Brands: ‘Waar we een beetje bang voor waren is uitgebleven’

By
Updated: september 1, 2009
Brands: 'Waar we een beetje bang voor waren is uitgebleven'

Daar waar de transferstorm bij andere clubs hevig tekeer ging, bleef AZ deze zomer in de luwte. Directeur Voetbalzaken Marcel Brands keek dinsdagmiddag met AZ.nl en AZ TV tevreden terug op de afgelopen maanden: “We zijn in de breedte sterker geworden.”

“Waar we een beetje bang voor waren is uitgebleven”, zegt een ontspannen Brands. “Er is niet gevist naar onze toppers. Deze periode hebben we zelfs kunnen gebruiken om te investeren in de selectie. Bepalende spelers hebben hun contracten opengebroken en verlengd.”

“In vergelijking met andere jaren is de afgelopen transferperiode voor ons relatief rustig verlopen. Met Demy de Zeeuw is eigenlijk maar één echte basisspeler vertrokken. Met de komst van Pontus Wernbloom en Rasmus Elm hebben we dat goed opgevangen. Wernbloom hadden we al vroeg vastgelegd, met het oog op een mogelijke transfer van Demy. Toen de transfer van De Zeeuw officieel rondkwam, kregen wij de middelen om Elm te halen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die transfer zou lukken, gezien de interesse van andere grote clubs.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>