AZ kwartfinalist in Europa: ‘Het is gelukt’

By
Updated: maart 20, 2014

AZ bereikte donderdagavond voor de vijfde keer in de historie een Europese kwartfinale. Na de 1-0 zege op Anzhi Makhachkala bleef het in de returnwedstrijd bij 0-0 en dus schaarde de Alkmaarse club zich bij de laatste acht in de Europa League. De vreugde over het veroveren van een kwartfinaleticket was na afloop groot.

AZ kwam eerder in 1981, 2005, 2007 en 2012 al bij de laatste acht in de Europa League en nu dus weer. Vrijdagmiddag weet het iets na 13.00 uur wie het nu zal treffen. Steven Berghuis sprak na de 0-0 in Ramenskoye alvast een voorkeur uit. “Nu hoop ik op een ploeg als Juventus. Dat zou mooi zijn”, merkte de vleugelspeler op voor de camera van RTL7. Berghuis kreeg meerdere kansen te scoren, maar benutte er niet één.

Daar baalde hij van, maar het goede gevoel na het bereiken van de kwartfinales overheerste. “Heel mooi dat we bij de laatste acht zitten. Zeker als je ziet welke teams er nog inzitten”, aldus Berghuis. Teamgenoot Nick Viergever zei dat er nu alleen maar mooie duels kunnen komen. Hij stapte met een erg goed gevoel van het veld na de doelpuntloze remise. “Het is gelukt. Ik ben trots op de jongens.” Bron: Voetbalzone.nl

16 Comments

 1. De echte supporter

  20 maart 2014 at 22:19

  Mijn complimenten hoe az speelde. De deur was goed dicht. Zelfs kansen gehad, helaas geen doelpunt gemaakt. Maar fantastisch een ronde verder

 2. i.pjotr3

  20 maart 2014 at 22:25

  voor een mooi afficje ……Juventus
  voor kansen op de halve finale…..betis
  belangrijkste …GO WITH THE FLOW…..WE’RE IN THE WINNING MOOD
  OP NAAR 27 MAART ……….FORZA AZ

 3. joost

  20 maart 2014 at 23:11

  En weer geen tegengoal met Reijnen….

 4. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  20 maart 2014 at 23:54

  Gewoon goed gedaan! Ten onder gaan tegen een van de volgende tegenstanders zal geen schande zijn, doorgaan zal een prestatie zijn waar ze ontzettend trots op mogen zijn. Ik hoop op ‘t laatste. De bal is immers nog steeds rond, dus je weet maar nooit hoe die rolt. Dus eerst maar even loten. Ben benieuwd.

 5. paddyK

  21 maart 2014 at 02:19

  Prima partij gespeeld. Inzet getoond. Zelfs bromsnor rtl7 was ietwat positief over AZ. Voor t eerst. Ik was het met Kieft eens dat Berghuis had moeten scoren. Hij had 3x de mogelijkheid. Aron op 5 minuten na rust niet gezien de hele wedstrijd.
  Wel tof dat ze door zijn. Idd nu volgende week nog.

 6. Maarten2802

  21 maart 2014 at 07:10

  Betis is na penalty’s uitgeschakeld door Sevilla, helaas geen mogelijkheid om hen te loten i.pjotr3

 7. Keps

  21 maart 2014 at 07:11

  Credits voor Dickie,

  voor de hier altijd verguisde Advocaat.

  Hij heeft het goed en tactisch neergezet.

  Zou mijn medesupporters sieren als er eens wat positiever tegen deze tussenpaus werd aangekeken, hij maakt zich daarnaast ook nog eens voor AZ ten opzichte van de halve finale in de beker tegen 020.

  Dick je bent een goede trainer :-)

  • oma

   21 maart 2014 at 07:25

   meningen verschillen meneer Keps.
   je mening,prima.

 8. oma

  21 maart 2014 at 07:23

  de volgende ronde behaalt een goed resultaat jammer dat de kansen niet af gemaakt werden.
  ik wil niets aan het resultaat van az af doen dat is goed,maar wat was die Anzhi een zwakeploeg.
  ze weten totaal niet wat ze aan het doen zijn.

 9. oldfan

  21 maart 2014 at 08:15

  Fantastisch, ben benieuwd naar de tegenstander, al gaan we er dan Di(c)k aan het blijft een klasseprestatie.

 10. woonwagenpower

  21 maart 2014 at 08:26

  Complimenten voor het behalen van de kwart finale.
  AZ stond gisteravond erg goed, eerlijkheids halve moet ik zeggen dat dit keer het tactisch plan van Dick Advocaat goed uitpakte. Als een verdediger een foutje maakte, losten de andere vier dat op. We hebben zelf ook nog kansen gekregen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Matihas of Janneke konden op deze manier zich wel een foutje permiteren. Met Reijnen weer de nul gehouden. Anzi had geen antwoord op de tactische opstelling van AZ. Wel hopen we nu op een gunstige loting, maar als je bij de laatste acht zit, zijn er weinig zwakke broeders meer.
  Ik denk dat iedere andere kwartfinalist het liefst tegen AZ speelt, dat kan leiden naar onderschatting van AZ en dat kan weer heel gunstig zijn voor AZ.

 11. woonwagenpower

  21 maart 2014 at 08:28

  En de kassa rinkelt weer lekker, ook niet onbelangrijk. Voor de uitstraling van de club en Alkmaar is het ook niet verkeerd, dat mag de gemeente zich ook wel eens gaan beseffen.

 12. de echte supporter

  21 maart 2014 at 09:21

  Door dit resultaat wordt AZ ook een steeds mooiere club om voor te spelen, dus het kan ook meer spelers aantrekken. Vergeet niet dat we de enige uit dit land zijn die europees spelen en weer verder gaan.

 13. Jeroen

  21 maart 2014 at 09:30

  Tactiek van Advocaat heeft gewerkt! Petje af. We worden zelfs sterker in Europese uitduels. Laten we niet vergeten dat we hier altijd heel slecht in waren in het verleden.

  Ik ben het ook niet altijd eens met de keuzes van de trainer, maar dit heeft hij erg goed gedaan. Kwartfinale bereiken voor een club als AZ is gewoon echt een topprestatie. Laten we daar dus niet negatief over doen :D

 14. Ruud

  21 maart 2014 at 09:52

  Het ligt niet altijd aan de zwakte van de tegenstander dat AZ doorgaat. Dit is gewoon goed. Klaar!

 15. Gerrit Vooijs

  21 maart 2014 at 19:18

  Prima resultaat gehaald met een goede tactiek. Reijnen stond als een vorst te verdedigen en haalde samen met Wuytens alle hoge ballen weg. Reijnen speelde op de positie waar Viergever afgelopen zondag nog stond te schutteren omdat hij de bal constant voor zijn verkeerde been had.
  Goed gezien van Advocaat om Viergever daar weg te halen en als extra slot op de deur in het centrum voor de verdediging te zetten.
  Jammer dat de kansen niet zijn afgemaakt maar AZ heeft nu al 10 Europese wedstrijden op rij niet verloren ! Ook dat is een topprestatie !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>