Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

By
Updated: maart 22, 2014

Succes trekt media aan, zo bleek vrijdagmiddag tijdens het persmoment in de aanloop naar AZ – PEC Zwolle. Dick Advocaat sprak over het bereiken van de kwartfinales van de Europa League en de komende twee thuiswedstrijden. “We zetten AZ wéér op de kaart.”

“Het was een vermoeiende reis”, blikte Advocaat terug op het nachtwerk na Anji – AZ. “Ik lag om 6 uur in mijn bed en was om 10:00 uur weer wakker. Dat hoort er bij. In die vier uurtjes is de wedstrijd nog wel een paar keer door mijn hoofd gegaan.”

Ortiz
Vaste basisklant Celso Ortiz zat tijdens het duel in Moskou op de bank. “Dat deed ik omdat we al wisten dat Anji veel lange ballen zou gaat spelen richting hun aanval. Die zouden allemaal over Ortiz heen vliegen. Het is uiteindelijk goed uitgepakt, al was ik een beetje nerveus in de slotfase. Het is voor AZ al vaker fout gegaan in de laatste minuten…”

Felicitaties
“Nee, ik heb niet het gevoel dat ze uitgeperst zijn door het drukke schema”, reageerde Advocaat. “Het is hartstikke leuk om te zien hoe blij de jongens na afloop waren. Hun blijheid straalt ook op ons af. We doen nog in alle competities mee. Dat is geweldig voor AZ, het geeft een enorme boost. We hebben niets te klagen. Ik heb op mijn mobiel ook veel felicitaties gehad. Meer dan verwacht. Echt leuk. We zetten AZ wéér op de kaart.”

Benfica
AZ is in de kwartfinales van de Europa League gekoppeld aan Benfica. Bepaald geen half werk, weet ook Advocaat. “Niemand had verwacht dat we zo ver zouden komen. Ik hoopte al dat we Benfica zouden loten, eerlijk waar. Grote traditieclub, hoor. Ongelofelijk. Ze hebben echt een goede ploeg en een heel mooi stadion met alles erop en eraan.”

‘Geen B-team’
Zondagmiddag treft AZ in PEC Zwolle een concurrent in de strijd om een play-off-plaats voor Europees voetbal. Advocaat: “Ik stel geen B-team op om jongens rust te geven. Wij hebben volgens Toon Gerbrands ook geen B-team. Ik vraag zaterdag aan alle basisspelers of ze zich goed voelen. Is dat zo, dan spelen ze gewoon. We gaan er een serieuze wedstrijd van maken.”

Ajax
Advocaat: “Er zitten tussen AZ – PEC Zwolle en AZ – Ajax genoeg dagen om uit te rusten. Dat is het probleem niet. Het gaat er mij om dat wij tegen blessures kunnen oplopen en Ajax niet omdat ze vrij zijn. Het bekerduel met Ajax is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.” Bron: AZ.nl

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  22 maart 2014 at 22:30

  De nrs 5 t/m 8 spelen om de Playoffs. Groningen heeft met een wedstrijd meer 4 punten minder.
  Dus ik mag toch hopen dat Advocaat zijn vermoeide spelers rust geeft. Deze 3 dagen min de vliegreis zijn tekort om een topprestatie te kunnen leveren. Sterker dit kan de aanleiding zijn voor blessures.
  De hersteltijd naar donderdag is voldoende, allen niet als je een blessure oploopt.

  Dus gewoon de reserves hun plicht laten doen, dat is hun wel toevertrouwd. Dat hebben we in Athene kunnen zien.

  • woonwagenpower

   23 maart 2014 at 07:39

   Gerrit dat zijn ware woorden, ik hoop ook met je mee dat Dick het aan durft om zijn reserves hun plicht te laten uitvoeren.
   Dat de spelers de nodige rust krijgen en dat we niet onnodig tegen blessures oplopen. Want we weten allemaal het belang van de wedstrijd tegen 020 komende Donderdag avond, ook Dick zou je zeggen.

  • oma

   23 maart 2014 at 09:18

   ik hou er niet van om mensen teverbeteren,maar Gerrit je vergeet nog een club.
   zwolle staat maar drie punten op achter.
   met het zelfde aantal gespeelde wedstrijden.
   verliest az van middag dan heeft zwolle net zoveel punten als az.
   deze wedstrijd is heel belangrijk vanmiddag.

   • Gerrit Vooijs

    23 maart 2014 at 12:40

    Klopt oma maar AZ staat 7 en PEC staat acht en dat is allebei goed voor de Playoffs . Dus moet AZ kijken naar de nr 9 en dat is Groningen.
    Overigens ga ik er van uit dat de reserves ook niet van PEC verliezen. Een gelijkspelletje is minstens haalbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *