Opvolger Advocaat niet per se grote naam

By
Updated: maart 29, 2014

AZ gaat niet perse voor een grote naam als opvolger van de aan het eind van het seizoen vertrekkende trainer Dick Advocaat. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ is daarover duidelijk: “Als je hebt over de hele grote namen en je kijkt wat voor club wij zijn geworden, horen daar misschien andere namen bij als de hele grote namen uit het verleden. Want we moeten ze ook kunnen betalen.”

Stewart geeft aan dat ze wel voor een trainer gaat die zich in het verleden heeft bewezen: “Hetzij als coach, hetzij als trainer. Dan bedoel ik niet een trainer die in het verleden prijzen pakte. Maar een trainer die inhoudelijk spelers kan ontwikkelen. Een coach die in de as van organisatie dat doet en aan iedereen over kan brengen. Wij willen die richting op.”

Keur en Haar

Stewart geeft aan dat daarom zowel de spelersgroep als de technische staf moet worden doorontwikkelt. Daarom vertrekt spitsentrainer Piet Keur ook: “Wij willen verversing. Dat is jammer voor Piet.” De directeur voetbalzaken wilde niet ingaan op de vraag of er opnieuw een spitsentrainer wordt aangesteld. “Daar zijn nog gesprekken over gaande.”

Ook Martin Haar zal niet terugkeren op de bank bij AZ. Voor de assistent-trainer wordt gezocht naar een andere functie binnen de club: “Daar heb ik dinsdag een gesprek over met hem.”

Advocaat

Stewart gaf aan de afgelopen een paar keer te hebben gesproken met de huidige trainer. Stewart wil niet ingaan op de voorwaarden die Advocaat stelde in die gesprkken: “Er zijn een hoop dingen besproken. Ik vind het wel vervelend dat een derde dat naar buiten heeft gebracht.”

Nieuwe trainer
Stewart zegt dat AZ zo snel mogelijk een nieuwe trainer wil presenteren voor het nieuwe seizoen: “Het seizoen nadert zijn einde en er moeten zaken geregeld worden voor komend seizoen. We hopen dat dus snel te kunnen doen.”

AZ werkt met een profiel voor de nieuwe trainer. “Wij zijn een ontwikkelingsclub. De hoofdcoach moet op een bepaalde wijze met dat gegeven omgaan. Zoals Verbeek en Advocaat ook deden.”

Stewart zegt dat de club de afgelopen vier jaar is veranderd: “Het is een nieuwe generatie club. Dat moeten we beseffen.”

Bron: rtvnh.nl

33 Comments

 1. AZ WOMAN

  29 maart 2014 at 17:43

  Wie zouden er op het lijstje staan en voldoen aan het profiel waar Stewart het over heeft? het mag een trainer zijn, maar het mag ook een coach zijn, begrijp ik van Stewart. Ik krijg steeds meer het gevoel dat Co Adriaanse het wordt met een assistent naar eigen keuze, dat AZ achter de schermen al lang gepolst heeft of Co Adriaanse er zin in heeft en op welke voorwaarde. Misschien was het een eis van de nieuwe coach om Piet keur te ontslaan, en Martin Haar een andere functie binnen AZ te geven.

  • Gerrit Vooijs

   29 maart 2014 at 20:31

   Co is een grote naam en vraagt een salaris. Daarmee valt hij dus af. Wel jammer maar AZ staat een trapje lager en zoekt een dito trainer……

 2. iPjotr

  29 maart 2014 at 17:47

  @jeroen
  Ipv manofthematch aan de zijkant deze week de keuze welke trainert
  de voorkeur heeft bij het forum????
  Ik ben benieuwd
  Genoeg keuzes genoemd
  Pastoor adriaense vbasten koemanE KoemanR marwijk
  arveladze tencate brood vbrom been Rijkaard steinsM Ronald deboer

  • woonwagenpower

   29 maart 2014 at 17:54

   iPjotr je vergeet Timon.

   • I.pjotr3

    29 maart 2014 at 18:20

    Timon zegt zinnige dingen, maar dan is hij nog geen goede trainert.

    • Gerrit Vooijs

     29 maart 2014 at 20:44

     Pjotr,
     Je moet een nieuw lijstje maken wat voldoet aan de criteria van Stewart: een trainer / coach die de jeugdige talenten verder ontwikkelt en niet te duur is.
     Daarom heeft Stewart Advocaat zelf het besluit laten nemen om op te stappen want hij was te duur voor AZ.

 3. Fabian

  29 maart 2014 at 19:21

  Nieuwe generatie club? Zullen we dan ook een nieuwe generatie technisch directeur nemen?

 4. Henkie

  29 maart 2014 at 19:43

  er zijn inderdaad dingen besproken maar niks concreets niet van de kant van AZ of de kant van Advocaat, Advocaat had graag door gegaan bij AZ mits er 2 a 3 versterkingen bij zouden komen maar doordat AZ het vervolg gesprek niet aanging met Advocaat wilde hij niet langer wachten en heeft besloten om zelf aan te geven om te stoppen dat is waarschijnlijk gewoon de tactiek geweest van Stewart om zo lang mogelijk te wachten en hopen dat Advocaat zelf opstapt dan blijft AZ ( lees Stewart ) van eventueel kritiek gevrijwaard nu kan Stewart zeggen ” Advocaat is zelf weg gegaan wij wilde nog wel praten “

 5. AZ4Altijd

  29 maart 2014 at 20:25

  Stewart. AJB .. SODEMIETER OP. We hadden een Verbeek Stap Op Facebook. Nu wordt het tijd dat er een Stewart Sodemieter op facebook gemaakt moet worden.

  We moeten ons niet in de maling laten nemen en ons zo enorm laten degraderen als club, zodat we straks meer een club zijn zoals RKC, Ado, NAC, NEC. Ik zie dat nu wel steeds meer gebeuren. Stewart maakt de club kappot.

  Dat we niet meer die club zijn zoals in de tijd van onze Suikeroom Scheringa, dat mogen duidelijk wezen. We moeten realistisch wezen. Top 3 plaatsing is voorbij. We zijn nu sub top. Plaatsen 4-8 is toch wel het minimale. Maar met het beleid zoals we nu voorgeschoteld krijgen met Stewart, zal het straks gaan om de plaatsen 10-14. Willen we daar naartoe gaan? Laten wij ons als Supporters zo naar de slachtbank leidden?

  STA OP TEGEN STEWART.

  • Fabian

   29 maart 2014 at 20:46

   Enkeltje Marktplaats?

   • AZ4Altijd

    29 maart 2014 at 20:54

    Ja goed plan.

 6. AZ4Altijd

  29 maart 2014 at 20:27

  We hebben een hoop geld verdiend de laatste 3 jaren met verkoop en door afgelopen seizoenen met de verkoop van Maher, Altidore, en met een hoop geld op de bank, moet je dat voor 3/4 herinvesteren in nieuwe spelers en technische staff.
  Anders zitten we echt straks in de Jupiler League.

 7. I.pjotr3

  30 maart 2014 at 00:45

  Geen grote naam…………..
  Dan kunnen we het bij deze FF invullen.
  Alex Pastoor wordt de nieuwe trainer van AZ.
  Over enkele maanden klaar in Praag .
  Mag hopen dat het in combinatie met Co is.

  • oma

   30 maart 2014 at 08:52

   en dan hebben ze het voorelkaar.
   over twee jaar tegen telstar en Volendam.
   ik heb totaal geen vertrouwen in die man die bij mijn overkomt als een puber van 16 jaar.
   de amerikaan is toch wel wijzer en steld geen pastoor aan.

  • oma

   30 maart 2014 at 09:22

   lees de eerste alinea nog eens goed door wat daar staat.

   na mijn mening bedoelt hij geen van gaal Adriaanse van Marwijk enz,jongens met extreem hoge eisen.
   dat kan az ook niet op brengen.
   daar heeft hij gelijk in.
   maar er blijven genoeg trainers over zo als van basten Kluivert enz hebben als trainer geen grootte naam.

   ik vind persoonlijk dat je dit beleidt een kans moet geven.
   een trainer (wie het ook mogen worden) die de jeugd beter kan maken een kans geeft,niet om een ziyech of een huppers roepen,die voor az niet tebetalen zijn .
   zo als dick wou eerst eens kijken naar je eigen jeugd,is daar niets,ga dan gericht de markt op om een speler binnen tehalen.

   maar ga ook je jeugd trainers eens doorlichten,het is leuk een oud speler voor een groep tezetten.
   maar brengt het wel rendement op.
   je moet na mijn mening met de d elftallen algericht gaan werken om ze later naar een eerst elftal tebrengen.
   natuurlijk maken een op de 100 die sprong dat weet ik ook.

 8. oldfan

  30 maart 2014 at 09:08

  Toen Pastoor vrij was werd hij ook niet gehaald. Marco zou een zeer goede trainer zijn voor AZ. Maakt jonge spelers beter en schroomt niet om ze straf te geven als het nodig is. Kluivert heeft nog nooit een eredivisieclub getraind dus waarom zou hij dat nu wel gaan doen zonder enige ervaring.Co is de grote wens van iedere alkmaarder omdat hij zo goed ligt bij ons publiek en een kwaliteitsman is.
  Van de Brom is een man die nog verder moet groeien in zijn manier van trainen en leiding geven. V.Gaal gaat het zeker niet doen omdat hij wacht op zijn laatste kunstje Engeland. We wachten het af en ik denk dat het niet lang zal duren omdat er in trainersland meer trainers werkeloos zijn dan dat ze een baan hebben.

 9. NHN

  30 maart 2014 at 09:49

  Het hele idee “technische stap op de schop” irriteert me nogal. Dat er een nieuwe trainer zou moeten komen, wisten we allang al. Iedereen zag aankomen dat Dick niet zou gaan verlenengen. Maar nu komt vriend Stewart aan met “het hoeft geen grote naam te zijn”. Nee ga maar lekker door met nono’s aanstellen. De technisch directeur is zelf al een nobody (als voetballer en als manager, met gladde praatjes kampioen).
  Uiteraard moet Piet Keur eruit, heeft tenslotte een AZ-verleden,dus weg ermee. En dan die keeperstrainer, gaat die met die schop mee??, nee hoor laat die maar lekker aanmodderen, net als die toptrainer van de beloften. Wat een onzin! En nu dus (waarschijnlijk) ook een onbekende trainer met een nieuwe assistent.
  Die mooi meelult met Stewart, resultaten halen hoeft niet, want we zijn een club in ontwikkeling. Welke ontwikkeling? Ik zie AZ alleen maar afglijden,en onherkenbaarder worden. Uitstraling van een nette hockey-club.
  Stewart zal vast nog wel een maatje hebben ergens, die hij in kan passen, omdat het bij zijn “opleidende en ontwikkelingsvisie” past.
  Let op: Het wordt die gozer die de zak heeft gekregen bij NAC! Ik ben z’n naam alweer kwijt. Maar dat geeft ook niet. Het hoeft toch geen bekende te zijn. Assistentpositie kan nog wel iemand worden die gymleraar is geweest op de katholieke hogeschool in Vught.
  Laat even duidelijk zijn, dat ik AZ altijd zal blijven steunen, maar ik snap niks van de wegen die ze nu bewandelen.

  • oma

   30 maart 2014 at 10:30

   beste NHN@

   ik wil je echt niet beledigen of wat dan ook,maar ik krijg zo maar het idee dat je bang bent voor een nieuwe beleid.
   misschien is het wel brood nodig om tevernieuwen.

   kan het niet zo zijn dat je over een paar jaar je mening hierover helemaal heb bijgesteld en het positiever ziet?
   als er per ongeluk wel wat resultaatjes komen?

   die Amerika heeft mijn kleur haar ook niet,maar hij heeft wel op een boel punten gelijk.
   maar ik denk dat de leiding van AZ hier met dit stukje een fout heeft gemaakt,had Toon er bij gestaan dan was het wel in goede aarde gevallen.
   het is maar wie het zegt hé,van de een wordt meer genomen dan van de ander.
   ik vind dat Stewart teveel als zondebok wordt gezien.
   geef ze een kans het kan wel eens heel goed uitpakken.

   ik wens iedereen een prettig zondagmiddag een fijne wedstrijd met winst voor AZ dan hebben we toch de zesde plaats tepakken.
   doei!!!!!!

   vergeet een ding niet bedrijven die niet vernieuwen hebben achter uitgaan en gaan meest al verloren.

   ga het eens zakelijk bekijken.
   AZ is een bedrijf met als product voetbal.
   op zijn tijd moet je het belijd bijstellen naar beleid
   dat zijn ze nu mee bezig.

   • AZ WOMAN

    30 maart 2014 at 11:02

    Oma, zo zie ik het ook.

   • NHN

    30 maart 2014 at 13:36

    Klopt helemaal,ik ben altijd huiverig voor vernieuwingen. Dit commentaar krijg ik op m’n werk ook wel eens (werk nu eenmaal in een dynamische sector).
    Nostalgie en traditie staan bij mij hoog in het vaandel. Vernieuwingen zijn altijd nodig. Maar vaak zijn het geen verbeteringen.
    Ik zie bij AZ ook geen verbeteringen. Ik weet ook wel dat de glorie-jaren voorbij zijn,maar een beetje een herkenbaar AZ zie ik verdwijnen.
    Zowel in de leiding,op het veld als op de tribune.
    Vorig jaar stoorde ik me al vreselijk aan de “komt wel goed” houding. Ik zie die houding nog steeds. Al is het nu meer de houding “het is nu eenmaal zo”
    Er is geen ruimte voor emoties of commotie, zolang AZ maar veilig in de middenmoot eindigt.
    Spelers waarvoor je naar het stadion gaat, of ras-AZers zie ik niet meer. Het huidige beleid bepaald dat er nette jongens aangetrokken worden,met een keurig kapsel en blitse schoentjes aan. Geen types Barry v Galen of Fortes Rodriguez, die doen het niet goed op facebook.
    De leiding wil een nieuw jeugdcomplex,alleen ze vergeten daar een paar mensen met een AZ-hart neer te zetten (zal wel niet in de ontwikkelingsvisie passen – zet er maar een nono neer die die jongens of hun bolletje aait, in plaats van een ijzervreter die ze afmat)
    Als ik thuis ben (zit voor mijn werk vaak ver weg), ga ik nog steeds graag naar AZ kijken. Maar dat stadion van AZ is een aanfluiting.
    Alles wordt eraan gedaan om het zo net mogelijke club doen laten lijken. De Alkmaarderhout had sfeer. In dit nieuwe hok wat de naam van een of andere software-knakker draagt, wordt door bepaalde mensen hun stinkende best gedaan (hulde), om er wat van te maken. Maar die worden gedwarsboomd. Past niet in de ontwikkelingsvisie. Liever een hockeyclub met klappers dan een voetbalbolwerk met een harde kern achter het doel.

    Dat het bedrijf AZ een produkt voetbal wil afleveren is duidelijk. Alleen het is voetbal waarmee men niet eens in de Nederlandse competitie een vuist kan maken. Maar het zijn wel goed geklede knullen. En misschien heeft straks buurman Ajaks wel interesse om ze voor een zacht prijsje over te nemen.

    Ik zag liever het produkt waar een stel vechtersbazen in de selectie zaten,die geen fotomodel waren , maar wel het op konden brengen om de tegenstander af te jagen, ipv een “komt wel goed” partijtje op de mat te leggen.

    Maar goed, misschien zie ik het wel te somber in. Ik ben van nature nu eenmaal een nukkig type, en heb van kinds af aan al een anthipatie tegen gladde jongens met een mooi praatje.

    Laten we hopen dat ik het mis heb , en dat AZ een mooie toekomst tegemoet gaat.

    En beledigen doe je me niet, don’t worry. Ik krijg wel ergere dingen naar m’n hoofd geslingerd, in allerlei uithoeken v/d wereld.

    In elk geval dragen we AZ beiden een warm hart toe. Jij ziet het zonniger in dan mij. En da’s alleen maar goed, want als iedereen zo was als ik, zouden er teveel chagrijnen rondlopen.
    (Ik heb die 0-1 tegen die kutclub uit dat pestgat nog steeds niet verwerkt)

 10. woonwagenpower

  30 maart 2014 at 10:05

  Geduld is een schone zaak, maar nieuwsgierig zijn, is ook iets heel menselijks.
  Dit ontstaat omdat we met zijn allen(op een enkeling hier na) het beste met ons mooie AZ voor hebben.
  Iedere trainer die in aanmerking komt, heeft zijn plus punten, maar ook zeker zijn tekortkomingen , maar dat hebben wij ook als AZ liefhebbers. Iedere AZ liefhebber heeft zijn voorkeur, maar als het aan mij ligt begint de nieuwe trainer/coach met een schone lei. Natuurlijk hoop ik op attraktief, aanvallend voetbal, met een goeie mix van eigen jeugd en gerichte versterkingen, want dan zien we dat de jeugd opleiding zijn vruchten afwerpt. Ik hoop op een trainer/coach die durft, lef heeft, keihard is en niet schroomt om impopulaire maatregelen te nemen ten gunste van het resultaat.
  Een trainer die om prijzen wil knokken, het uiterste uit spelers haalt, en zichzelf een doel voor ogen stelt,en alles daar aan zal doen om dat doel te realiseren.
  Meneer Stewart, financieel heeft AZ heel veel centjes tijdens u aanwezigheid verdient, dat is een pluspunt, maar investeer nu in een goede trainer/coach en waar nodig , haal direct inzetbare gerichte aankopen mocht dat nodig zijn. niet de hele spaarpot hoeft leeg, maar als het nodig is, dan gewoon de knip trekken.

  • AZ WOMAN

   30 maart 2014 at 10:23

   Inderdaad, we mogen toch verwachten van Stewart, dat hij wel om de prijzen wil gaan mee doen.

 11. woonwagenpower

  30 maart 2014 at 10:21

  Rettekettet AZ.
  Rettekettet de directie is nu aanzet.
  Rettekettet AZ liefhebbers opgelet.
  Rettekettet AZ vertelt binnenkort wie het voortzet.
  Rettekettet wanneer blazen we de loftrompet?
  Rettekettet welke trainer/coach gaat voor het prijzen pakket.
  Rettekettet vertel ons zo snel mogelijk wie het wordt AZ.

 12. Keps

  30 maart 2014 at 10:26

  Laten we beginnen met de heer Stewart te ontslaan.

 13. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  30 maart 2014 at 13:03

  Ik denk dat ‘t een simpel raadseltje is dat die Stewart ons geeft.
  Mmm geen grote naam hè? Ik heb ‘t!
  Het wordt M. Been, kleinste naam die er op de markt is. ;)

  P.S. Ik zeg niet dat dit mijn persoonlijke favoriete kandidaat is, ik heb er geen namelijk.

 14. Evert

  30 maart 2014 at 13:48

  ?? blijkbaar heeft het AZ bestuur een duidelijke keuze gemaakt ?? Wij zijn dus een opleidingsclub in ontwikkeling…………………………………hahahhahah tja voor mij een hele teleurstelling kan ik je zeggen. Op deze manier valt er niemand ooit iets te verwijten als het slecht gaat……want ja we zijn nog in ontwikkeling hahahahahah hier zakt mijn broek werkelijk vanaf !! Als wij het over bedrijfsvoering hebben betekend dit dat je op alle mogelijke manieren omzetvergroting probeert te bewerkstelligen, tenzij je een ijzersterk product hebt. Ik kan je vertellen dat wij geen ijzersterk product hebben want dan hadden ten alle tijden mee moeten doen in de top drie!! Waar wij die omzetvergroting vandaan moeten halen?? Bij het grote kapitaal, daar moeten investeerders worden gezocht die kunnen bijdragen aan de omzetvergroting, de vraag is alleen willen wij dit of zijn wij met z’n allen blij met een provincieclub met bijpassende prestaties?? Als ik voor mijzelf spreek doe je niet mee alleen om het meedoen toch?? Ik vind dat je als club moet gaan kijken hoe je je bedrijfsvoering zodanig instelt dat je mee kan doen met de absolute top van de eredivisie en altijd voor plek no. 1 moet gaan. Dat dit niet in twee tot drie jaar mogelijk is begrijp ik, maar ik vind wel dat de directie deze wens moet uitspreken!!! Ikzelf zou geen moeite hebben met een rijke Rus of zoiets, dit zijn vaak passanten die met de tijd vertrekken, met het kapitaal wat zij verstrekken kan je als je een slim bestuur hebt een mooi voetbal bolwerk opzetten wat klinkt als een klok. Je moet jezelf wel afvragen of het Europees talent straks nog wel zin heeft om bij AZ zich te ontwikkelen als wij alleen in de middenmoot spelen??? Ikzelf heb het gevoel dat wij steeds meer afglijden richting de middenmoot en dat doet bij mij erg pijn!!!

 15. Jeroen

  30 maart 2014 at 14:50

  Wat een gelul van Stewart. Grote namen uit het verleden… Gaat hij nu echt de boel alvast gladstrijken voor Pastoor?? Mag toch hopen dat dit een grap van hem is.

 16. jelle

  30 maart 2014 at 16:53

  Ik denk dat het pastoor word maar lijkt me niet leuk.

 17. Jeroen

  30 maart 2014 at 17:02

  Snapt iemand waarom Martin Haar aan de kant wordt gezet? Een man met een echt AZ hart lijkt zo de club verlaten, want kan mij niet voorstellen dat hij in een andere functie nog wil blijven.

  • oma

   31 maart 2014 at 08:21

   sorry Jeroen ik dacht dat je wijzer was,ER WORDT EEN NIEUWE FUNCTIE GEZOCHT VOOR MARTIN HAAR BINNEN DE CLUB.
   Martin haar verlaat helemaal de club niet,hij is alleen geen ass trainer meer.

   ik vind dit echter zeer sociaal van AZ,hoeveel oude werknemers worden er niet uit geflikkerd bij bedrijven,die er langer werkzaam zijn als Martin bij AZ.

 18. jelle

  30 maart 2014 at 17:13

  Stewart gaf aan dat hij niet weggaat bij de club maar waarschijnlijk een nieuwe functie krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de scouting

  • woonwagenpower

   30 maart 2014 at 18:48

   Het zou mij niet verbazen als Martin Haar met Dick mee gaat in een nieuw avontuur.

 19. jelle

  30 maart 2014 at 19:17

  ja die kans zit er ook vrij groot in. we hopen snel op duidelijkheid maar met een pastoor zal het niks worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>