Pocognoli botst met Belgische bondscoach

By
Updated: september 4, 2009
Pocognoli botst met Belgische bondscoach

Er is in België enig rumoer uitgebroken rondom Sebastien Pocognoli. De linksback van AZ ging langs bij Frank Vercauteren om te vragen of hij voor het uitduel van morgen in Spanje op de tribune plaats moest nemen. Toen de bondscoach hem antwoordde dat hij niemand garanties kon geven, zei de international dat hij dan liever bij zijn club aan het werk ging. Vercauteren, die per 1 januari wordt opgevolgd door Dick Advocaat, vond dat hij met die stellingname dan inderdaad beter kon afreizen naar Alkmaar. Pocognoli is net hersteld van een hamstringblessure.

Hoewel het WK ver weg is voor onze zuiderburen, werd het incident hoog opgenomen bij de voetbalbond. Jean-Marie Philips, de directeur generaal van de KBVB: “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Dit moeten wij gaan bespreken met de technische commissie, want dit kan absoluut niet door de beugel.”

Niettemin zegt zijn zaakwaarnemer Eris Kismet dat het in goed overleg is besloten door beide partijen. Dat wordt bevestigd door Marcel Brands van AZ. “Sebastien vroeg mij of het raar was om zijn bondscoach te vragen terug te gaan naar AZ. Toen ik de bondscoach belde, hadden ze al samen gesproken en Vercauteren vond die oplossing prima. Want de Belgen hadden 22 of 23 man opgeroepen en er kunnen er tenslotte maar 18 op het formulier. Het is volgens mij juist een positief verhaal. Hij kon bij ons trainen én spelen (gisteravond tegen Chabab, red.). En zover ik begrijp, moet hij er rekening mee houden dat hij maandag weer wordt opgeroepen voor de wedstrijd tegen Armenië.” Bron: Telegraaf.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *