‘Crisis bij AZ’

By
Updated: april 3, 2014

Van de gemoedelijke sfeer bij AZ is momenteel weinig over. Dick Advocaat en Earnest Stewart kwamen afgelopen week met elkaar in botsing en die zaak is niet uitgesproken.

Advocaat liet even een stilte vallen toen hij naar het gesprek met Stewart werd gevraagd. Want een gesprek was het dinsdag niet echt, na de botsing van afgelopen zondag. “We hebben gezegd dat we moeten zorgen dat alles gesloten blijft”, aldus de coach in De Telegraaf. “Ieders rol is bekend. Daar heeft Stewart ook gelijk in, hier moeten we niet in door blijven gaan.”

Het is een publiek geheim dat Advocaat en Stewart geen bijzonder goede relatie onderhouden. Dat is er niet beter op geworden nu de club heeft besloten om assistent-trainer Martin Haar van zijn functie te halen. Voor de hoofdcoach is dat genoeg reden om AZ na dit seizoen te verlaten en ook de rest van de staf hekelt de handelswijze van de technisch directeur.

Stewart probeerde zondag nog een crisisberaad te beleggen om de gelederen gesloten te houden, maar alleen keeperstrainer Nick van Aart kwam opdagen. Volgens De Telegraaf is er sprake van een gewapende vrede, die dreigt door te etteren tot het eind van het seizoen. De zaak is niet uitgesproken, er gaat alleen een dikke streep onder. Advocaat, die weet wat zich allemaal achter zijn rug heeft afgespeeld, doet intussen zijn best om met opgeheven hoofd door de voordeur te vertrekken. Bron: Voetbalprimeur.nl

22 Comments

 1. Jeroen

  3 april 2014 at 09:38

  Die Stewart moet echt weg… Dat is gewoon een slang en past totaal niet bij AZ.

  • Leo

   3 april 2014 at 10:33

   AZ heeft besloten om een nieuwe trainer te zoeken die zij voor drie jaar willen vastleggen. Die trainer is niet onze uitzendkracht Dick Advocaat. Deze trainer wilde eigenlijk al in december opstappen om een Engelse club te trainen. Door de kwestie Haar heeft Advocaat n makkelijke uitweg gevonden om zijn vertrek te verklaren. Stewart mag gewoon blijven. Hij voert het beleid van de club uit en daarbij horen af en toe beslissingen die hard aankomen (Haar)

  • oma

   3 april 2014 at 11:34

   weet je het echt het verhaal Jeroen?
   nee?
   ik ook niet hoor,het kan wel over het uitlekken zijn geweest over de verhalen van trainers wissels.
   dat schijnt door advocaat gebeurd tezijn,ik zou hem er ook op aan spreken als td,als je een afspraak heb gemaakt het niet naar buiten tebrengen en het wordt toch gedaan.

   is advocaat niet bij psv ook met moeilijkheden weggegaan?
   heeft hij dat niet meer gehad.
   het is zo makkelijk alles op stewart afschuiven.
   alles wat bij az gebeurd gaat met in stemming van de directie het is geen beslissing van steward alleen.
   hij moet het wel uitvoeren.
   dan ben je meestal de zondebok.

   als ik echt weet hoe het zit dan kan ik hier pas over oordelen.nu niet.
   het echte komen wij toch niet aan de weet.

 2. Silver

  3 april 2014 at 10:18

  Het wordt tijd dat Toon Gerbrands zich eens uitspreekt over de situatie die nu plaatsvindt bij AZ !

  • Mozes

   5 april 2014 at 01:14

   De reden dat Toon zich hier buiten wilt jouden is vanwegen zijn vertrek. Het was al gek dat Toon niet aanwezig was bij het gesprek met Dick.

   AZ gaat volgend seizoen er heel anders uitzien vermoed ik. Nieuwe coach, nieuwe Alg. Directeur en hopelijk een nieuwe TD. Gisteren liet Dick weten dat hij en Earnest verschillende opvattingen hebben over kwaliteit. Manneke van NAC kon het niet aanhoren hoe dick zei dat de helft van deze selectie niet goed genoeg is. Wat wij als fans dus al seizoen lang roepen. Onder bewind van Earnie zijn we als 6e, 12e en vermoedelijk als 7e geëindigd. De spelers die hij inkoopt zijn gewoon middelmaat. Rosheuvel, Boymans, Gorter, Reijnen, Elm, Wuytens, Avdic…dit zijn spelers voor NAC!

   Weg met die vent!

 3. Maxi

  3 april 2014 at 10:33

  doei Stewart

  • de echte supporter

   3 april 2014 at 11:01

   emotioneel snap ik het weg met stewart. maar ik ben het Leo eens. we weten ook niet welke opdracht stewart mee krijgt van de RvC

 4. Enjoy

  3 april 2014 at 11:17

  Ik wil u allen zeggen, dat ik/wij ( Nac Breda) de vlag uithingen toen Dhr. E. Stewart
  verhuisde richting AZ.
  Ik dacht wie heeft daar zitten slapen, om dat enge mannetje een contract te geven.
  Sterkte allemaal.

  • AZ4Altijd

   3 april 2014 at 13:52

   Bedankt NACer 😉 . Ja helaas zitten wij met die vreselijk slinkse vos te maken . Hij maakt net als bij NAC de club kappot.

   Ik hoop dat we snel in opstand gaan komen tegen deze enge man. Dictator.

  • oma

   3 april 2014 at 16:54

   oke Enjoy,dus jij weet feiten je heb me hier heel nieuwsgierig na gemaakt vertel eens meer wat is er dan allemaal gebeurd bij N.A.C door Stewart.
   wat je nu doet is olie op het vuur gooien maar met feiten kom je niet.
   sorry ik wil niet rot doen,ik spreek Stewart echt niet voor,
   ik weet dat hij nog gladder dan een aal is.

   maar ik probeer iets altijd van twee kanten tebekijken.
   dit wat er nu op deze site gebeurt is denk ik meer een persoonlijke haat tegen hem.
   dat kan maar motiveer ze dan ook.

 5. Jay

  3 april 2014 at 11:45

  Ik mis inderdaad Gerbrands in deze hele discussie. Waarom zat Gerbrands uberhaubt niet bij het gesprek tussen Advocaat en Stewart? Het is sinds hele lange tijd een beetje onrustig bij AZ en dus zou Gerbrands nu in moeten grijpen. Of in ieder geval naar buiten brengen wat er nu precies aan de hand is.

 6. Harry

  3 april 2014 at 11:58

  Misschien zit meneer Gerbrands al met zijn gedachten in Eindhoven?

 7. Chris

  3 april 2014 at 12:03

  Televaag gewoon links laten liggen en niet op in gaan maar doorgaan!! Come on AZ

 8. brandon

  3 april 2014 at 13:48

  Een slang in een slangenkuil Jeroen?
  Als je de reactie van Enjoy leest dan ben ik bang dat we met een hielenlikker te maken hebben net zoals die van Rijnsoever hele gladde jongens allebei. Gerbrands zal nu op moeten treden zo niet totale verloedering.

 9. Fabian

  3 april 2014 at 16:40

  De club gaat op deze manier naar de filistijnen. Die Stewart moet écht weg.

 10. gerard

  3 april 2014 at 17:12

  Stewart doet dit echt niet zelfstandig hoor, binnen AZ is besloten dat ze niet met Advocaat wilde doorgaan.
  Stewart wist dat, Gerbrands wist dat en de gehele raad.
  Advocaat had volgens Jack van gelder al een aantal weken door dat AZ andere plannen had en door hem in het laatste gesprek waarin feitelijk zijn situatie werd besproken nog niet de moeite nam om ook Gebrands bij het gesprek aanwezig te laten zijn en meteen aan zijn stoelpoten begon te zagen door zijn tehnische staf te veranderen buiten zijn medeweten was dit de druppel voor Advocaat.

  AZ zat feitelijk met Dick in zijn maag en dit is de ideale oplossing geweest zonder heel de media tegen te krijgen dat men Advocaat zijn contract niet wilde verlengen nu Dick zelf wel heeft ingezien hoe de situatie zat.
  De trainer voor het nieuwe seizoen is na mijn mening al een tijdje in kannen in kreuken.

  • De echte supporter

   5 april 2014 at 08:32

   Dat denk ik ook. Ze hebben dit bewust op deze manier aangepakt

 11. woonwagenpower

  5 april 2014 at 09:37

  Beste AZ liefhebbers, ik kan mij nauwelijks voorstellen dat Stewart de club bewust om zeep wil helpen. Dat komt zijn eigen cv ook niet ten goede, oke hij heeft wat spelers gehaald die niet het gewenste niveau met zich mee brachten, dat kost geld. Ik denk dat meneer Neelissen(de man van de centjes in de rvc) Stewart een standje heeft gegeven, dat , dat niet te vaak moet voorkomen. Stewart heeft ook wat geld verdient voor AZ, want er is flink wat geld binnengekomen, in zijn tijd. Dat neemt niet weg, dat Stewart beter zijn huiswerk moet doen alvorens hij spelers een contract geeft. Ik denk dat meneer Neelissen Stewart heeft medegedeeld dat AZ moet bezuinigen, want ook sponsors hebben het zwaar plus te veel verkeerde aankopen, wat allemaal een hoop geld kost, want transferwaarde van de mislukte aankopen is minimaal. Ik denk dat AZ gedwongen is om het voorbeeld van Feyenoord te volgen, om in de toekomst nog een toontje mee te zingen. Er zal gerust nog wel een of twee versterkingen bij komen en er zal van een aantal spelers afscheid genomen worden(misschien met verlies). daarbij moet Stewart wel naar een trainer opzoek die Jeugd beter kan maken(samen met Martin Haar) en de nieuwe trainer/coach moet ook het lef hebben om de jeugd op te stellen. Als Stewart hierin mislukt zal hij waarschijnlijk de zak krijgen van de rvc.
  Verder hoop ik dat Toon Gerbrands behouden blijft voor ons mooie AZ.

 12. Timon

  5 april 2014 at 12:04

  Het enigste ,geachte schrijvers,wat van u verwacht wordt , is een seizoenkaart te kopen en verder heeft u geen enkel,invloed op,deze club? Uw clubliefde wordt totaal niet meegenomen in het beleid. Het gaat ommenge mannen die aleen denken: ikke,ikke ,ikke ennde rest kan stikken!

 13. NHN

  5 april 2014 at 12:10

  Ik wil niet meteen met modder gooien naar alles en iedereen, nu het minder gaat met AZ. Alleen komen er bij mij (en uiteraard ook bij anderen) een flink aantal emoties los, omdat de club AZ, me nu eenmaal aan het hart ligt. En dan laat ook ik me misschien wel verleiden tot grove uitspraken.
  Maar emotie hoort ook bij voetbal.
  Ik ken de ins en outs ook niet. Neemt niet weg dat ik gewoon niet zo’n fan ben van Stewart. Natuurlijk kun je het feit dat AZ is weggezakt niet in z’n schoenen schuiven. En hij heeft ook best wel goede aankopen gedaan. Bovendien heeft iedere club, zijn akkefietjes met niet renderende spelers. Dus ook AZ.
  Maar als AZ zo nodig moet vernieuwen, denk zo langzamerhand dan ook aan een nieuwe TD.
  Van Geel en Brands waren ook geen Noord Hollanders, maar als AZ zo nodig een nieuwe weg in wil slaan,maak er dan weer gewoon de provincie-club van. Zet wat meer oud AZ-ers op bepaalde plekken. Als je elders iets beters kun vinden ‘tuurlijk waarom niet,maar ik vind dat AZ wel wat meer zijn gezicht mag terugkrijgen.
  En deze “crisis” (let wel: het is roddelkrantje telegraaf), prima, er mag wel eens wat meer met de vuist op tafel geslagen worden. Ik wordt moe van dat gezapige sfeertje. Zo ken ik AZ niet. Ik hoef geen slangenkuil-achtige taferelen te zien, maar ik ben niet opgegroeid als het netste jongetje van de klas, en zo hoef ik AZ ook niet te zien, zo zijn de resultaten uit het verleden ook niet behaald.
  Dus: een AZ zonder Stewart vindt ik niet erg. Deze “crisis” gaat AZ ook wel overleven, maak er juist gebruik van. Seizoen is toch al naar de kloten.
  (Tenzij je nog hoop hebt op die play offs, ik niet want ik zie AZ die wedstrijden ook met 0-1 verliezen met deze ideale schoonzonen-achtige instelling)

  • AZ4Altijd

   5 april 2014 at 21:12

   Ik vraag mij dus af. Is van Galen geen optie? Onze eigen Barry. Hij is nu scout, maar is wel iemand die zn woordje wel klaar heeft liggen. Geen softie, maar wel hart op juiste plaats.

   Niet zoals die droplul die er nu zit.

   • NHN

    6 april 2014 at 23:03

    Als Barry zo’n positie zou krijgen, (die van technish directeur) zou ik een gat in de lucht springen. Op en top AZ-er.
    Ik weet alleen niet of hij dit kan en wil.
    Maar er zijn er veel meer die je sterker bij AZ moet betrekken. Peter Wijker, Michael Buskermolen, Jose Fortez Rodriguez,Henk Timmer.
    Hoeft niet duur te zijn, want je kunt een aantal meelifter lozen.
    Zo denk ik er in elk geval over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *