Haye verlengt bij AZ met twee seizoenen

By
Updated: maart 24, 2014

AZ en Thom Haye hebben een akkoord bereikt over het verlengen van zijn contract tot medio 2016. Het contract van Haye zou eigenlijk komende zomer aflopen. ‘Dit is een mooie bekroning’.

‘Ik ben hier als 11-jarige jongen in de jeugdopleiding gekomen. In eerste instantie heb ik een jeugdcontract getekend en op een gegeven moment heb ik de stap mogen maken naar het stadion. Het is voor mij dus heel mooi om nog steeds bij AZ te zitten en nu een vervolgcontract te mogen tekenen. Ik hoop in ieder geval volgend seizoen te strijden voor een plaats binnen de wedstrijdselectie. Het is tot nu toe een mooi seizoen geweest. Ik heb mijn debuut mogen maken in het eerste en dit nieuwe contract is een mooie bekroning,’ aldus Haye.

TD Stewart is ook erg content met de verlening. ‘Thom is een creative middenvelder. Hij ziet openingen en ruimtes die andere niet zien. Dat is in het hedendaagse voetbal heel belangrijk. We zijn blij dat hij en zijn familie vertrouwen hebben in AZ.’

6 Comments

 1. Jeroen

  24 maart 2014 at 17:18

  Hmmm voor twee seizoenen… daar spreekt niet echt vertrouwen in uit. Als het echt zo’n goede middenvelder is (en dat geloof ik echt wel) dan zou je hem toch voor veel meer seizoenen willen vastleggen? Stel je voor dat hij volgend seizoen wat meer speeltijd krijgt, dan maakt hij in zijn laatste seizoen kans om echt basisspeler te worden (is hij pas 21). Daarna moet hij alweer verlengen, of transfervrij vertrekken. Of ben ik de enige die nu zo negatief is?

 2. Evert

  24 maart 2014 at 18:58

  Ik begrijp het wel Jeroen, niemand weet precies hoeveel talent Haye heeft. Het zal in de twee komende jaren moeten blijken als hij meer speeltijd krijgt en hij volledig kan aanhaken in de top van de eredivisie. Als echt blijkt dat hij dat moeiteloos aankan dan zal AZ ongetwijfeld zijn contract open breken en verlengen.

 3. De echte supporter

  24 maart 2014 at 18:58

  Ik weet niet of je de enige bent. Ben het wel met je eens. Wat we niet weten zijn de in en outs van het contract. Ik ga ervan uit als ze beiden vertrouwen erin hebben zal dit wel een passend contract zijn.

 4. NHN

  24 maart 2014 at 19:42

  In elk geval niet zo’n ventje wat meteen weg wil, omdat hij niet genoeg speeltijd krijgt. Twee jaar is geen lang contract, maar ik denk dat er wel openbreek-clausules inzitten.
  Wat Stewart over zo’n gozer zegt is niet belangrijk, die zegt wel vaker wat. Maar ik denk dat we het er met z’n allen over eens zijn dat dit een aantrekkelijke voetballer is.
  Niet verhuren, maar regelmatig in laten vallen.

 5. Gerrit Vooijs

  24 maart 2014 at 22:53

  Kijk naar Ziyech. Nu door iedereen gezien als HET talent van de eredivisie.
  2 jaar geleden door niemand opgemerkt. Andersom gebeurd veel vaker en daarom is AZ voorzichtig.
  Ik verwacht wel dat AZ net als Heerenveen er nog een eenzijdige optie in heeft zitten die gebruikt kan worden om de transfersom wat op te krikken.

 6. oma

  25 maart 2014 at 10:56

  we zullen maar afwachten wat het wordt met die jongen.
  het is heel belangrijk wie volgend jaar de trainer wordt voor dit soort jongens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *