Van Hanegem: ‘AZ is toch echt ons vlaggenschip in Europa’

By
Updated: maart 24, 2014

Willem van Hanegem heeft maandag lovende woorden over voor AZ. De Alkmaarders plaatsten zich vorige week voor de kwartfinales van de Europa League en dat is volgens ‘De Kromme’ een fantastische prestatie.

Van Hanegem vindt het geweldig dat AZ zo ver is doorgedrongen in Europa. “Niet iedereen hoort het even graag, maar AZ is toch echt ons vlaggenschip in Europa”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Ze moesten soms langs tegenstanders die niet zo inspireerden, maar AZ heeft het op kunnen brengen in die duels het gevecht aan te gaan.”

“En dan sta je ineens waar ze nu staan. Ineens sta je dan op een affiche met Benfica. Hoe mooi is dat? Geweldig”, aldus Van Hanegem, die niet verwacht dat de Alkmaarders gaan stunten. “Het wordt een moeilijke opgave voor ze, want met het Portugees voetbal heeft het totale Nederlandse voetbal altijd moeite. Die gasten liggen ons gewoon niet.”

De oud-topvoetballer is sowieso lovend over AZ. “Daar gaat het in de eerste plaats om het spel en om het winnen. Er wordt daar echt met liefde over voetbal gepraat. Ik weet dat omdat ik heel af en toe wel eens aanschuif. Er wordt daar echt werk gemaakt van het geven van vertrouwen aan talentvolle jonge gasten. Die hebben daar soms behoefte aan.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *