AZ en Roda JC in evenwicht: 2-2

By
Updated: april 6, 2014

AZ heeft na een midweeks Europees duel een punt overgehouden aan het duel tegen Roda JC. Roda moest winnen om in ieder geval in de buurt te blijven van NEC en zo directe degradatie eventueel te ontlopen. Dat signaal werd ook duidelijk afgegeven en Roda kwam dan ook verdiend op 1-0 uit een mooie kopbal van Powel. AZ liet eigenlijk weinig zien, maar kwam toch op gelijke hoogte door een mooi doelpunt van Henriksen.

Ook de tweede AZ-goal viel onverwacht. Na een knappe actie van Berghuis kopte Johannsson binnen. Na een raak schot van Hupperts kreeg Roda weer hoop. Met tien man vocht Roda voor de winst, maar AZ was daar via Johansson het dichts bij.

23 Comments

 1. I.pjotr3

  6 april 2014 at 20:39

  Aron vergeet de trekker over te halen……..levert misschien wat korting op bij de transfer van Guus Huppertzzzzzzzz

  • Mozes

   7 april 2014 at 09:09

   Zo goed was die Hupperts helemaal niet. Toevallig een doelpunt maar hij had aan Gudmundson als linksback al zijn handen vol.

   Overhypte speler en niet goed genoeg voor AZ. Leg een miljoentje bij en haaks die Basisiqolcu of hoe die jongen van Heetenveen ook heet.

 2. Timon

  6 april 2014 at 21:59

  Hoeveel punten tegen de onderste 5 laten liggen? Die reactie van die Hendriksen op zijn doelpunt: een en al ontevredenheid. Weinig plezier aan dit elftal

  • Mozes

   7 april 2014 at 09:02

   Kom op zeg! Wat verwacht jij dan hoe Markus zich moet voelen. Is gehaald voor 3 miljoen, heeft in zijn eerste seizoen prima gedaan, onder supporters gekozen tot speler van het jaar en vervolgens haalt AZ ren identieke spelers voor op zijn positie. Kapitaalvernietiging van AZ als je het mij vraagt. Verkoop die jongen dan can de zomer zodat je er nog iets aan hebt.

   Haye was een verademing moet ik zeggen en als die jongen laat staan is hij volgend seizoen een van de sterkhouders. Vooral toen hij op het middenveld ging spelen deed hij het ontzettend goed. Hoedt was in mijn ogen beter dan Viergever of Wuytens als verdediger. Viergever wint geen enkel duel in de lucht en Gouweleeuw idem. Je moet naast een verdedigende voetballer altijd een beuk neerzetten.

   Hopelijk is Advocaat verstandig en ruikt hij Elm inboor. Haye en Viergever voor Hoedt. Zet Viergever lekker linksback.

 3. NHN

  6 april 2014 at 22:54

  Wel een leuke wedstrijd voor een neutrale toeschouwer. Was in elk geval geen baggerpot. Maar dat lag ook aan RJC. Ik ben dan geen neutrale toeschouwer, maar het gaat toch nergens meer over. Hoefde me in elk geval niet meer te ergeren aan Mattias Johansson. Maar het leek wel of Ortiz die rol had overgenomen.
  Aron had deze wedstrijd moeten beslissen. Maar het blijft een vreemde spits,die kansen blijft verknoeien. Bewaar je goals dan maar voor die play offs zou ik zeggen.
  Die Ramos is een vies mannetje, maar ja, dit hoort bij degradatie-voetbal.
  Straks krijgen we ook nog NEC thuis. Die zullen er ook vol ingaan. Benieuwd hoe dat gaat aflopen.

 4. vak j

  7 april 2014 at 00:45

  Aron, weg met deze spits. Wat een ongemotiveerde speler is dit. Hij had AZ met gemak naar 3 punten kunnen helpen. Hij doet geen stap te ver, veel balverleis. Dat hij toch weer in de basis staat snap ik niets van. Ok we hebben niets anders op deze plek maar dan liever niets anders dan je lopen te ergeren aan deze man. Hij wil graag naar het buitenland (wil ik ook) maar ik ben bang dat hij door deze inzet nog wel even bij AZ blijft. Ik wens de komende spitstrainer veel succes met deze jongen

 5. woonwagenpower

  7 april 2014 at 06:48

  Ramos had veel eerder ROOD moeten krijgen!
  Wat een misselijk smerig rot sexueel ongeremd provocerend ettertje!
  Hij komt waarschijnlijk thuis veel te kort. Dit heet sexuele intimidatie,aanranding waarvan je in de burger maatschappij aangifte kunt doen. Hier moet de Bond zich ook over uitlaten en maatregelen nemen. Als ik Aaron was geweest, had ik met mijn elleboog(in een duel) Ramos een gebroken oogkas bezorgd.
  Haye en Hoedt vielen prima in, al was het niet makkelijk in een elftal waar geen vaste lijnen aanwezig waren, en iedereen het moeilijk leek te hebben met de motivatie van Roda JC. Roda gaat voor zijn laatste kansen, dan komen er krachten los, die ze het hele seizoen verborgen hielden en wij wilden het te vaak voetballend oplossen.
  Aaron had ons de winst kunnen bezorgen, maar had helaas geen top dag.
  Jozy had ook tijd nodig en werd een seizoen daarop heel belangrijk.
  Aaron gaat volgend seizoen echt wel vlammen, het was eigenlijk ook nog niet de bedoeling dat hij dit seizoen al in basis zou staan, maar omdat AZ veel geld kon ontvangen bij verkoop van Jozy, is deze situatie ontstaan. Eerlijk gezegd denk ik dat AZ volgend seizoen op twee fronten actief zal zijn, namelijk de competitie en de Beker, want ik zie AZ niet de play-offs winnen, maar hoop het wel natuurlijk.

 6. AZ WOMAN

  7 april 2014 at 07:40

  AZ moet er werk van maken bij de aanklager betaald voetbal, wat Ramos deed bij Aaron heeft niets maar dan ook niets met voetbal te maken!
  Als hij mij, bij mijn edele pakt had ik een schop tussen zijn benen verkocht!
  Als Ramos gevoelens voor mannen heeft, zijn daar andere gelegenheden voor, wat een SMEERLAP!

  • woonwagenpower

   7 april 2014 at 07:51

   Zo’n harde trap tussen zijn benen, zodat hij de volgende keer zich eerst drie keer bedenkt voor dat hij zoiets gaat doen!

 7. woonwagenpower

  7 april 2014 at 07:46

  Aaron zou er misschien zelf aangifte over kunnen doen bij de politie, dit heet aanranding. Dit wordt toch nergens geaccepteerd? of mag dit alleen op de velden. Als de bond of justitie er niets mee doet, Aaron dan heb je van mij een vrijbrief om in het eerst volgende duel wanneer je die viezerik van een Ramos tegen komt, om voor eigen rechter te spelen.

  • oma

   7 april 2014 at 08:06

   mijn zoon deze jonge komt van de Kaapverdische Eilanden daar is het misschien heel gewoon.
   daar geven ze mekaar geen hand maar tasten mekaar misschien in het kruis als groet.
   weet jij veel ik ook niet.

   ik vond het vreemd dat hij Gudmunson op de links achterplaats zetten tegen Huppers.
   waar ben je dan mee bezig,dit begrijp ik nu echt niet.
   de tweede helft stond het beter met hoedt centaal en Viergever op links.

   ja de kansen jammer,maar het is nu een maal zo.
   op naar donderdag.

   • Mozes

    7 april 2014 at 09:06

    Stel je niet aan mannen. Dit komt in het voetbal voor sinds mensenheugenis. Je moet als Aron zijnde gewoon 3 inschoppen en Roda laten degraderen. Ipv ij paniek raken omdat iemand aan je leuter zit. Je weet dat spelers en alles aan zullen doen om je uit je focus te houden. Ze praten tegen je, ze maken harde slidings op je en zoals je bij ADO Feyenoord zag gooien ze je haar even door de wat als je Pelle heet. Allemaal trucjes waar je als professionele voetballer niet in moet trappen.

    • woonwagenpower

     7 april 2014 at 10:19

     Mijn normen en waarden liggen toch iets anders als de jouwe, als je iemand ongewild in het kruis betast, ga je bij een grens over!

     • oma

      7 april 2014 at 16:53

      bij mijn ook ja .maar goed meningen verschillen,toch?

   • NHN

    7 april 2014 at 09:14

    Ik heb jarenlang (prima) gewerkt met Kaapverdianen. Die zaten nooit aan m’n leuter te frunniken. Is daar ook niet normaal. Die Ramos is gewoon een vies mannetje.
    Maar nogmaals:Roda strijdt tegen degradatie, daar kun je doodschoppen,intimidaties,en frustraties afreagerende spelers verwachten. Ik vond dat Roda het nog redelijk netjes hield. (wel opstootjes maar geen doodschoppen). Dat Ramos zoiets doet, ach zal wel aan hem liggen. Aron zal er geen geblesseerde pik aan over houden. Hij had ultieme wraak kunnen nemen , door de winnende erin te kunnen schieten, en al krabbend aan z’n leuter naar de middencirkel terug te rennen.
    Maar dat deed hij niet….
    Ramos kreeg uiteindelijk rood, dus case closed. Tip voor Ben-side: als Ramos ooit nog eens in Alkmaar speelt herinner ‘m d’r nog eens an. Gay Ramos

    • woonwagenpower

     7 april 2014 at 10:20

     Gay Ramos is goed gevonden, hahahaha.

 8. urdal

  7 april 2014 at 19:17

  Dat Aaron zo veel minder speelt is ook niet echt verwonderlijk. Als je coach zeg dat je er geen fluit van kan, en je nogeens vervangt door een speler als Avdic, die er echt geen reet van kan, is dat niet bevordelijk voor je zelfvertrouwen. En Hoedt was echt niet zo goed als sommige hier zeggen. Haye speelde wel een goede wedstrijd. kijken wat het brengt tegen NEC en wie er in staan. Ik hoop iig weer op Hendriksen. Is gewoon een hele goede speler.

  • Jeroen

   7 april 2014 at 19:50

   Aaron is gewoon op! Hij is nog jong en niet gewend om meer dan 50 duels te spelen. Hij heeft het een stuk beter gedaan dan Altidore in zijn eerste seizoen. Laten we hem wat krediet geven 😀

 9. urdal

  7 april 2014 at 19:53

  Juist Jeroen. Aaron is gewoon een top spits

 10. Gerrit Vooijs

  7 april 2014 at 21:59

  Precies, al die kritiek op Aron begrijp ik ook niet. Aron niet werken ? Hij doet juist teveel!
  Het hele seizoen loopt Aron van links naar rechts in zijn eentje achter de bal aan. Beerens en Gudmundsson deden niet mee waardoor hetvallemaal geen zin had.

  Toch heeft Aron betere statistieken als Jozy Altidore. Altidore maakte er wel eens 2-3 in 1 wedstrijd waarin hij top was. Maar hij scoorde in. Minder wedstrijden en hij maakte er in zijn eerste seizoen slechts 15.

  Nee, Aron is een betere spits als Altidore alleen is hij doodop.
  AZ heeft niets meer te winnen dus geef belangrijke spelers voor de Playoffs rust en probeer de reserves uit.

  • De echte supporter

   7 april 2014 at 22:49

   Gerrit helemaal meeeens. Ik erger me ook wel eens aan hem, dat hij het niet afmaakt. Maar volgens seizoen gaat het beter denk ik.

 11. Jay

  8 april 2014 at 08:54

  Het is puur gokken of hij volgend seizoen ineens beter zal worden. Hij mist gewoon te veel kansen en dat mag gezegd worden. Iedereen roept dan meteen dat hij er wel al 17 in heeft liggen, maar in verhouding met het aantal kansen dat hij gehad heeft is dat niet veel. Komt nog bij dat hij vaak juist de belangrijkste kansen mist.

  Ik hoop dat jullie gelijk hebben en dat het nog wat wordt met die jongen, maar voorlopig zou ik toch gaan scouten naar een betere spits.

  • Gerrit Vooijs

   8 april 2014 at 13:10

   Hij kan beter worden als hij niet meer als een idioot in zijn eentje achter de bal loopt te jagen. Die krachten komt hij op die beslissende momenten te kort.
   Let maar op, als hij beter doseert scoort hij eer 25 !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *