Voorbeschouwing FC Twente – AZ

By
Updated: maart 14, 2014

Dick Advocaat blikte vrijdagmiddag in de persruimte van het AFAS Stadion terug op het gewonnen duel met FC Anji en vooruit naar het treffen van zondag tegen FC Twente. “Een kwalitatief uitstekend elftal.”

“Voor zondag hebben we twee twijfelgevallen”, opende Advocaat zijn blessurejournaal. “Steven Berghuis heeft nog wat last van zijn enkel en Simon Poulsen haalde ik tegen Anji met liesklachten naar de kant. Uit voorzorg, want anders kunnen we hem langer kwijt zijn. Maar zoals het er nu naar uitziet, kunnen ze zondag spelen. De rest heeft hoogstens wat kleine kneuzingen aan de wedstrijd overgehouden. Of ik spelers ga sparen tegen FC Twente? Nee, voor de return tegen Anji hebben we genoeg dagen rust. Anji zelf speelt maandagavond pas.”

Voordat Advocaat zijn mening over FC Twente gaf, blikte hij kort terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen Anji. “Wij namen tijdens de eerste helft teveel het initiatief. Na rust deden we dat beter door behoudender te spelen. Zo hadden we meer controle. De verleiding was in het begin blijkbaar te groot om op de aanval te spelen. Inmiddels weten we hoe fysiek Anji is. Dat moet je ervaren. Nu weten we wat we kunnen verwachten in Rusland.”

Het optreden van AZ werd in Nederland met menig kritische blik gevolgd. “Als je naar ons spel keek, snap ik dat wel”, zei Advocaat. “Maar AZ is de enige club in Nederland die nog Europees actief is. En we winnen wéér. Dan mag het best wat positiever allemaal. We doen in maart nog op drie vlakken mee. Een compliment voor de hele club.”

Advocaat over de komende opponent: “FC Twente heeft een kwalitatief uitstekend elftal. Ze hebben een paar exceptionele spelers rondlopen. Ze laten echter wel teveel punten liggen. Ik denk dat FC Twente had verwacht dat ze langer zouden meedoen om de titel. Wij vertrekken zaterdagmiddag na de training naar Enschede. Ja, we pakken het goed aan.” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 maart 2014 at 16:44

  Was eens benieuwd hoe de tegenstander vooruitblikt:

  14-03-2014
  FC Twente speelt zondag in De Grolsch Veste tegen AZ. Vrijdagmiddag blikte Trainer/Coach Michel Jansen vooruit op het competitie-treffen. “AZ heeft een brede selectie met een aantal topspelers.”
  FC Twente kan zondag tegen AZ niet beschikken over de geschorste Luc Castaignos. “We hebben meerdere opties hoe de spitspositie zondag ingevuld kan worden”, gaf Michel Jansen aan.
  AZ
  Donderdagavond kwam AZ nog in actie voor de Europa League. “AZ heeft een goede ploeg en een brede selectie met een aantal topspelers. Ze zitten in een goede fase en laten zien dat ze een van de betere ploegen in de Eredivisie zijn. Ze kunnen goed positiespel spelen, maar ook va banque spelen. Daardoor zijn ze een moeilijk te bestrijden tegenstander”, zei Jansen. “Het zal zondag een pittige kluif worden, maar het is voor ons zaak om onze rug te rechten en het te laten zien. We willen als team goed reageren.”

  Je ziet, iedere coach dekt zich vooraf een beetje in. :)

  • Gerrit Vooijs

   15 maart 2014 at 10:13

   Ja die perspraatjes zijn zelden voorzien van pittige uitspraken omdat de tegenstander daar weer extra motivatie uit kan halen. Dus houdt iedereen zich op de vlakte. Slechts R Koeman en de Boer zeggen voor een competitiewedstrijd dat zij een wedstrijd in de eredivisie gewoon moeten winnen.
   Maar dat verwacht iedereen ook van die trainers.

 2. Gerrit Vooijs

  16 maart 2014 at 00:01

  Wat wil AZ nog in de competitie?
  Het staat met nog 7 wedstrijden te spelen 8 punten achter op de 4e plaats die rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal geeft.
  AZ ontmoet de 1 van beide Bekerfinalisten nog thuis. Stel NEC wint van PEC, dan speelt AZ op 13 april thuis tegen NEC en een week later in de Bekerfinale in Rotterdam…….. ( als AZ op 27 maart wint natuurlijk. ;-). )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>