Advocaat hekelt arbitrage: ‘Een lachertje eersteklas’

By
Updated: maart 28, 2014

AZ-trainer Dick Advocaat hekelde de arbitrage na de bekeruitschakeling in eigen huis tegen Ajax (0-1). De Hagenaar was furieus over de rode van Mattias Johansson, maar roemde andermaal de werkethiek van zijn ploeg.

‘We hebben keihard gewerkt’, zei Advocaat voor de camera van Veronica. ‘Er was verder niets aan de hand en gaandeweg de eerste helft werden we zelfs de betere partij. En dan volgt kort na rust de rode kaart van Mattias Johansson, een lachertje eersteklas. Hij raakt Lesley de Sa hélemaal niet. Ze staan met zes man op het veld (scheidsrechter Pol van Boekel plus zijn vijf assistenten, red.), hoe kun je dan een tweede gele kaart geven?!’

‘De Sa is los van Johansson en valt over zijn eigen benen. Het is niet eens een twijfelgeval’, aldus de coach van AZ. ‘Die vierde man had dat moeten constateren en dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt. Wel zachtjes  natuurlijk. Maar goed, hij beslist wél de wedstrijd.’

‘Het was duidelijk dat Ajax niet in besten doen was, maar wel de man van de wedstrijd in het doel had staan’, legt Advocaat uit. ‘Vermeer houdt ze in de wedstrijd met een paar fantastische reddingen. En dan pakt hij ook nog een penalty.’

‘Daarna willen we heel graag terugkomen in de wedstrijd, maar kunnen mijn spelers het niet meer aanlopen. Het elftal heeft alles gegeven. Vandaag heeft simpelweg de gelukkigste gewonnen’, aldus Advocaat, die nog steeds geen echte duidelijkheid wilde verschaffen aangaande zijn toekomst in of buiten Alkmaar. ‘Ik heb nog niks verteld. Ik heb al wél een beslissing genomen, maar dat maak ik later bekend.’ Bron: VI

8 Comments

 1. i.pjotr3

  28 maart 2014 at 09:10

  lekker makkelijk om te wijzen naar de scheidsrechter waarvan je weet dat ze wekelijks blunderen.
  Mattias is verdedigend dramatisch en met een gele kaart op zak had Dick hem moeten wisselen, je kon erop wachten.
  jammer, de heren hebben ons feestje in de kuip verprutst 🙁
  Ik ben bang dat we straks met lege handen staan, net als twee jaar geleden.
  maar snel de kater wegspelen en tegen Benfica een mooi resultaat boeken thuis

 2. Jay

  28 maart 2014 at 09:10

  Ik heb het nog niet terug kunnen zien op tv, maar er leek weinig aan de hand te zijn en dus was het inderdaad een onterechte tweede gele kaart.

  Maar verder heeft AZ deze wedstrijd natuurlijk vooral door zichzelf verloren. Johannsson had die penalty erin moeten schieten en naar mijn mening waren de wissels en aanpassingen van Advocaat niet goed. HIj had natuurlijk nooit risico moeten nemen en Mattias in de rust moeten wisselen voor Reijnen.

  En dat je bij 0-1 achter, met nog 10 minuten te gaan de bal steeds tikkie breed en tikkie terug speelt, dat stoorde mij mateloos! Gewoon alle ballen naar voren rammen, da’s toch niet zo moeilijk.

 3. de echte supporter

  28 maart 2014 at 10:48

  Dick moet ook naar zich zelf kijken…. strafschop werd door de verkeerde genomen. Reijnen niet opgesteld. Reijne plakt beter tegen de tegenstander aan. Die Mattias die is er nooit optijd, dat zie ik elke keer. Waarschijnlijk heb ik er geen verstand van

  • oma

   28 maart 2014 at 10:55

   geeft niet jongen dat heb ik ook niet,wij zijn niet 1944 geboren he.

 4. hark

  28 maart 2014 at 11:08

  Grote kans dat AZ aan het eind van het seizoen met lege handen staat. Maar toch chapeau, ook gisteravond, heb ik van dit team genoten!

  • I.pjotr3

   28 maart 2014 at 13:25

   Kan ik niet van genieten als m’n cluppie onnodig verliest 🙁

 5. NHN

  28 maart 2014 at 15:44

  We hebben keihard gewerkt. Hier heb je als AZ supporter helemaal NIETS aan.
  Deze wedstrijd had gewonnen MOETEN worden. Je weet tegen wie je speelt: 020, de bond, en de landelijke pers. Het maakt niet uit hoe je het doet,winnen was een must.
  Gelul achteraf over keihard werken en een slechte arbitrage koop ik niks voor.
  Straks tegen Benfica weer hetzelfde, we hebben hard gewerkt, maar wel verloren. Net als in die play offs straks. We hebben hard gewerkt, maar de tegenstander ging er met de winst vandoor.
  Ik zie het somber in. Die play offs geloof ik niet in. Deze wedstrijd tegen 020 had het ‘m moeten zijn (+ de bekerfinale).
  Ik denk dat het seizoen voorbij is. Ik zal m’n club altijd blijven steunen. Maar ik voel me belazerd.

  • Gerrit Vooijs

   29 maart 2014 at 09:25

   De Playoffs zijn voor AZ wedstrijd 54 t/m 58 van dit seizoen, tenminste als AZ wordt uitgeschakeld door Benfica natuurlijk. Daar mag je over 2 wedstrijden normaal gesproken wel van uitgaan natuurlijk.

   Dus ja, Dick moet de komende weken gaan doseren. Groningen de directe concurrent voor plaatsing bij de Playoffs ligt een straatlengte achter met nog maar 5 wedstrijden te gaan.

   Als AZ 2 thuiswedstrijden wint moet Groningen zo ongeveer alles winnen en dat gaat niet gebeuren.

   Dus Dick, doseren en veel rust geven in de competitie. Niet meer met hetzelfde team 2 wedstrijden in 3-4 dagen gaan spelen.

   Als Dick dat doet kunnen de spelers zich gaan opladen voor die Playoffs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *