Rasmus Elm wil in voetsporen treden van Ibrahimovic

By
Updated: september 4, 2009
Rasmus Elm wil in voetsporen treden van Ibrahimovic

Rasmus Elm heeft bewust voor AZ gekozen. De Zweed wil in de voetsporen treden van Zlatan Ibrahimovic.

De 21-jarige Elm werd begeerd door talloze Europese (top)clubs. Hij koos voor AZ. “Een heel bewuste keuze. Ik ben nog jong en had me voorgenomen: als ik vertrek bij Kalmar, dan moet ik mij goed kunnen ontwikkelen bij mijn nieuwe club. Ik ben bij diverse clubs op bezoek geweest en AZ maakte op mij de beste indruk. De Nederlandse competitie spreekt mij bovendien ook aan. Veel Scandinavische spelers hebben zich bij jullie ontwikkeld tot goede spelers. Dit voelt als de juiste stap in mijn carrière”, aldus Elm.

“Hoe goed was Zlatan toen hij 21 jaar was? Hij was een groot talent toen hij bij Ajax kwam en is daarna bij Internazionale steeds beter geworden en een topper geworden met zijn transfer naar FC Barcelona als bekroning”, aldus Elm tegen VI. “Ik hoop ook eenzelfde weg af te leggen.”

Bondscoach Lars Lägerback van Zweden noemt Elm het grootste talent na Ibrahimovic. “Dat Lagerbäck dit over mij zegt, zie ik als een groot compliment. Ik doe er alles aan een goede voetballer te worden. Ik ben een middenvelder met een goede pass, ik kan doelpunten maken en ik kan openingen creëren.” Bron: Elfvoetbal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *