AZ wil andere functie voor echte AZ’er Martin Haar

By
Updated: maart 31, 2014

Van de technische staf gaan Dick Advocaat en Pieter Keur AZ komende zomer verlaten. Het huidige contract met Martin Haar wordt formeel opgezegd, maar AZ heeft de intentie om de clubman in een andere functie te behouden. Earnest Stewart geeft uitleg: “Advocaat heeft bij ons een contract tot het einde van dit seizoen getekend. Van beide kanten was toen de intentie om het daarbij te laten. Wij zijn als AZ zijnde namelijk op zoek naar een trainer die meerdere seizoenen bij de club wil blijven, om voor continuïteit te zorgen.”

Stewart: “Afgelopen maanden zijn we in gesprek gegaan om te inventariseren hoe Dick over zijn toekomst dacht. Tijdens die gesprekken bleek al snel dat hij niet de trainer voor langere termijn zou zijn. Advocaat is door zijn ervaring in de wereldtop gewend aan standaarden die wij als AZ hem niet kunnen én willen bieden. Op zo’n moment moet je van twee kanten een beslissing nemen. Dat is gebeurd. Wij zijn Advocaat zeer dankbaar dat hij AZ wéér op een moeilijk moment heeft bijgestaan, eerst na het vertrek van Ronald Koeman en nu na het vertrek van Gertjan Verbeek.”

“Wij moeten echter verder. Bij AZ zijn we bezig met een plan voor meerdere jaren. Daar past de reorganisatie van de technische staf bij. Martin Haar is een echte AZ’er, dus wij willen zijn kennis voor de club behouden. Dat kan zeker ook in een functie bij het eerste elftal. Voor de functie van assistent zijn we voor de langere termijn echter op zoek naar een trainer van een jongere generatie”, aldus Stewart. Bron: AZ.nl

14 Comments

 1. De echte supporter

  31 maart 2014 at 21:31

  Op zich begrijp ik de argumenten van az wel. Ik zou het wel mooi vinden als een echte az man een mooi nieuw plekje kan vinden binnen az.

 2. NHN

  31 maart 2014 at 23:39

  Bij AZ moeten we verder. Ja dat klopt, maar waarheen vraag je je af. Een nieuwe trainer zal nog wel uitzoeken worden. Maar over een nieuwe assistent, weten we in elk geval dat AZ wel doorgaat met Dennis Haar. En daar heb je nu net niks an. Martin Haar is een op en top AZ-er. Maar Dennis is gewoon aan komen waaien,en we zitten ermee. Net als die keeperstrainer.
  Stewart heeft het over ontwikkelen,doorselecteren,en een plan voor meerdere jaren opstellen. Maar ik zie alleen maar ervaring verdwijnen, en die 2 meelifters mogen blijven. (drie als je Stewart zelf ook meetelt).

  • de echte supporter

   1 april 2014 at 08:26

   ik begrijp je reactie. Ik zit zelf ook zo in elkaar, maar probeer ik even geduld te hebben en kijken wat het totale plaatje gaat worden.

 3. oma

  1 april 2014 at 08:32

  dit zelfde verhaaltje werd ook al verteld in het artikel met de kop,opvolger Advocaat niet perse grote naam.
  alleen zijn nu de gemoederen gerust en wordt het beter begrepen.

 4. woonwagenpower

  1 april 2014 at 08:48

  Ik ben heel benieuwd hoe de staf en directie er uit ziet bij aanvang van het nieuwe seizoen. Welke selectie er staat ben ik net zo benieuwd naar. Wat gaat Martin Haar doen? Welke spelers worden verkocht, Beerens, Viergever?
  Welke spelers komen AZ versterken?

  • oma

   1 april 2014 at 09:01

   ik denk dat ze er meer jeugdspelers bij gaan betrekken,Haps,Lewis,hoedt enz er niet zoveel gekocht gaat worden.
   verwacht geen Hupperts of Ziyech.
   er is een talent een 17 jarige spits aan getrokken die zal misschien er ook bij betrokken worden en bij de beloftes gaan spelen,zo laten door ontwikkelen.

   het zal ook afhangen of ze Europees binnen halen.

   • AZ4Altijd

    1 april 2014 at 13:14

    Met alleen jeugd red je het niet.
    Je moet op ELKE linie ervaring hebben. 1 die zich al bewezen heeft.
    We hebben verdomme een hoop geld verdient.

    Nu Viergever verkopen is ook van reuze belang. Want anders loopt hij volgend seizoen gratis de deur uit.

    Maar dan wel weer wat knaps aantrekken.
    Viergever levert ongeveer 3 miljoen op schat ik zo.
    Dan 1,5 herinvesteren.

    • oma

     1 april 2014 at 17:05

     en daar heb je wat knaps voor 1,5 miljoen.
     tien jaar terug misschien maar nu niet.

 5. Gerrit Vooijs

  1 april 2014 at 20:15

  Uit alles proef ik dat AZ de begroting terug MOET draaien. Stadion is niet meer uitverkocht en bij Europese wedstrijden zat het stadion maar halfvol. De Skyboxen zijn ook niet allemaal bezet en wat willen de sponsors ?

  Kortom, als AZ Europees voetbal haalt zal AZ iets investeren. Mist AZ Europees voetbal dan zal AZ waarschijnlijk voor de verstandige weg kiezen en net als Feyenoord de jeugd in laten stromen.

  Net als velen hier dacht ik ook aan de komst van Hupperts, van Basten en Zyech. De uitspraken van Stewart zijn cryptisch maar geven toch wel iets aan. Er moet bezuinigd worden. Nog niet zo lang geleden wilde AZ door met Advocaat. Sindsdien is er iets veranderd want nu zegt Stewart dat het sowieso niet bedoeling was om met advocaat verder te gaan……

  Er is iets gebeurd in financieel opzicht en niet ten goede van AZ.j

  • woonwagenpower

   2 april 2014 at 07:37

   Ik denk dat het een samen hangt aan het ander.
   Sponsors hebben momenteel ook veel wind tegen, dat geldt waarschijnlijk bij iedere club. Ook is het leven duurder geworden voor de gewone AZ liefhebber. En als een sponsor zijn geld in het product voetbal wil steken, wil hij wel amusement, dan wil hij zijn zaken relatie meenemen naar een een club wat een mooie voorstelling geeft. De laatste twee seizoenen ontbreekt het nou juist aan amusementswaarde , er worden punten gesprokkeld op een manier die weinig spektakel laat zien. Dat kost uiteindelijk sponsors, misschien zijn er sponsor contracten niet verlengt om dat er te veel wedstrijden tussen zitten die niet om aan te gluren zijn, dan gaat een sponsor liever zijn centen steken in een business waar hij waar krijgt voor zijn geld. Natuurlijk zijn er ook gelukkig sponsors met club liefde, maar ook die hebben tegenwind door de crisis , het zou mij niet verbazen als alle clubs een toontje lager moeten zingen, in financieel opzicht. Kijk bijvoorbeeld maar naar Heerenveen. Toch zie ik het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet, we beginnen met een nieuwe trainer/coach, een schone lei, de zwakke broeders weg, misschien een direct inzetbare gerichte versterking, wat jeugd doorbreken, en een amasumentswaarde wat een aantrekkingskracht op sponsors heeft, en dat AZ zo speelt dat het elke week is uitverkocht. Die kant moeten we op, net als de wens van de Ben-Side, er moet ook op die manier sfeer gemaakt kunnen worden.

 6. woonwagenpower

  2 april 2014 at 07:46

  AZ wees brutaal, benader Bill Gates, Shell, Toyota, BP, Chevron en dergelijke als sponsor.

 7. oldfan

  2 april 2014 at 08:16

  Ik denk dat AZ afscheid neemt van de wat ouderwetse manier om een team te begeleiden. Mede door een jongere trainer en hulptrainer er bij te betrekken wordt het accent meer gelegd op nieuwe metodes die spelers beter moeten maken en verder ontwikkelen. Je kan denken aan verantwoorde training wat het lichaam aan kan. Nu had je na elke europacupwedstrijd vermoeidheidsverschijnselen. Voeding is ook belangrijk enz. Daarbij wordt de jeugd meer kansen gegeven in te stromen maar zullen er gerust gerichte aankopen gadaan worden om het team te verserken.

 8. henkie

  3 april 2014 at 08:25

  Gewapende vrede bij AZ Van onze Telesportredactie
  Een gesprek? Trainer Dick Advocaat van AZ liet even een stilte vallen. Want dat was nou niet echt de juiste terminologie voor het onderhoud dat hij dinsdag met zijn technisch directeur Earnest Stewart had gehad, nadat beiden qua woorden tot een stevige botsing waren gekomen in Leeuwarden.

  “We hebben gezegd dat we moeten zorgen dat alles gesloten blijft. Ieders rol is bekend. Daar heeft Stewart ook gelijk in, hier moeten we niet in door blijven gaan”, zei de Hagenaar een dag voor de Europa Leaguekraker van vanavond, thuis tegen Benfica.

  Vergeefse poging
  Zondagavond had Stewart nog vergeefs geprobeerd de staf in het stadion te houden voor een crisisberaad om de gelederen gesloten te houden. Hij trof alleen keeperstrainer Nick van Aart in de catacomben aan. In de aanloop naar de kwartfinale van het Europese toernooi is er sprake van een heuse gewapende vrede, die dreigt door te etteren tot het eind van het seizoen.

  De zaak is niet uitgesproken, er gaat alleen een dikke streep onder. Logisch, want de schade die Stewart bij Advocaat heeft aangericht, is niet te repareren (en feitelijk ook niet bij Martin Haar en Piet Keur). Nog anderhalve maand en dan zijn de partijen van elkaar verlost…

  Het is een wankele basis om nu op voort te borduren. Er leeft in de huidige technische staf nogal stevige wrevel naar met name Stewart, de verhoudingen zijn lelijk vertroebeld. Het siert Advocaat dat hij geen moment heeft overwogen om vanuit zijn principes direct op te stappen. De trainer weet dondersgoed wat zich allemaal achter zijn rug heeft afgespeeld, maar hij wil het seizoen goed afmaken met zijn staf. Om half mei met opgeheven hoofd te vertrekken door de voordeur.

 9. Jay

  3 april 2014 at 08:46

  En waar is Gerbrands in deze? Hij moet als directeur toch ingrijpen in dit soort kwesties of zit hij stiekem al met zijn hoofd bij PSV?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>