Sigthorsson: ’AZ uit flow halen’

By
Updated: maart 25, 2014

De meeste van Kolbeinn Sigthorssons negen competitietreffers waren belangrijk. Desondanks is het niet bepaald het jaar van de IJslander, die lang tussen de reservebank en basis van Ajax pendelde. In de periode dat de prijzen worden verdeeld, wil de 24-jarige spits alsnog zijn stempel op het seizoen drukken. “Te beginnen overmorgen bij AZ”, trappelt hij voor de halve finale van de KNVB-beker tegen zijn oude club van ongeduld.

Sigthorsson sleurde zijn elftal er me doelpunten doorheen in de eredivisieduels met Feyenoord thuis (2), PSV thuis (1) en Feyenoord uit (1), maar was bij Frank de Boer nooit onomstreden. “Door de blessure van Siem de Jong krijg ik misschien de kans. Elke speler heeft natuurlijk vertrouwen nodig. Als ik dat de komende wedstrijden krijg, wil ik mijn kwaliteiten tonen.”

Dat het op bezoek bij de provinciegenoot niet makkelijk wordt, staat volgens Sigthorsson echter vast. “AZ heeft gewoon een heel goed elftal en supporters achter zich, die het elftal de hele wedstrijd blijven steunen. Op basis van het thuisvoordeel kun je zeggen dat AZ een goede kans maakt. Maar in Nederland is Ajax bijna altijd favoriet. Ook al hebben we daar de laatste jaren alleen maar moeilijke wedstrijden gespeeld, zit AZ bij de laatste acht ploegen in de Europa League en geeft dat ze veel vertrouwen… Het is in elk geval duidelijk dat AZ in een goede flow zit. Die willen wij beëindigen om zelf een goede serie te kunnen gaan neerzetten.” Bron: Telegraaf.nl, bron foto: Skysport

8 Comments

 1. Bradje

  25 maart 2014 at 17:01

  Droom lekker door, wij winnen in de verlenging met 2-1

 2. woonwagenpower

  25 maart 2014 at 17:17

  Wij moeten juist het spel ontregelen van 020, van daar uit zelf doelpunten maken, met zijn allen er voor gaan en de gasten voor joker zetten.

 3. PaddyK

  25 maart 2014 at 17:47

  er boven op zitten, goed de bal afjagen. Daar kunnen de kinderen niet mee omgaan. Zie AZ – Ajax 3-2, zie Ajax-Salzburg en Salzurg – Ajax.
  Agressie en slimheid. Dan is er niets aan de hand voor AZ….Rotterdam here we come.

 4. Wesley

  25 maart 2014 at 17:57

  Ik heb alle vertrouwen in deze pot, gewoon vanaf het begin drukzetten door blijven jagen, en rust aan de bal. Dan scoren we toch wel vroeg of laat. Dan finaleetje tegen PEC! Hatseflats

 5. Mike

  25 maart 2014 at 18:18

  Wij gaan gewoon door hoor sigi !!!!! ik denk dat je bedoelt, ik hoop niet dat we in een dip raken na de nederlaag tegen AZ 😉 .

  KOM OP AZ !!!!!!!!! Wedstrijd van het jaar mag je niet verliezen @CUPFIGHTERS

 6. De echte supporter

  25 maart 2014 at 18:58

  laat die kolbeinn lekker dromen. maar donderdagavond wordt het de avond van az. 020 kan gewoon thuis blijven. hahahah

 7. Michiel

  26 maart 2014 at 08:34

  Scoren en dan 5 verdedigers neerzetten net als tegen Anzhi hehehe.

 8. De echte supporter

  26 maart 2014 at 23:24

  Kolbeinn hoeven we niet uit een flow te halen, want die heeft hij nu niet. Eigenlijk sinds hij bij az weg is heeft hij geen flow meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *