Advocaat tevreden met resultaat tegen Anzhi

By
Updated: maart 14, 2014

Dick Advocaat haalde donderdagavond het einde niet van het Europa League-duel met het Russische Anzhi Makhachkala (1-0 winst). Daniele Orsato, de dienstdoende arbiter in Alkmaar, verwees de trainer van AZ kort na rust naar de tribune. “Ik was het niet eens met een beslissing en liet dat te veel blijken”, verklaarde hij later. “Het was een beetje stom van me. Ook liep ik het vak uit.”

Al vond Advocaat wel dat Orsato wel erg zwaar strafte. ”Het was een beetje overdreven om me daarvoor direct naar de tribune te sturen. Als ik nou gekke dingen had gezegd…” Met het resultaat was Advocaat tevreden. “Dit is een goede overwinning. Qua voetbal was het moeizaam, maar zoals ik vooraf al had aangegeven is Anzhi een fysiek sterke ploeg”, vertelde de trainer aan het ANP. Bron: Voetbalzone.nl

7 Comments

 1. woonwagenpower

  14 maart 2014 at 10:17

  1-0 overwinnen thuis, is niet slecht, maar we hopen met zijn allen(toch Timon?) dat het genoeg is om de kwartfinale te halen.

 2. oma

  14 maart 2014 at 10:41

  66 jaar en zo lang trainer weet je dan niet beter?

  ik vind het reseltaat ook niet geweldig.
  maar we hebben het er mee tedoen.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  14 maart 2014 at 11:19

  Het wordt nog steeds de dood of de gladiolen daar in Rusland want 1-0 is geen marge waarmee je op je lauweren kan gaan rusten met nog minstens 90 minuten te spelen. Ik hoop dat het duidelijk is bij de Playstation jeugd. Als gladiatoren moeten ze vechten om die bal alsof hun leven er vanaf hangt!

 4. Vak J

  14 maart 2014 at 11:42

  Tevreden over het resultaat mag je zeker zijn. Zeer ontevreden over o.a. het spelvertoon van Matias Johanson. Hier irriteer ik me al weken aan.Wat presteert deze man onder de maat. Natuurlijk kan hij doelpuntjes maken maar dan heb je het ook gehad. Als je hem aanspeelt weet je bijna zeker dat hij de bal niet bij zich kan houden. Hier valt toch op te trainen? Ook zijn inzet daarna als hij de bal net niet heeft, hij wandelt dan terug. Let op zijn armgebaar als hij voor de zoveelste keer een bal verspeelt, alsof het aan de slechte pass van een medespeler ligt. Kortom AZ investeer in een spits die de bal bij zich kan houden!!

 5. Bradje

  14 maart 2014 at 14:35

  Vak J, je bedoelt Aron Johansson.

  • vak j

   15 maart 2014 at 12:38

   sorry, helemaal gelijk ik bedoel Aron

   • Gerrit Vooijs

    15 maart 2014 at 23:53

    Ik ben het niet met je eens. Aron speelt op een eiland want behalve Berghuis steekt geen AZ speler een poot uit om Aron te helpen. Hij wordt daarom altijd door 2 man verdedigd. Waar is de middenvelder van AZ die aansluit waardoor Aron de bal kan laten ” vallen” en diep kan gaan ?
    Nee, Aron moet de bal aannemen, zich vrijspelen, een actie maken en daarna nog moet zien te scoren.
    Ook tegen Anzhi was dit weer goed te zien. Iedereen van AZ ramt die bal blind naar Aron, zetten de handen in de zij en gaan kijken wat hij ermee kan doen.

    Nee, Aron presteert uitstekend ! Hij heeft nu al meer gescoord dan Jozy in zijn eerste seizoen en kan zelfs zijn 2e topseizoen nog evenaren. Jozy had wel een Martens en Maher om zich heen staan.
    Jozy verdedigde voor geen meter mee, terwijl Aron zich een slag in de rondte werkt.
    De prestatie van Aron mag dus hoger worden ingeschat !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *