Advocaat over bekerkraker: ‘Ajax favoriet’

By
Updated: maart 26, 2014

In het bijzijn van veel cameraploegen en tientallen journalisten blikte Dick Advocaat woensdag vooruit op de bekerkraker van donderdag tegen Ajax. De trainer sprak over de fitheid van zijn selectie, de vorm van zijn buitenspelers en de komende tegenstander: “Ajax is de favoriet.”

AZ werd woensdag tijdens de afsluitende training richting het duel met Ajax gesteund door een grote schare fans. “Dat gaf de spelers een goed gevoel”, zei Advocaat. “Hun steun tijdens de training laat zien dat de ontmoeting met Ajax een speciale wedstrijd is. Mijn spelers worden niet extra gespannen door alle aandacht. Mede door hun Europese ervaring zijn ze deze druk wel gewend. De spelers werden juist meer ontspannen door de steun van de supporters.”

Prettige groep
“Bij AZ kan ik werken met een ontzettend prettige groep”, glimlachte Advocaat. “Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Het zijn stuk voor stuk rustige jongens. Ze hebben geen sterallures, want bij AZ hebben we geen echte sterren. We doen het als team. De jongens zijn bereid om veel arbeid te verrichten. Ik heb ze net zelf van het veld gehaald, want na de training wilden ze nog doorgaan. Ze moeten echter ook weten wanneer ze rust moeten pakken.”

Fit
“We hebben een fitte groep”, sprak Advocaat tevreden. “Dirk Marcellis is de enige geblesseerde speler. Onze goede resultaten spelen daarin zeker een rol. Elke speler wil deze periode graag meemaken, dicht op het succes zitten of eraan bijdragen. De spelers voelen zich goed. Anders kom je ook niet zover in het bekertoernooi en de Europa League. Meedoen op zoveel fronten, daar doet iedere voetballer het voor. Als we de bekerfinale halen, kunnen we spreken van een geweldig seizoen.”

Uitwedstrijd
“Tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (4-0 nederlaag, red.) hebben we te lief en te aardig gespeeld”, keek Advocaat terug op de meest recente derby. “In de ArenA zijn we als kinderen weggespeeld. Dat moet donderdag anders. Het zat Ajax in de laatste confrontatie ook niet bepaald tegen. AZ-uit en AZ-thuis is een verschil. Ook Ajax speelt buitenshuis anders dan in Amsterdam.”

‘Ajax favoriet’
“Ajax is donderdag de favoriet”, was Advocaat duidelijk. “Men spreekt over een mindere periode, maar veel ploegen hebben het lastig tegen clubs als NAC en Cambuur. Ajax heeft meer kwaliteit dan AZ. Wij moeten ervoor zorgen dat Ajax donderdag een mindere dag heeft. Met de steun van ons publiek kunnen we daar als team voor zorgen. Ajax gaat het tegen ons lastiger krijgen dan tegen NAC en Cambuur. Of we op strafschoppen hebben getraind? Nee. Dat is niet te trainen. We weten wie ze mogelijk gaan nemen. We laten het op ons afkomen. Dat hebben we de afgelopen maanden steeds zo gedaan.”

Berghuis & Beerens
Aan het eind van de persconferentie had Advocaat complimenten over voor zijn vleugelaanvallers: “Steven Berghuis en Roy Beerens pakken het de laatste tijd geweldig op. Ze krijgen van mij vrijheid, hoeven niet als echte buitenspelers te spelen. Daar gaan ze perfect mee om. Of Beerens mee zou moeten naar het WK? Voor AZ is hij dit seizoen heel waardevol, maar om hogerop te komen zal hij toch meer moeten gaan scoren. De keuze of Roy mee mag naar Brazilië mag Louis van Gaal gaan maken.” Bron: AZ.nl

12 Comments

 1. AZ WOMAN

  26 maart 2014 at 18:41

  We zullen die neuzen eens een poepie laten ruiken, met hun kapsones, arrogantie en hun grote mond. het wordt 100 miljoen tegen 25 miljoen, kom op 25 miljoen, wij spelen thuis, 020 gaat rekening houden met komende Zondag zei Frank de Boer.
  Hij zal het wel niet meer in zijn hoofd halen om een b ploeg de wei in te sturen.

 2. jelle

  26 maart 2014 at 22:12

  Wat mij net opviel was dat spijkerman en overmars op de tribune zaten bij pec zwolle. Il heb het gevoel of ze al denken dat ze van az gewonnen hebben of gewoon denken a jog az pakken we wel laten we gaan kijken. Onderschatting van de tegenstander is niet erg wil ik ze wel zien dat ze achter staan.

 3. jelle

  26 maart 2014 at 22:15

  Ben wel zenuwachtig voor morgen, heb er echt zin in. Hoop zo dat az wint! Ik zeg 3-2 nq verlenging. Wat zeggen jullie?

  • Jeroen

   26 maart 2014 at 22:22

   Ik ook hoor 🙂 toch denk ik dat we morgen met 2-0 gaan winnen

  • De echte supporter

   26 maart 2014 at 23:34

   Niet allen zenuwachtig, maar ook druk van de spanning. Mijn omgeving weet al tijd en merken steeds meer dat de wedstrijd van het seizoen donderdag is. Shirt kaarten alles ligt al klaar. We kunnen de uren gaan aftellen.

  • Wesley

   27 maart 2014 at 13:49

   Ik ben ook wel zenuwachtig voor vanavond, ik denk 2-1 in de tweede helft van verlenging.

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  27 maart 2014 at 00:46

  Beerens moet meer gaan scoren. Ik denk dat hij dat zelf ook drommels goed weet onderhand. Dus overstijg jezelf eens tegen Ajax, doe eens gek en scoor er drie, Roy. Alvast bedankt.

 5. AZ4Altijd

  27 maart 2014 at 09:04

  Aan de andere kant hoop ik dat 020 wijs is en zich focust op competitie.
  En in ziet dat het belangrijker is dat wij de Beker winnen om Europees eer hoog te houden.
  Want het zou een ramp voor NL voetbal zijn als PEC EL in gaat. Kost weer punten voor NL voetbal. Want die komen echt niet in Poulefase terecht. Die gasten verliezen ook deze zomer veel kwaliteit en zijn nooit op tijd klaar om te beginnen aan EL.

  • woonwagenpower

   27 maart 2014 at 15:17

   Daar heb je een heel goed punt.

 6. Gerrit Vooijs

  27 maart 2014 at 19:20

  Keihard knokken. Ik verwacht dat ajax er in de 1e helft vol op klapt. Die willen geen verlengingen. Komt AZ op voorsprong tot aan de rust dan laat ajax het met het oog op zondag lopen. Dat denk ik tenminste. AZ zal dit wel moeten afdwingen.
  Heel belangrijk, hoe gaat mattias het doen. In à dam werd hij helemaal stuk gespeeld.

 7. joost

  27 maart 2014 at 20:08

  En Mathias speelt wel. Ik had Reijnen liever, maar ik hoop dat mijn ingelijk wordt aangetoond

 8. Joost

  27 maart 2014 at 22:46

  Pfff, die rode kaart van Mathias zag je toch aankomen? Daar hoef je toch geen profeet voor te zijn?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *