Advocaat kritisch op spits Jóhannsson: ‘Te weinig waarde’

By
Updated: maart 30, 2014

Advocaat is het zat met AZ-spits Aron Johannsson. De Amerikaan moest tegen Cambuur op de bank plaatsnemen en mocht pas in de 85ste minuut het veld in voor zijn vervanger Avdic.

‘Ik liep hier al een paar weken over na te denken. Hij heeft te weinig waarde voor het elftal en dus gaat hij er uit.’

De spits hoefde niet te rekenen op zachte woorden van zijn oefenmeester op de vraag wat Jóhannsson allemaal fout doet. “Je kunt beter vragen wat hij wel goed doet. Weinig. En daarom gaat hij er uit”, zo besloot Advocaat zijn relaas.

10 Comments

 1. De echte supporter

  30 maart 2014 at 20:23

  Dick als je daar al een paar weken mee rond liep, dat kan. Waarom liet je hem dan de strafschop nemen in de bekerwedstrijd. je was zeker nog aan het denken………ik wis al dat hij fout zou gaan, dat zie…. verschil denken met je hersenen ( als je die heb ) kijken met je ogen. dat laatste moet je meer doen

 2. iPjotr

  30 maart 2014 at 20:33

  Als Ernie nog iets positiefs wil betekenen voor onze club knikkert hij die demente bejaarde advocaat morgen er meteen uit.
  Nee Matthias voegt wat toe, over avdic maar te zwijgen.
  Tijd voor verandering, bejaarde het eerst!

 3. jelle

  30 maart 2014 at 21:49

  Dickie is niet echt geloofwaardig meer in mijn ogen. Aron johansson kan hartstikke goed voetballen en natuurlijk heeft hij wedstrijden gehad dat het minder ging maar dat heeft elke spits maar om nu meteen avdic erin te zitten vind ik ook wel te ver gaan. En nog zeggen van avdic heeft goed gevoetbald en hard gewerkt voor het team, sorry hoor maar ik krijg hier wel brakende gevoelens bij.

 4. NHN

  30 maart 2014 at 22:35

  Aron Johansson ernaast zetten was ook wel een x nodig. De laatste weken draaide hij gewoon slecht. Alleen…er is geen capabele vervanger. Dat mag de leiding zich wel aanrekenen. Avdic is tot nu toe gewoon een miskoop. En dan heb ik het nog niet eens over die “if you treat him like gold, you get gold” gozer. Nog zo’n miskoop… Al zal Stewart dit altijd onkennen. Lult er wel weer omheen.
  We hebben niet genoeg spitsen, om er 1 naast te zetten.
  Wel genoeg rechtbacks, maar die slampamper van Mattias Johansson wordt ook gewoon weer opgesteld. Kan gewoon door blijven knoeien. Zal zich ook wel gelukkig prijzen. Maak niet uit hoe ik het doe, wordt toch wel weer opgesteld (kennen we dit niet ergens van?)

 5. gerard

  31 maart 2014 at 00:11

  Advic is een speler die echt niets toevoegd,; is veel te langzaam, kan niet mee in de combinatie en is niets eens een killer in de 16 meter.
  Je kunt zeggen wat je wil over Jojannsson maar die jongen is lastig voor de tegenstander, maakt goals. Nu heeft AZ echt met 10 man gespeeld en anders hadden we wellicht boven Heerenveen gestaan en konden we het gat met PSV behoorlijk verkleinen wat volgende week ijna zeker ook weer punten laat liggen bij Heerenveen.
  Zonde, Advocaat is niet zo best bezig om je topscorer eruit te laten.

 6. brandon

  31 maart 2014 at 09:44

  Afniets kan er dus niets van dat zegt zijn naam al en daar maak ik geen woorden meer vuil aan. Maar wat me wel ergert zijn de opmerkingen van Advocaat. Als je een systeem speelt zoals Advocaat met de punt naar achter (Ortiz) en geen aanvallende middenvelder in je team hebt die de spits ondersteunt, waardoor deze spits (zo jong nog) zich te pletter moet lopen en werken kan het niet anders dat hij (waarvoor hij staat) de kansen wel eens mist doordat hij niet meer scherp is op dat moment voor het doel. Elm een slak kan het niet belopen en Gudelj moet zoveel ander werk opknappen zodat die ook (niet door zijn schuld maar omdat Elm het niet kan belopen) meestal niet op tijd kan aansluiten. Het voetbaltalent van deze spits is zo verschrikkelijk goed maar met een verdedigende taktiek (trainer was zelf een harde werker en geen techniek) zoals Advocaat zijn team laat spelen is het dus zo knap dat hij er al zoveel heeft ingeschoten. Geloof me Johansson is een superspits alleen moet je hem goed gebruiken en daar faalt Advocaat in.

  Overigens is het wel sterk van Advocaat dat hij solidair is aan Martin Haar en de steun geeft die hij ook verdient.

 7. henkie

  31 maart 2014 at 15:40

  er zijn al zoveel negatieve reacties over Advocaat waarom donderdag geen spandoek hangen of stewart hem gelijk weg wil sturen er wordt toch verloren van Befica en ook dat ligt aan de trainer want die begrijpt het niet / zet verkeerde spelers erin etc etc mischien is Stewart wel gevoelig van een petitie van de AZ supporters om Advocaat gelijk weg te sturen, misschien kan een interim het seizoen nog redden door de play offs veilig te stellen

 8. Azmartje

  31 maart 2014 at 22:08

  Avdic, de beste spits die we ooit hebben gehad. Ontzettend Snel en veel doelpunten maken. GEWELDIG!!!! Vooral opstellen tegen Benfica!!

 9. Poll

  1 april 2014 at 15:37

  We gaan weer lekker met z’n allen mannen. Tsjonge jonge wat een kritiek allemaal. Wel erg makkelijk hoor, is er nou niemand hier die onze club echt een hart onder de riem steekt?
  Ik vind juist dat AZ het geweldig doet dit jaar. Ze zijn als enige nog actief in europa, hebben het goed gedaan in de beker en doen het in de competitie ook niet zo slecht. We hebben nog steeds een hele goede kans op europees voetbal, en moeten onze club helpen dit ook te behalen.
  Ik ben juist trots op mijn club, zeikerds!!!

 10. brandon

  2 april 2014 at 13:26

  Poll als je eerst eens leert begrijpend te lezen zal het al heel veel schelen. Niemand is niet trots op AZ het gaat erom hoe er met spelers wordt omgegaan en in dit geval A Johansson en zeg jij maar dat hij wel goed gebruikt wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *