Advocaat apetrots op AZ

By
Updated: maart 21, 2014

AZ bereikte donderdagavond voor de vijfde keer in de historie een Europese kwartfinale. Na de 1-0 zege op Anzhi Makhachkala bleef het in de returnwedstrijd bij 0-0 en dus schaarde de Alkmaarse club zich bij de laatste acht in de Europa League. De vreugde over het veroveren van een kwartfinaleticket was na afloop groot, bij zowel de spelers als trainer Dick Advocaat.

“Ik ben zeer trots op de groep en ook op AZ. Voor de club is dit een geweldige prestatie”, sprak hij tevreden aan de NOS. Wel had de trainer een punt van kritiek: AZ ging te slordig om met de mogelijkheden die het kreeg in Ramenskoye. “We hadden het eerder moeten afmaken. In de tweede helft hadden we de eerste tien minuten veel kansen en als je er daar één van maakt, is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld.”

“Nu was het tot het einde gevaarlijk”, zei Advocaat, die zag hoe onder meer Steven Berghuis, Aron Jóhannsson en Nemanja Gudelj kansen op een doelpunt onbenut lieten. Door een schorsing kon Advocaat niet op de bank zitten, maar moest hij het werk overlaten aan assistent Martin Haar. “Het was heel moeilijk om het van de andere kant te zien”, vond de Kleine Generaal. Dat AZ het redde, vond hij heel knap van zijn team.

“Voor AZ is het bereiken van de kwartfinales een knappe prestatie. Twaalf wedstrijden gespeeld en nul verloren volgens mij. Dan kun je zeggen Europa League is niet de top, maar je moet het toch wel doen. Ook zo’n Anzhi… Nu hebben ze spelers erbij gehaald; Smolov en Bukharov. Die Bukharov kost twaalf tot veertien miljoen euro en dan kunnen ze wel zeggen dat hij niet zo goed is, maar dat is toch anders. En die Smolov is ook een goede speler, heeft ook het nationaal elftal gehaald.” Bron: Voetbalzone.nl

3 Comments

 1. woonwagenpower

  21 maart 2014 at 09:56

  In mijn beleving mag iedere AZ liefhebbers er enorm trots op zijn dat AZ de kwart finale heeft behaald, en wie weet wat er nog meer in het vat zit.

 2. timon

  21 maart 2014 at 10:51

  er zit niets meer in het vat, Berghuis : ziet er leuk uit voor de camera..;ik wilde dat hij op het veld er leuk uitzag! komt niet veel verder dan dit . blijft behelpen.

  zondag weer moeizaam PEC , az mag blij zijn als zij nacompetitie halen.

  • woonwagenpower

   21 maart 2014 at 12:13

   Timon ik heb het over AZ liefhebbers, niet over jou.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *