AZ legt één van de grootste talenten uit Nederland vast tot 2017

By
Updated: april 7, 2014

AZ heeft vandaag het nieuws naar buiten gebracht dat het 16-jarig jeugdinternational Justin Bakker heeft vastgelegd tot de zomer van 2017. Op dit moment komt de linksbenige centrale verdediger uit voor AZ onder 17 en het Nederlands elftal onder 17. Volgens Stewart is hij één van de grootste talenten uit Nederland voor zijn positie.

‘Justin is een linksbenige centrale verdediger, die zowel verdedigend als opbouwend zijn mannetje staat. Op zijn positie is hij één van de grootste talenten van Nederland,’ aldus Stewart.

Zelf hoopt Justin nog jaren uit te komen voor AZ. ‘Ik ben blij dat AZ vertrouwen in me heeft. Het is een warme club waar ik graag nog jaren wil blijven voetballen. Ik hoor nog te spelen voor AZ onder 16, maar zit al een elftal hoger. Hopelijk blijft het zo snel gaan met mijn ontwikkeling, zodat ik binnen korte tijd kan doorstoten naar het eerste elftal.’

13 Comments

 1. I.pjotr3

  7 april 2014 at 18:25

  Mooi, nu hopen dat er trainer komt die jeugd ook laat proeven van AZ1

  • AZ-Powerr

   27 juli 2016 at 18:42

   jaa

   ik heb een shirt die hij aan heeft gehad bij een training

   :)

 2. woonwagenpower

  8 april 2014 at 06:08

  Paul kok zijn contract wordt niet verlengt, Justin Bakker krijgt een nieuw contract.
  Kortom we nemen een Bakker in plaats van een Kok.
  Justin gefeliciteerd, en ik hoop dat je een mooie toekomst krijgt samen met ons bij AZ.

  • oma

   8 april 2014 at 07:45

   paul kok is toch een linksachter?

   • woonwagenpower

    8 april 2014 at 09:19

    Klopt, maar is uitgeleend aan Telstar.
    Ik las trouwens op ajax.netwerk.to dat hun supporters vinden dat Justin Bakker veel te vroeg is weg gestuurd door 020. hij heeft zich fantastisch ontwikkeld via AFC en AZ. De supporters op die site roepen al dat 020 hem terug moet halen. Foutje van de 020 staf, Justin en AZ is als een sleutel en een slot, ze horen bij elkaar. We geven ze daar in de Hoofdstad mooi het nakijken, eerlijk gezegd goeie actie van Stewart. Earnest Stewart graag meer van dit soort actie’s.

    • oma

     8 april 2014 at 10:27

     dank je,
     ik wist dat hij is uitgeleend maar ik twijfelde even op welke plaats hij speelde.

 3. woonwagenpower

  8 april 2014 at 09:29

  Justin nooit meer terug gaan naar de Hoofdstad is mijn advies. Ze hebben je laten Barsten. Een ezel stoot zijn hoofd niet twee keer tegen dezelfde steen, dus Justin wees wijs in de toekomst en blijf ons trouw, of anders het buitenland.
  Ik hoop trouwens dat bij de nieuwe trainer/ coach ook meer spelers uit de eigen opleiding kansen krijgen, zoals Nick Doodeman bijvoorbeeld, kan linkshalf en linksbuiten spelen, prima trap in zijn benen en houd het overzicht, maakt veel meters, heeft veel werklust, inzet en is ijverig hele nuttige dreigende speler die ook nog zijn doelpunten maakt.

 4. Leo

  8 april 2014 at 15:12

  Mooi dat AZ een 16 jarige talent en jeugdinternationals een jeugdcontract geeft. Hopelijk kan hij over enkele jaren de stap maken naar het AFAS-stadion.

 5. Timon

  8 april 2014 at 18:46

  Horen wij nooit meer iets van

  • woonwagenpower

   8 april 2014 at 19:25

   Dan moet je misschien aan een gehoor apparaat?

 6. Timon

  9 april 2014 at 07:33

  Justen bieber hoor je nog weleens wat,justin bakker in de vergetelheid,wedje?

  • oma

   9 april 2014 at 12:12

   ik denk van justin bieder eerder daar is hij al hard mee bezig.

 7. Gerrit Vooijs

  9 april 2014 at 18:24

  Wat Timon volgens mij hier probeert te zeggen is dat talentvolle jeugd toch niet of te weinig wordt gebruikt : Tevrede ( Feyenoord), Messaoud ( Willem II ), Haps ( GAE), Hoedt ( bijna Roda ) Lam, Overeem, Haye, Lewis, Wijnaldum ( Groningen).

  Daar zit een kern van waarheid in natuurlijk. Timon bekijkt de ontwikkelingen door een zwarte AZ bril maar hier heeft hij een punt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>