Advocaat: ‘Als Martin Haar niet blijft, blijf ik sowieso niet’

By
Updated: maart 30, 2014

De wegen van AZ en Advocaat scheiden aan het eind van dit seizoen. De oefenmeester had wel de intentie om door te gaan, maar haakte definitief af toen hij hoorde dat Martin Haar niet langer als assistant mag fungeren. Hij zou een andere functie krijgen binnen AZ.

Dat was de druppel voor Advocaat, en hij beeindigde dan ook direct het gesprek met AZ. ‘Toen ik binnenkwam voor een gesprek en me verteld werd dat Martin Haar van het eerste elftal zou worden gehaald, was het perspectief meteen weg voor mij. Toen ben ik meteen weggelopen. Als Martin niet blijft, blijf ik sowieso niet,’ aldus Advocaat.

5 Comments

 1. woonwagenpower

  30 maart 2014 at 20:01

  Dat is erg lief van Dickie, maar het hele leven bestaat uit keuzes maken, al hoewel ik sommige keuzes ook niet begrijp.

 2. De echte supporter

  30 maart 2014 at 20:32

  het lijkt erop dat er van alles gaat gebeuren bij az. dick is in ierdergeval niet bij betrokken. wel vreemd als je als az met iemand door zou willen gaan en dan hem er niet bij betrekt. of zijn dit nu de nieuwe spelletjes van het az bestuur. ik vind dit niet passen……ik zou zeker moeten gaan wennen aan een nieuw az.

 3. iPjotr

  30 maart 2014 at 20:40

  Dickie wilde meer geld
  Dickie wilde geld voor versterkingen
  Dickie kreeg zijn zin niet, en gaat huilde huilde doen over de rug van onze club
  Advocaat, je hebt donderdag zwaar gefaald met je team,
  Tijd voor vernieuwing, het was net als vorig jaar te vaak NIKS.
  Vorig jaar nog gecamoufleerd door de beker, dit jaar door leegte.
  Doorselecteren en werken met nieuwe staf aan een herkenbaar fris AZ1

 4. henkie

  31 maart 2014 at 15:34

  met het nieuwe te voeren beleid van Stewart wordt het sowiezo niks met AZ, veel supporters denken / vinden dat ze een fantastische jeugd hebben rond lopen maar zijn niet veel beter dan de huidige basisspelers, Johansson had die penalty gewoon erin moeten schieten dan was het klaar geweest maar om daar de coach nou verantwoordelijk te houden is wat ver gezocht.

 5. henkie

  3 april 2014 at 08:25

  Gewapende vrede bij AZ Van onze Telesportredactie
  Een gesprek? Trainer Dick Advocaat van AZ liet even een stilte vallen. Want dat was nou niet echt de juiste terminologie voor het onderhoud dat hij dinsdag met zijn technisch directeur Earnest Stewart had gehad, nadat beiden qua woorden tot een stevige botsing waren gekomen in Leeuwarden.

  “We hebben gezegd dat we moeten zorgen dat alles gesloten blijft. Ieders rol is bekend. Daar heeft Stewart ook gelijk in, hier moeten we niet in door blijven gaan”, zei de Hagenaar een dag voor de Europa Leaguekraker van vanavond, thuis tegen Benfica.

  Vergeefse poging
  Zondagavond had Stewart nog vergeefs geprobeerd de staf in het stadion te houden voor een crisisberaad om de gelederen gesloten te houden. Hij trof alleen keeperstrainer Nick van Aart in de catacomben aan. In de aanloop naar de kwartfinale van het Europese toernooi is er sprake van een heuse gewapende vrede, die dreigt door te etteren tot het eind van het seizoen.

  De zaak is niet uitgesproken, er gaat alleen een dikke streep onder. Logisch, want de schade die Stewart bij Advocaat heeft aangericht, is niet te repareren (en feitelijk ook niet bij Martin Haar en Piet Keur). Nog anderhalve maand en dan zijn de partijen van elkaar verlost…

  Het is een wankele basis om nu op voort te borduren. Er leeft in de huidige technische staf nogal stevige wrevel naar met name Stewart, de verhoudingen zijn lelijk vertroebeld. Het siert Advocaat dat hij geen moment heeft overwogen om vanuit zijn principes direct op te stappen. De trainer weet dondersgoed wat zich allemaal achter zijn rug heeft afgespeeld, maar hij wil het seizoen goed afmaken met zijn staf. Om half mei met opgeheven hoofd te vertrekken door de voordeur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *