Advocaat: ‘Anji maakte indruk’

By
Updated: maart 19, 2014

Dick Advocaat en Simon Poulsen blikten woensdag tijdens de persconferentie in het Lokomotiv Stadion vooruit op het treffen met Anji. Met het sneeuw nog smeltend in het haar spraken de AZ’ers onder meer over Rusland en communicatie: “Dat doe ik met duiven.”

“Ik vind het erg leuk om weer terug te zijn in Rusland”, trapte Advocaat af. De trainer zat voorin de bus naar het stadion en wees zijn gezelschap op elke straathoek op wéér een bezienswaardigheid. “Mooi, hè. Sneeuw in Moskou. Zo hoort het”, lachte de trainer. “Ik vind het een boeiend land. Er ligt hier een enorme historie. Hier passeerde de wereldgeschiedenis. Vroeger was alles onbereikbaar, nu mag je bijna overal kijken en luisteren. Geweldig. De vijf jaar die ik in Rusland als trainer heb gewerkt, vormen een hoogtepunt in mijn loopbaan.”

Ontspanning
De AZ-selectie krijgt van Advocaat woensdagmiddag de gelegenheid om Moskou te voet te verkennen. Dit zorgt voor wat ontspanning in een drukke voorbereiding. Op de vraag of de spelers dit ook gaan doen, antwoordde Poulsen: “Ik twijfel nog. Het sneeuwt en het is koud. Misschien blijven we lekker warm in het hotel.”

Anji
Advocaat zei tijdens de persconferentie onder de indruk te zijn van Anji: “Het is een fysiek sterke ploeg. Daar moeten we ons tegen wapenen. Anji staat laatste in Rusland, maar dat zegt meer over de kracht van de competitie. Mensen in Nederland doen vaak laatdunkend over het niveau in Rusland, maar dat is onterecht. Anji maakte een sterke indruk tegen ons en ze speelden maandag heel knap gelijk bij Spartak Moskou, een titelkandidaat.”

Resultaat
“We gaan misschien een andere tactiek hanteren tegen Anji”, zei Advocaat. “Dat ga ik nu niet vertellen, met alle Russische pers erbij.” Het gaat in Rusland puur om het resultaat, zo weet ook Poulsen: “Natuurlijk winnen we liever met goed voetbal, maar de omstandigheden hier laten dat waarschijnlijk niet toe. Dan moet het maar op een lelijke manier. Voor ons telt alleen kwalificatie voor de volgende ronde. Het maakt me niet uit of dat kritiek oplevert van de analisten en tv-kijkers. Het moet maar even op deze manier.”

Duiven
Advocaat moet de wedstrijd van donderdag tegen Anji noodgedwongen vanaf de tribune bekijken. De trainer is vanwege zijn uitsluiting in de heenwedstrijd geschorst voor de return. “Hoe ik met de staf en spelers ga communiceren?”, herhaalde Advocaat de vraag. “Met duiven. Maar niet doorvertellen, hè?!” Bron: AZ.nl

16 Comments

 1. Timon

  19 maart 2014 at 17:23

  Stop eens met je kinderlijk gezeur man! Anji zwaar,programma AZ zwaar : overal dekt de bitterbal zich al tegen in. Wat een niveau!

  • I.pjotr3

   19 maart 2014 at 19:28

   Zichzelf indekken voor een tegenvallend resultaat, ……….les1 op de trainerscursus tegenwoordig

  • Keps

   20 maart 2014 at 13:20

   Timon,

   jij bent dus zo’n persoon die de Russische competitie onderschat.

 2. woonwagenpower

  20 maart 2014 at 07:25

  Met Dick Advocaat als hoofd verantwoordelijke coach, is iedere wedstrijd moeilijk.
  Tegenstanders weten anderhalve maand van te voren al hoe hij AZ laat spelen, met wie hij in de basis begint, welke wisselspelers hij op de bank heeft zitten, ze weten in welke minuut Dick Advocaat gaat wisselen, ze weten wie er in het veld komt, ze weten wie er uit wordt gehaald. Iedere tegenstander weet welk systeem Dick gaat hanteren.
  Iedere tegenstander kan zich dus perfect voorbereiden op duels tegen AZ, zolang Dick Advocaat het voor het zeggen heeft bij AZ.

 3. oma

  20 maart 2014 at 07:54

  ach ik wacht het wel af vanavond.
  veel plezier!

 4. oma

  20 maart 2014 at 08:03

  maar even serieus dat kan gauw dick,iedereen heeft meer capaciteiten dan jij heb.
  dan maken ze van zelf wel indruk op je.

 5. AZ4Altijd

  20 maart 2014 at 11:05

  http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/az/22408512/___AZ_graaft_zich_in_tegen_Anzji___.html
  Ik weet niet of de wedstrijd de moeite waard zal zijn om te bekijken.
  Met zn alle met reet in eigen 16 en de bal maar wegrammen.
  Precies iets waar we NIET goed in zijn. Daarom hadden we zo ontzettend veel tegengoals, vooral in begin van seizoen.

 6. Silver

  20 maart 2014 at 15:57

  Dick moet niet zo lopen te piepen, maakt niet uit hoe de tegenstander is en hoe de omstandigheden zijn.
  Ga van je eigen kracht uit en maak er het beste van, zolang je alles geeft en slim speelt kunnen we gewoon weer een ronde verder komen !

 7. vak j

  20 maart 2014 at 17:40

  Ortiz op de bank omdat we met 5 verdedigers gaan spelen!!?? Nee daar is AZ goed in in verdedigen. Onze beste speler sinds weken, degene die voor rust in het team kan zorgen, zet Dicky op de bank. Dus een verdedigingsmuur bouwen en wachten wanneer Anzhi daar door heen breekt. AZ moet eigen spel proberen te maken. Ik heb verder geen recht van spreken en we moeten de wedstrijd afwachten maar heb er zo een hard hoofd in.

  • Keps

   21 maart 2014 at 07:08

   Vak J,

   en wat is het resultaat?

   Grote doemdenkers hierrrrrr.

   Credits voor Dickie!

 8. Silver

  20 maart 2014 at 20:26

  Prima wedstrijd van AZ, het elftal stond nu ook veel beter dan vorige week.
  Verdiend door naar de kwartfinale !

 9. NHN

  20 maart 2014 at 20:28

  Deze aanpak heeft dus wel resultaat gehad…

  • vak j

   20 maart 2014 at 20:48

   Ik moet mijn woorden terugnemen. Maar had ook niet zo´n zwak Anzhi verwacht. Maar hulde voor AZ. Nu hopen op een mooie tegenstander

   • Gerrit Vooijs

    20 maart 2014 at 21:13

    Anzhi was niet zo zwak en het was vorige week niet zo sterk. In beide gevallen was AZ door haar manier van spelen. In Alkmaar speelde AZ in de eerste helft soms met 7-8 man voor de bal en on doe fase kreeg Anzhi enorme kansen in de tegenstroom.

    In de 2e helft en vandaag speelde AZ gecontroleerd en kreeg Anzhi amper nog een goede kans.

    • vak j

     20 maart 2014 at 21:23

     Ben het niet met je eens Gerrit. Anzhi was vergeleken met vorige week echt zwak. Lange ballen naar voren in de hoop dat er iets uit zou ontstaan. Maar AZ heeft daarentegen goed tegenstand geboden en had zelfs de kans de wedstrijd te winnen.

     • oma

      21 maart 2014 at 07:27

      ik ben het volledig met je eens.
      anzhi weet totaal niet wat ze aan het doen zijn,maar voetbal is het niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>