Koeman: ‘Ik vind Eredivisie belangrijker dan Champions League’

By
Updated: augustus 28, 2009
Koeman: 'Ik vind Eredivisie belangrijker dan Champions League'

Tijdens het weekelijkse persmoment was er een opmerkelijke uitspraak van trainer Ronald Koeman. “Voor mij is de competitie het belangrijkste. Ik word liever landskampioen dan dat we bijvoorbeeld de halve finale van de Champions League halen,” aldus Koeman.

Toch opmerkelijk als je ziet dat de doelstelling van AZ is om te overwinteren in Europa. Hij voegde er overigens wel aan toe dat ze er bij AZ misschien anders over denken. “Een kampioenschap is een prijs. Al zal de financiële man bij AZ er waarschijnlijk anders over denken.”

Koeman kijkt tevreden terug naar de loting van gisterenavond. ““Iedere tegenstander is natuurlijk prachtig voor AZ. Maar de Champions League-loting had slechter gekund als je naar een aantal andere groepen kijkt”, zei Koeman. “Arsenal is normaal gesproken de sterkste ploeg in de poule. Van Olympiakos weet ik dat ze redelijk wat Champions League-ervaring hebben. En Standard Luik is twee keer op rij kampioen geworden in België maar is nu niet goed aan de competitie begonnen.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *