Advocaat: ‘Geniepig doelpunt maken’

By
Updated: april 10, 2014

Vanavond zal AZ de return wedstrijd tegen Benfica afwerken. Ondanks de minimale thuisnederlaag, heeft AZ nog alle vertrouwen in een goede afloop. Advocaat en spits Aron Johannsson gingen tijdens de persconferentie dieper in op het komende duel.

Roy Beerens, herstellende van een blessure, verwacht zelf te kunnen spelen. ‘Hij wil zelf ook graag voetballen. Dat is mooi, want Roy is zonder meer belangrijk voor ons team. We moeten alleen uitkijken welke risico’s dat met zich meebrengt. Het is niet de bedoeling dat hij iets forceert en daardoor de rest van het seizoen niet zou kunnen spelen. De play-offs zijn ook belangrijk voor ons,’ aldus Advocaat. Het is overigens ook maar de vraag of Simon Poulsen gaat spelen vanavond. De vleugelverdediger kampt met liesklachten.

Over het duel met Benfica is Advocaat duidelijk: ‘De kans dat we ons kwalificeren voor de halve finale is aanwezig. In het voetbal is alles mogelijk. Benfica is Europese top. Dat zijn zijn nog niet. In Alkmaar hebben we toch twintig minuten geweldig gespeeld en kansen afgedwongen tegen Benfica. Waarom zou dat donderdag niet weer kunnen?’

Overigens hoopt Advocaat op een geniepig doelpunt van AZ. ‘Met onze snelheid voorin kunnen we wellicht een geniepig doelpunt maken. Dan wil ik het allemaal nog wel zien.’

Aron Johannsson was behoorlijk onder de indruk van de verdedigers van Benfica. ‘Dat zijn de beste die momenteeel nog in de Europa League spelen. Wereldklasse. Het wordt weer een moeilijk gevecht voor mij, tegen die twee. Toch heb ik vertrouwen. Ook in Alkmaar kregen we goede kansen. Hopelijk maak ik hier in Lissabon wel een goal.’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *