AZ strikt ‘goalgetter’ Sakirovski

By
Updated: maart 28, 2014

AZ heeft zich versterkt met Zweedse jeugdinternational Zia Sakirovski. Gisteren heeft de 17-jarige spits een contract getekend tot medio 2017. Hij zal eerst aansluiten bij de jeugd van AZ.

De speler komt nu nog uit voor Malmo FF, en heeft zich daar in de kijker gespeeld bij onder meer Chelsea, Liverpool en Manchester City. Hij was op gesprek geweest bij Manchester City, maar koos uiteindelijk voor de verstandige weg. Hij hoopt nu via AZ de top te bereiken.

“Ik ben een spits, dus het is mijn taak om doelpunten te maken”, reageerde Sakirovski na het ondertekenen van zijn AZ-contract. “Dat gaat me goed af. Ik ben topscorer van de jeugd van Malmö. Dit seizoen heb ik 39 keer gescoord in 40 wedstrijden. Ik ben in staat om een wedstrijd te lezen. Daardoor sta ik vaak op de juiste plaats. Als ik zelf niet scoor, geef ik een assist op een teamgenoot. Mijn andere sterke punten zijn mijn snelheid en techniek.”

“AZ is voor mij de juiste club op het juiste moment”, weet Sakirovski. “Ik ben bij onder meer Manchester City en Ajax op bezoek geweest, maar AZ gaf me het juiste gevoel. In november ben ik al in Alkmaar geweest. Sindsdien hebben we contact gehouden. AZ staat erom bekend dat het een goede club is voor Scandinavische talenten. Rasmus Elm en Pontus Wernbloom zijn hier ook naar een hoger niveau doorgegroeid. Een overstap naar een topclub in Engeland zag ik nog niet zitten. In Nederland krijg ik de tijd om me rustig te ontwikkelen.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. woonwagenpower

  28 maart 2014 at 13:24

  Net als het nieuws dat Haps verlengt, zijn dit weer lichtpuntjes, nu nog een andere coach. anders hebben deze jongens geen zicht op speelminuten in het eerste, of de nood moet zo gigantisch hoog zijn dat Dickie net anders kan.

 2. I.pjotr3

  28 maart 2014 at 13:26

  Vanaf dag 1 oefenen met het nemen van strafschoppen

 3. gerard

  28 maart 2014 at 17:10

  Kijk dit soort spelers zouden onder zo’n Adriaanse tot grote hoogte kunnen groeien, echter bij Dickie heb ik mijn twijfels gezien ze daar geheel niet aan de bak komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>