al rond is, maar dat ze het nog niet naar buiten willen brengen. De grootste kanshebber is dan van Basten en dat het na de play-offs bekend wordt gemaakt.

  Overigens is er wel het gerucht dat Gerbrands binnen enkele dagen bekend maakt te vertrekken bij AZ.

 5. Gerrit Vooijs

  11 april 2014 at 17:20

  Mijn gevoel zegt van Basten omdat hij wel erg stil is.
  Het zou erg ongemakkelijk zijn voor alle partijen als zijn aanstelling al voor de playoffs bekend wordt gemaakt omdat AZ tegen heerenveen moet spelen……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *