Jonathas schiet Jong AZ naar ruime zege

By
Updated: september 1, 2009
Bron: AZJeugd.nl

Jong AZ heeft op bezoek bij Jong sc Heerenveen/Emmen een duidelijke zege geboekt. De ploeg van trainer Michel Vonk won zeer verdiend met 1-4. Grote man aan Alkmaarse zijde was de Braziliaanse spits Jonathas, die drie keer scoorde. Ali Messaoud completeerde het kwartet aan doelpunten.

In Friesland – waar met Trond Sollied eerder op de dag de eerste eredivisietrainer van het seizoen 2009-2010 aan de kant werd geschoven – trad Jong AZ aan met A-selectiespelers Erik Heijblok, Gill Swerts, Kees Luijckx en Nick van der Velden. Bij de thuisclub speelde onder meer voormalig AZ-speler Luciano Narsingh mee.

Diezelfde Narsingh was na vijf minuten voor een groot deel verantwoordelijke voor de openingstreffer van de Friezen. Hij bezorgde de bal na een individuele actie vanaf rechts, via de vingertoppen van Heijblok, bij teamgenoot Steven de Blok, die de bal binnenkopte: 1-0. De Friese treffer was volledig tegen de verhouding in, want het was Jong AZ dat de lakens uitdeelde.

Jonathas
Na twintig minuten trokken de bezoekers de stand verdiend gelijk. Van der Velden gaf voor op Jonathas, die de bal van dichtbij binnentikte. Niet veel later zette Morten Nielsen de Braziliaan met een steekbal opnieuw vrij voor het doel: 1-2. Nog voor rust gaf Ali Messaoud sc Heerenveen/Emmen de genadeslag door, op aangeven van Luijckx, de 1-3 te scoren.

In de tweede helft bleven de verhoudingen hetzelfde. Jong AZ had het initiatief en behield verdedigend de controle. Jonathas bepaalde in de 68e minuut met zijn derde treffer van de avond – na een voorzet van invaller Wouter de Vogel – de eindstand op 1-4. Slechts in de laatste minuut diende Heijblok nog eenmaal kordaat op te treden na een scrimmage voor het AZ-doel. Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *