Voorbeschouwing SC Cambuur – AZ

By
Updated: maart 28, 2014

AZ-trainer Dick Advocaat overweegt consequenties te verbinden aan de bekeruitschakeling tegen Ajax (1-0) van donderdag. ‘Op een gegeven moment is het krediet op’, aldus de coach in een vooruitblik op het uitduel met SC Cambuur van zondag.

‘Als we één keer de kans hadden om van Ajax te winnen, dan was dat gisteren wel. Helaas zaten sommige spelers van ons ook niet goed in de wedstrijd’, blikt Advocaat terug op de nederlaag van donderdagavond. ‘De spelers waar ik niet tevreden over ben, zullen dat wel gaan merken. Iedereen krijgt een groot aantal kredietweken, maar op een gegeven moment is het krediet op. Ik ga bedenken of dat moment voor enkelen is gekomen.’

Advocaat verwacht een lastige wedstrijd tegen Cambuur. De Leeuwarders zijn al zes duels ongeslagen en kunnen bij een triomf het gat tot AZ verkleinen tot drie verliespunten. Door te winnen kan AZ op zijn beurt een concurrent in de strijd om de play-offs om Europees voetbal uitschakelen.

‘Het wordt een moeilijke wedstrijd. Cambuur speelt heel leuk voetbal. Ze hebben daarnaast een fanatiek publiek achter de ploeg staan. We kunnen aan de bak. Willen we de play-offs halen, dan is een goed resultaat tegen Cambuur zeer gewenst’, legt Advocaat verwijzend naar de ranglijst uit.

De coach ziet geen reden om spelers rust te geven in de Friese hoofdstad. ‘Qua fitheid staat iedereen er goed op’, besluit de coach van de nummer zeven van de ranglijst. Bron: VI

10 Comments

 1. Jay

  28 maart 2014 at 15:44

  Ben benieuwd over welke spelers Advocaat het heeft. Mattias en Aron?

 2. woonwagenpower

  28 maart 2014 at 16:48

  Advocaat moet ook zelf eens in de spiegel gaan kijken, voor dat hij wat gaat roepen.

 3. AZ WOMAN

  28 maart 2014 at 17:27

  Dat betekent dat we weer een tactisch plan van Dick krijgen voor geschoteld, het zal hem weer worden. Cambuur heeft weer een fanatiek publiek, het wordt moeilijk enz.
  Dick doorspoelen!

 4. Timon

  28 maart 2014 at 17:59

  Onze toppsycholoog is weer bezig! Ga eens met je tijd mee,man!

 5. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 maart 2014 at 18:48

  Voor 1 april moet AZ bekend maken welke contracten niet worden verlengd. Ik weet er al één en dat is het contract met de bitterballenleverancier.

 6. Fabian

  28 maart 2014 at 19:31

  Haar en Keur komen niet meer terug volgend seizoen, net vers nieuws op VI.nl

 7. NHN

  28 maart 2014 at 20:47

  “Op een gegeven moment is het krediet op” , daar ben je dan lekker op tijd mee.
  Mede door het opstellen van die kluns Mattias Johansson is de halve finale verloren gegaan. Die gozer had nooit aan de aftrap mogen staan.
  Nu zal die dan eindelijk geslachtofferd worden, maar dan wel tegen Cambuur. Te laat dus. De competitie zit er al op. AZ speelt alleen nog voor Jan Lul een paar kutwedstrijdjes, VERDOMME,IK BEN ER NOG STEEDS ZIEK VAN !!!!!!!!!

  • Gerrit Vooijs

   29 maart 2014 at 20:21

   Wat een sukkel die Advocaat. Zelf in een topwedsftrijd een karikatuur op een verdediger opstellen en dan na afloop zeggen dat het krediet op is………..

   Slecht van Advocaat. Ik kan mij niet voorstellen dat er nog spelers bereid zijn om hem serieus te nemen.
   Als jij spelers in de pers af valt dan keert het mes zich tegen jezelf Dickie……..

 8. brandon

  30 maart 2014 at 13:34

  Afniets voor Johansson is de slechtste wissel die Advocaat door kan voeren. Belachelijk een spits die geheel niet bij AZ past. Weggegooid geld en zo snel als een slak.

 9. Ruud

  30 maart 2014 at 16:38

  Wie Avdic gescout heeft, had zijn bril niet op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *