El Hamdaoui krijgt Gouden Schoen uitgereikt

By
Updated: september 1, 2009
El Hamdaoui krijgt Gouden Schoen uitgereikt

Mounir El Hamdaoui is maandagavond gehuldigd als Voetballer van het Jaar én als topscorer van vorig seizoen. In Studio 21 ontving de spits van AZ de prijzen uit handen van Willem van Hanegem en Najib Amhali. “Ik ben hier heel gelukkig mee.”

“Mounir is absoluut de terechte winnaar van deze prijs. Hij heeft het het hele jaar laten zien”, oordeelde Stijn Schaars tegenover AZ TV. “El Hamdaoui is een speler die een elftal beter maakt in aanvallend opzicht”, vulde trainer Ronald Koeman aan. “Hij is heel belangrijk voor onze ploeg omdat hij in staat is wedstrijden te beslissen.”

Van Hanegem: ‘Hij heeft bijna alles’
“Ik heb al een hele tijd een speciale band met El Hamdaoui”, zei Willem van Hanegem. “Ik ken hem al uit de tijd dat hij nog bij Excelsior speelde. Toen al vond ik het een erg goede speler. Hij heeft bijna alles, het is zó mooi om te zien. Maar niet iedereen ziet het. Als een andere speler in het buitenland zo zou spelen, zou daar veel meer over gepraat worden.”

“Het lijkt bij hem allemaal heel makkelijk, omdat hij iets natuurlijks in zijn spel heeft”, vervolgde De Kromme. “Mounir beseft zich gelukkig ook dat hij in een heel goede ploeg speelt, die nu ook weer goed op weg is.”

Nadat El Hamdaoui eerst uit handen van Najib Amhali de onderscheiding voor de topscorer van de Eredivisie had ontvangen, werd hij even later nogmaals op het podium geroepen. Ditmaal ontving hij de Gouden Schoen, de prijs die hoort bij de beste speler van het jaar. Op verzoek van El Hamdaoui kreeg hij het glimmende schoeisel uitgereikt door Van Hanegem.

‘Ben heel gelukkig’
El Hamdaoui: “Ik ben heel gelukkig met deze prijzen. Vorig seizoen was voor mij en het team fantastisch. Mooi dat dat bekroond kan worden met twee prijzen. Ik heb het natuurlijk niet alleen gedaan en wil al mijn medespelers, de technische staf, de medische staf en de supporters van AZ bedanken. En natuurlijk mijn familie en vrienden. Waarom ik graag wilde dat Van Hanegem de Gouden Schoen uit zou reiken? Hij is altijd in me blijven geloven, ook toen ik nog onbekend was of een mindere periode had.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *