Kassa rinkelt bij AZ

By
Updated: maart 23, 2014

Met het bereiken van de kwartfinale van de Europa League rinkelt de kassa voor AZ als enige overgebleven Nederlandse deelnemer.

“We krijgen sowieso 4,5 ton uit de marketpool omdat we bij de laatste acht zitten”, rekent directeur algemene zaken Toon Gerbrands voor. “Met de twee wedstrijden tegen Benfica erbij zal dat oplopen tot een bedrag tussen de zes en zeven ton.”

Toen AZ zich in augustus plaatste voor de groepsfase, mocht de Alkmaarse club 2,5 miljoen bijschrijven. “We waren al tevreden toen dat gerealiseerd werd”, aldus Gerbrands. “Alles wat daar nu bovenop komt, hebben we niet in onze begroting opgenomen.”

Gerbrands denkt nog regelmatig aan het Europese avontuur in 2004/2005, toen AZ op de drempel van de UEFA Cupfinale door Sporting Lissabon alsnog werd uitgeschakeld.

“De traumatische ervaring die we in 2007 te verwerken kregen toen we de landstitel bij Excelsior verspeelden, is uitgewist door het veroveren van het kampioenschap in 2009. Maar die zure herinnering aan het missen van een Europese finale is er nog steeds. Die is pas weggepoetst als we de eindstrijd halen.” Bron: Telegraaf.nl

 

12 Comments

 1. woonwagenpower

  23 maart 2014 at 11:19

  Financiële meevallers zijn altijd welkom. Nu nog goed en bewust met de centen omgaan. 1 derde in de spaarpot, twee derde herinvesteren.
  maar dat geldt voor de hele spaarpot.
  Geen onnodige aankopen, maar eerst in de eigen stal kijken wat er rond loopt, en dan alleen gerichte direct inzetbare versterkingen halen. De spaarpot aanspreken alleen als het nodig is, voor een gezonde financiële en sportieve balans.

  • Keps

   23 maart 2014 at 11:42

   Ben ik volkomen met je eens!

  • oma

   23 maart 2014 at 11:54

   goed geschreven mijn zoon.

   keps wat wil je hier nu mee zeggen?
   om je oprichtings jaar er bij tevermelden.
   je bent echt niet zoveel ouder als ik ben.
   dus wat bedoel je nu dat je de wijsheid in pacht heb?
   nou meneer dat heeft geen mens.

   • Keps

    23 maart 2014 at 17:51

    Oma,

    praat voor u zelf, en werk aan uw Nederlandse taal.

    Verder wil ik aan een vrouw/meisje als u/jouw geen woorden meer vuil maken.

    Fijne dag verder en geniet van de 3-punter van vandaag!

    • oma

     23 maart 2014 at 19:45

     goed,
     meneer Keps.
     tot ziens en ja ik heb er van genoten u ook ?

  • AZ WOMAN

   23 maart 2014 at 13:58

   Klopt helemaal, wwp, maar ook van de zwakke broeders afscheid nemen, ze succes wensen, maar eerlijk vertellen dat er bij AZ geen mogelijkheden voor hun zijn weggelegd.

 2. Keps

  23 maart 2014 at 11:40

  Toon,

  die halen we nooit meer (Ipswich Town), zo realistisch moeten we toch wel wezen.

  Verder lever je perfect werk af (goede trainers aanschaffen als dat nodig is etc.)

  Neem dat maar aan van iemand uit 1944, die alles al heeft meegemaakt bij onze mooie club. Van degradatie, degraderen/promoveren/kampioenschap en mooie affiches in Europa!

 3. Jeroen

  23 maart 2014 at 11:57

  Goed voor AZ en daarnaast voor het Nederlands voetbal. Eigenlijk schandalig als je ziet hoe clubs als PSV en Twente om zijn gegaan met Europa League voetbal. Dat grapje kost ons op een gegeven moment wel een ticket.

  Laten we, zoals WWP al aangeeft, het geld investeren in goede gerichte aankopen. Er zullen wel wat spelers vertrekken komende zomer, en ik begin mij steeds meer af te vragen of de jeugd wel de juiste oplossing is. Misschien schalen wij de jeugd te hoog in, en moeten we wel de markt op.

  @Oma, beetje vriendelijk blijven he ;)

  • oma

   23 maart 2014 at 12:03

   sorry Jeroen
   maar dit soort opmerkingen stuiten mijn altijd tegen de borst als meneer Keps doet.
   omdat je een oude l.l bent hoeft je nog niet van wegen je leefftijd tedenken dat je alles weet.
   dat is echt niet zo.ik scheel maar een paar jaar met heen.
   en leer nog iedere dag.
   daar moet je ook voor open blijven staan.

  • AZ WOMAN

   23 maart 2014 at 13:53

   Ja Jeroen wat een minachting van die lampenkappen en die Tukkers, toen der tijd, het kost ons niet alleen een Europees ticket, maar zoals nr 14 uit 020 het verwoorde, is het juist heel goed voor clubs waaronder AZ, dat het Europees speelt, dit omdat de spelers dan ook zwaardere tegenstanders tegenkomen, en dat is weer goed voor de ontwikkeling. Maar blijkbaar zijn ze tegen de Duitse grens en in de lichtstad te stom voor. Gelukkig wij niet en zijn we blij en dankbaar met de Europa League.

 4. i.pjotr3

  23 maart 2014 at 13:01

  geen EL finale?
  denk positief:
  NIETS IS ONMOGELIJK

 5. oldfan

  23 maart 2014 at 20:29

  Ondanks mn bijzondere waardering voor de heer Gerbrands denk ik wel dat hij geen gelijk heeft als hij denkt dat een finaleplaats gehaald kan worden. Gezien het niveau die we op de televisie gezien hebben zijn wij bij de laatste 8 de zwakste schakel. Een geweldige prestatie gezien het feit dat de rest van Nederland het heeft laten af weten. Laten we koesteren dat we zo ver zijn gekomen maar blijf wel realitisch.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>